Reklama

Reklama

VOD (1)

V roce 1966 vysílala v Británii populární hudbu jen veřejnoprávní BBC a to jen asi půlhodinku denně. Proto vznikly pirátské stanice, které hrály 24 hodin denně. Aby unikly sankcím, vysílaly z lodí v Severním moři, jež kotvily mimo výsostné vody Británie. Jejich počínání se však nelíbilo vládě. Trnem v oku jim bylo především Rádio Rock. Posádku tohoto nejzábavnějšího plavidla poznáváme společně s teenagerem Carlem, kterého tam po vyhození ze školy poslala jeho svérázná matka na převýchovu ke kmotrovi Quentinovi, jenž pirátskému rádiu šéfuje. Carla čeká drsná životní lekce, vedená těmi nejlepšími pedagogy - americkým hudebním fanatikem, zábavným moderátorem Davem, playboyem na plný úvazek a dalšími rozhlasáky, kteří jsou všechno, jen ne normální. Miluje je celá Británie s výjimkou ministra Dormandyho, zodpovědného za rozhlasové vysílání. Ten je schopen čehokoliv, jen aby tyhle kacíře umlčel. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (1 199)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Spíš než-li jako celistvý film bych to viděl na slepenec scének, s hodně kolísavou mírou vtipu. Ve škatulce scénáristy Curtis definuje sám sebe, ale jako režisér s nůžkami v ruce krutě přestřelil. Tuhle přehlídku výstavních exotů totiž nestíhá ani představit, natož tak rozvíjet, takže nebýt té herecké partičky, která to táhne hlavně výstředností a vlastním charismatem prohrál by na plné čáře. Udělejte z toho tříhodinový S.E. Cut a nebo rovnou šestidílnou sérii pro televize a je to za plnou, takhle zoufale znuděné dvě hodiny. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $8,017,467Tržby Celosvetovo $37,472,651Tržby za predaj DVD v USA $1,411,136 //počet predaných kusov 76,290 ║ Po excelentnej Curtisovej Láske nebeskej je tento počin teda riadny bezduchý útlm, 3/4 filmu takmer nehybný dej, nič zvláštne sa tam neudeje, zábava klasicky Anglicky suchá, až záverom to začne mať čosi do seba ale tú nudu odohrávajúcu sa predtým to nezachráni. Richard Curtis opäť zhromaždil slušné obsadenie, len tu mu to akosi nevyšlo, škoda toto išlo mimo mňa. /40%/ ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Proč to mělo dvě hodiny, boha? A kéž by to tak mělo nějakou silnější dějovou kostru, na kterou by se pak nabalovaly všechny ty mikropříběhy a mikropříhody, pak by to bylo téměř dokonalé. Tenhle styl mám hodně ráda, ten humor je mému srdci blízký a taková záplava frajerů taktéž. Vychytanej scénář zaručuje velkou spoustu vtipnejch situací, dialogů a gagů, který stojej právě na skupině výbornejch herců. Rhys - Willy Wonka - Ifans jako ultimátní sexy mešuge, medvědí sváděč Nick Frost, svěží a na pohodu P. S. Hoffman, typický Chris O'Down nebo tradiční vyšinutej pošuk Bill Nighy, jehož cit pro módu mu může leckdo závidět, to všechno jsou postavy, kterýma ten film žije. Do toho perfektně padnoucí výběr hudby a z The Boat That Rocked se stává film, kterej sice nemá téměř žádnej smysl, ale tak nějak hodí člověka do klidu a hlavně v něm probudí touhu vcucnout se do televize a vegetit s nima na vlnách, za zvuků Let's Dance od Davídka. No, a tohle někdy ke spokojenosti bohatě stačí. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Vtipný a milý bubblegum o zlatých šedesátkách, který ale mimoděk líčí revoluční éru tak korektně a vyžehleně, že shazuje sám sebe. Curtis upadá postupem času do stereotypu a přebarvený vizuál servíruje symboly šedesátých let zcela zbavené jakékoli provokativnosti a sex appealu. Výborní herci a skvělý soundtrack nicméně udrží tuhle loď nad vodou, ačkoli nabubřelé finále nápadně zavání blamáží. [70%] ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Je 21:00 a všichni suchaři na světě si nazouvají bačkory a cucají sherry, ale lidi co se rádi odvážou se chystají na jízdu na rockovém tobogánu. Posloucháte RADIO ROCK.…. Kdyby byl Bůh DJ, hrál by v tomhle rádiu. Rebelské vysílání, rebelské názory, rocková muzika a věhlas, že se jím zabývá i vláda. Vlády totiž nesnáší svobodné lidi. Spousta muziky ,,oněch“ let a parta kolem rádia prezentovaná stejně jako třeba Beatles v PERNÉM DNU. Nebo kdokoliv, kdo si zaslouží svůj film. Souhlasím, že si ho tato partička zaslouží, ale podotýkám, že ne ze všeho jsem byl odvázenej. Protože kromě toho, co je spjato s historií se zase nic tak originálního neděje. A věřte, že mám rád Rock 'n' roll! PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (92)

Zajímavosti (19)

  • Nick Frost (Dave) se při natáčení režisérovi přiznal, že nikdy neslyšel žádnou desku od Rolling Stones. Místo toho zbožňuje elektronickou hudbu a tvrdý house. (don corleone)
  • Bob (Ralph Brown) se v závěru snaží zachránit desku "The 5000 Spirits Or The Layers Of The Onion" od skupiny The Incredible String Band z roku 1967. (ČSFD)

Související novinky

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

02.02.2014

Philip Seymour Hoffman, držitel Oscara za hlavní roli v životopisném filmu Capote, byl nalezen mrtvý ve svém newyorském bytě. Herec měl již delší dobu problémy s drogami. Před kamerou se začal… (více)

Herecké posily 2: Chlapi

Herecké posily 2: Chlapi

07.03.2008

My jsme vás varovali! Včera tady byla smršť ženského půvabu, dnes se budeme věnovat obsazování té ošklivější části herecké obce do rozjetých projektů. Ale nebudeme skrblit ani zajímavými novými… (více)

Láska rocková

Láska rocková

23.02.2008

I kdyby Richard Curtis už v životě nic nenapsal a nenatočil, do zlatého fondu kinematografie (a našich romantických srdcí ;-)) se už navždy zapsal scénářem k Čtyřem svatbám a jednomu pohřbu a hlavně… (více)

Reklama

Reklama