Reklama

Reklama

VOD (1)

V roce 1966 vysílala v Británii populární hudbu jen veřejnoprávní BBC a to jen asi půlhodinku denně. Proto vznikly pirátské stanice, které hrály 24 hodin denně. Aby unikly sankcím, vysílaly z lodí v Severním moři, jež kotvily mimo výsostné vody Británie. Jejich počínání se však nelíbilo vládě. Trnem v oku jim bylo především Rádio Rock. Posádku tohoto nejzábavnějšího plavidla poznáváme společně s teenagerem Carlem, kterého tam po vyhození ze školy poslala jeho svérázná matka na převýchovu ke kmotrovi Quentinovi, jenž pirátskému rádiu šéfuje. Carla čeká drsná životní lekce, vedená těmi nejlepšími pedagogy - americkým hudebním fanatikem, zábavným moderátorem Davem, playboyem na plný úvazek a dalšími rozhlasáky, kteří jsou všechno, jen ne normální. Miluje je celá Británie s výjimkou ministra Dormandyho, zodpovědného za rozhlasové vysílání. Ten je schopen čehokoliv, jen aby tyhle kacíře umlčel. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (1 199)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $8,017,467Tržby Celosvetovo $37,472,651Tržby za predaj DVD v USA $1,411,136 //počet predaných kusov 76,290 ║ Po excelentnej Curtisovej Láske nebeskej je tento počin teda riadny bezduchý útlm, 3/4 filmu takmer nehybný dej, nič zvláštne sa tam neudeje, zábava klasicky Anglicky suchá, až záverom to začne mať čosi do seba ale tú nudu odohrávajúcu sa predtým to nezachráni. Richard Curtis opäť zhromaždil slušné obsadenie, len tu mu to akosi nevyšlo, škoda toto išlo mimo mňa. /40%/ ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Richard Curtis je Bůh a Piráti na vlnách se hned zařadily do řady jeho nejzdařilejších kousků vedle Mr.Beana, Lásky nebeské a Notting Hillu. Krásná muzika, britský suchý černý humor (řehtal jsem se v kině pěkně nahlas), pocity přátelství, nadšení pro věc. Můj oblíbený Rhys Ifans tentokrát jako nejsexuálnější dýdžej Gavin Cavanagh (zatímco v Notting Hillu hrál sexuálně nevyrovnaného spolunocležníka Hugha Granta). Bill Nighy (starý rocker s vánočním hitem z Lásky nebeské) tentokrát jako šéf Rádia Rock, další výrazný týpek Philip Seymour Hoffman jako dýdžej Hrabě. Závěrečné scény korunované objevením mnoha lodí mne docela dojaly a děj jsem dost prožíval. Trailer je na ČSFD: http://www.csfd.cz/film/239255-pirati-na-vlnach-boat-that-rocked-the/videa/. Napodruhé dávám o hvězdu méně, Láska nebeská a Notting Hill jsou přece jen lepší. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Richard Curtis se od předešlé (a pro mne docela otravné) Lásky Nebeské posunul znatelně blíže k mému vkusu, no do cíle však ještě pořád nedošel. Piráti na vlnách jsou pohodovým filmem, u kterého lze vypnout, ponořit se do zvuků pěkných písniček, po 129 minutách vyplavat a už si na něj nikdy nevzpomenout, protože jeho děj neobsahuje nic, co by nutilo se k němu vracet. Zkrátka příjemná jednohubka s perfektním obsazením. 7/10 ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Našlápnutá jízda se sympaticky uťápnutými postavami, hýřením bizarních nápadů a všestranným optimismem, potažmo lásce k hudbě, jež se s přehledem přenášejí i na diváka? Nepochybně, ale nikoliv v úplně konzistentní zaručené podobě. I přes stopáž, přesahující dvě hodiny, se totiž netvoří jakýkoliv styčný bod „příběhu“ (ten výchozí funguje pouze jako odrazový můstek) a v důsledku přemíry elánu, hudebních koláží a palubních skopičin se leckdy zapomíná na to nejdůležitější – postavy (nakousnutí a následné odplivnutí, ústící v nedořečenost, zdaleka neplatí jen o nich). Piráti na vlnách tak bezvadně fungují coby extravagancí napěchovaná estráda, jako ucelená crazy komedie s přesnou vypointovaností (running) gagů, gradací a vývojem často politováníhodných postav magorů, jenž si nelze neoblíbit (ale kvůli zmíněnému ani výrazně zamilovat), trošku drhne. 7/10 (44. MFF KV - 11.7.08) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Je 21:00 a všichni suchaři na světě si nazouvají bačkory a cucají sherry, ale lidi co se rádi odvážou se chystají na jízdu na rockovém tobogánu. Posloucháte RADIO ROCK.…. Kdyby byl Bůh DJ, hrál by v tomhle rádiu. Rebelské vysílání, rebelské názory, rocková muzika a věhlas, že se jím zabývá i vláda. Vlády totiž nesnáší svobodné lidi. Spousta muziky ,,oněch“ let a parta kolem rádia prezentovaná stejně jako třeba Beatles v PERNÉM DNU. Nebo kdokoliv, kdo si zaslouží svůj film. Souhlasím, že si ho tato partička zaslouží, ale podotýkám, že ne ze všeho jsem byl odvázenej. Protože kromě toho, co je spjato s historií se zase nic tak originálního neděje. A věřte, že mám rád Rock 'n' roll! PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (92)

Zajímavosti (19)

  • Bill Nighy (Quentin) a režisér Richard Curtis chtěli do filmu zasadit scénu, která by vykreslila postavu Quentina jako černou ovci rodiny. Měl v ní ukrást rodinný obraz od Rembrandta, aby za něj pořídil svou loď, ale scéna se nakonec nenatočila. (don corleone)

Související novinky

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

02.02.2014

Philip Seymour Hoffman, držitel Oscara za hlavní roli v životopisném filmu Capote, byl nalezen mrtvý ve svém newyorském bytě. Herec měl již delší dobu problémy s drogami. Před kamerou se začal… (více)

Herecké posily 2: Chlapi

Herecké posily 2: Chlapi

07.03.2008

My jsme vás varovali! Včera tady byla smršť ženského půvabu, dnes se budeme věnovat obsazování té ošklivější části herecké obce do rozjetých projektů. Ale nebudeme skrblit ani zajímavými novými… (více)

Láska rocková

Láska rocková

23.02.2008

I kdyby Richard Curtis už v životě nic nenapsal a nenatočil, do zlatého fondu kinematografie (a našich romantických srdcí ;-)) se už navždy zapsal scénářem k Čtyřem svatbám a jednomu pohřbu a hlavně… (více)

Reklama

Reklama