Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spisovatel Ivan Kříž je kulturní veřejnosti známý především jako autor scénářů k filmům Velká samota a Škola otců, ale také se proslavil knihou Pravda o zkáze Sodomy. Televizní inscenace Na dvojce je Pavarotti se zabývá příběhem bývalého operního zpěváka Jindřicha (Svatopluk Beneš, který má v rámci restituce obdržet několik domů, postavených jeho otcem. Ale Jindřich o tento "zlatonosný" majetek příliš nestojí, na rozdíl od mladších členů rodiny. Majetek, který může být pro někoho přímo smyslem života, může se pro jiného a v jistém věku stát i přítěží. Ale tak úplně zbytečná celá ta restituční kauza pro Jindřicha není. Nejen že se Jindřich sblíží se svou roztomilou švagrovou Liduškou (Květa Fialová), ale restituce domů vnese zajímavý a ne vždy nepříjemný rozruch do jinak až příliš poklidného toku jeho dnů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Komedie? No, moc jsem se nenasmál. Je to v podstatě vážný příběh, který oživuje aristokratické herectví Svatopluka Beneše. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Malá televizní komedie o řadovém 70ti letém operním zpěvákovi, který může v restituci vysoudit 3 domy v hodnotě 50 milionů korun, ale stojí o to rozhodně méně než jeho snacha právnička. A tak jsme svědky klasické situace, kdy důchodce si užívá života a jeho příbuzní se snaží za každou cenu získat jeho podpis pro převzetí plné moci a pro možnost právně za něj jednat. Tato nepříliš vtipná komedie je především poctou herectví Svatopluku Benešovi, který svého důchodce obdařil lidským jednáním a vtiskl mu živou duši. Jen a pouze kvůli němu stojí tahle komedie za shlédnutí. ()

Reklama

Galerie (4)

Reklama

Reklama