Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počítačově animovaný snímek ze světa Star Wars odehravající se za Klonových válek (mezi Epizodou II a III). V příběhu se objeví všichni hlavní hrdinové z předešlých filmů a pomalu se začnou objevovat další v připravovaném seriálu, který bude navazovat na film.

Před filmem už vnikl seriál Clone Wars, který byl však kreslený, takže nový film + seriál je spíš remake a bude jenom dál rozvíjet svět Star Wars za Klonových válek... (chmíří)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (424)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiné Star Wars, které celkem zajímavě vyplňují děj mezi dvojkou a trojkou. Animace je celkově povedená, tedy až na ty obličeje, které se určitě daly dopilovat o kus lépe. Zaznamenal jsem i pár humorných replik ("Střílej prostě támhle"...:-) ), atmosféra víceméně odpovídala tomu, co známe z celé série. Škoda jisté dětinskosti, která ubírá dospělému divákovi kousek potenciálního kouzla, na druhou stranu jí zase není tolik, aby na tomhle filmu ujížděly už i menší děti. Prostě za tři. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Pre fanúšika SW ságy pozerateľné dobrodružstvo v obľúbenom vesmíre, i keď... celý čas som bojovala s presvedčením, že tvorcovia sa akosi nevedia rozhodnúť, akej vekovej kategórii má byť film určený. Na jednej strane divoká akcia, neustále laserové prestrelky, zabíjanie klonov, ničenie droidov, súboje na meče i blastery, krutí záporáci... na strane druhej priehľadné morálne posolstvá (poslúchaj učiteľa, chce ti dobre), pozitívne charaktery Jediov bez jediného mráčika pochybností a s tonami filantropie, totálne otravné prekáranie medzi Anakinom a Ahsokou, ktoré nie a nie skončiť - to všetko šité na mieru skôr inteligentnému odrastenému dieťaťu než normálnemu dospelákovi. Vo chvíľach, keď príbeh nebrzdili konverzačné, nie vždy a nie príliš vtipné vadenice medzi dvoma hlavnými postavami, to bolo celkom fajn. Veď aj tá šablónovitá Ahsoka je nakoniec sympatická. Čiže až na to výrazne kolísajúce tempo, ktoré súvisí s tými ostatnými výhradami, sa mi to vlastne páčilo. Uvidíme, aký bude seriál. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho se peníze sypou, až už nevíte, kdy pořádně přestat. To je přesně Lucasův případ a proto jsme se dočkali dalšího dílu naší oblíbené ságy. Trpět bude ale nejeden fanoušek. SW totiž klesly už pod úroveň snesitelné infantilnosti a proto se tu dočkáme mluvících droidů, Jubby Jr. (ten měl asi být za toho roztomilého) a hlavně opravdu, ale opravdu protivné padawanky. K tomu si připočtěte, že animace je jak z novější Karcoolky a hudba z úplně jiného filmu. A po té příběhové je to nouze úplná. Jsem tedy dost zvědav, co na nás chce George vytasit v seriálu, když už víme jak to celé dopadne a osudy nových postav si lehce domyslíme. Po pár dílech to totiž o moc líp nevypadá. Je sice fakt, že se celej film furt něco děje a je to tady akce na akci. Co ale s ní, když je tak nudná, přičemž animace nabízela dobré možnosti pro její zatratkivnění. Pro mě jako fanouška úplná zbytečnost a doufám, že seriál aspoň trochu tu pověst přece jenom napraví. Teď si radši půjdu pustit nějaký jiný díl Válek a je celkem jedno jaký, protože každý je tak o 1000% lepší než tohle. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Kupodivu - když vidím zdejší hodnocení - mě dost zaujal i tento animovaný film. Možná je to proto, že je dostatečně akční a vztah Anakina a Padmé tu nehraje moc velkou roli. Nasadit tento snímek do kin byla samozřejmě blbost, na to působí až moc televizně, ostatně je to jen pilot k seriálu, ale na DVD je to solidní zábava. Nízké hodnocení tady je, jak tak koukám, ve většině případů způsobeno či zdůvodňováno "ošklivou animací", což je ale hrozně chabý argument. Stejně tak je filmu vytýkána infantilnost. Dál už to nijak rozvíjeno není. Ale kde je tady jaká infantilnost? Kde je Jar Jar se svými hloupými vtípky (kradení jablek, nemotornost) a špatnou angličtinou (Mesa sooo smilen to see'en yousa), kde je šestiletý protivný kluk v hlavní roli? Ne, Ahsoka není žádný malý Anýsek, ale pohotová padawanka... Tohle prostě není epizoda I, hlavním hrdinou není šestileté děcko! Je pravda, že celá zápletka s únosem Jabbova synka je poněkud jednoduchá a sama o sobě nepříliš zajímavá, ale dává prostor pro nespočet skvělých nejen akčních sekvencí. ____ Já jsem prostě za nové Hvězdné války rád, takže je pravda, že se na to koukám trochu nekriticky. Ale navíc mám dobrou zkušenost s klasicky kreslenou a o pět let starší záležitostí - Clone Wars, tudíž mě stylizovaný vzhled postav nemůže nijak rozhodit. Zásadní rozdíl je v tom, že tento film zkouší prohloubit psychologii postav, takže to, co by v Clone Wars z roku 2003 trvalo pět minut, je zde nataženo na 25 minut. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Po všech hrůzách co jsem o tom četl, po všech pohrdajících recenzích, jsem byl připraven na to, že jdu na absolutní ptákovinu a že svých 119Kč jsem mohl utratit za třeba toaletní papír, hodně papíru! A hle, zase se jednou vydávám proti produ všem, protože se mi tyto Star Wars líbily. Když opominete, že Obi-Wan Kenobi, místo toho aby byl každý vous na jeho tváři rozpoznatelný, má čtverečky, tak si po chvíli zvyknete na celou animaci filmu. Je pravda, že dost Jediů včetně Mace Windua bylo opomíjeno a měli jen malou roli, ale to se dá překonat. Mě osobně okouzlila mladá padawanka Ahsoka Tano, která byla úžasně roztomilá, navíc hlas Ashley Eckstein se k ní náramně hodil. Ohledně bitev jsem neměl problém, byly povedené, prostě ve stylu Starwars. Co se týče příběhu, ten nebyl kdovíjak hluboký, ale že by to byla zkáza galaxie, to se říci také nedá. Takže já jsem spokojený... ()

Galerie (36)

Zajímavosti (46)

  • Snímek měl být původně jen první díl plánovaného seriálu a nebyl určen pro kina. George Lucas se ale rozhodl, když hotový film uviděl, že do kin půjde. (hippyman)
  • S celosvětovým výdělkem 68,3 milionu amerických dolarů se v době promítání filmu jednalo o nejméně výdělečný celovečerní film ze série Star Wars. (KGBelik)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Další Indiana Jones

Další Indiana Jones

06.08.2008

Indiana Jones a království křišťálové lebky možná nebyla taková bomba, jak se očekávalo, ale každopádně ve světě film vydělal už téměř tři čtvrtě miliardy dolarů, což je suma, která ani hvězdy… (více)

Reklama

Reklama