Reklama

Reklama

Man in the Lower-Left Hand Corner of the Photograph, The

  • Slovensko Muž v ľavom spodnom rohu fotografie (festivalový název)
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Drama / Horor
Velká Británie, 1999, 13 min

Obsahy(1)

Starý muž je znuděn svým životem. Jeho jedinou společností je nevzhledná housenka. Ta je, jak vidno, i jeho domácím mazlíčkem. Když se děda potřebuje trochu vzrušit, šmíruje svou sousedku. Co se však stane, když se mu naskytne nečekaná příležitost k získání mrtvoly? (SOLOM.)

Recenze (18)

Radko 

všechny recenze uživatele

Ak sa dagdo správa ako kokot, rozpráva ako kokot a tvári sa ako kokot, nuž je to zvyčajne naozaj čurák. Toto jednoduché poznanie transformoval režisér a animátor do variácie o červíčom živote. Len spať, srať, žrať, kukať na fotku a prevrtávať sa susede do bytu. Výtvarné riešenie také a lá Martin Velíšek, alebo, aby som zostal v sk luhoch a hájoch, tak Fero Lipták na tripe. Dohromady to vydá ledva na lepší priemer. Pretože na to, o čom to vypovedalo je 13 minút až priveľa. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Ač Muž v levém spodním rohu fotografie nepostrádá jistou atmosféru, ani dobrou práci s loutkovou animací, přesto není tak fascinující, či zábavný, jako některá pozdější díla páně Roberta Morgana, sice je tu spoustu povedeného (loutky jsou totiž i v téhle prvotině skvělé a červ krmený masem za příkladně bizarní), ale ta správná aura tu chybí, dost možná i díky příliš roztahané délce a ještě ne-zcela zvládnutému vyprávění beze slov. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Prvý, pocitový short animátora Roberta Morgana, ktorému sa podarilo bezchybne zvládnuť pochmúrnu animáciu a celkové vedenie projektu plného detailov. Bezchybná, hlbšia a bizarná záležitosť o neľahkom osude dvoch ľudí (susedov), ktorí prežívajú ťažké smutné časy. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

"Muž v levém dolním rohu fotografie." Maso, červ a podobizna. Selaví, jak zpívá Karl. Pro mne film vrcholí vynikajícími záběry v sousedčině bytě (myslím po tom), zbytek už je jen epilog. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Láska je láska aneb když jí miluješ není co řešit. Pokud hledáte snímek na navození dobré nálady tak tenhle to určitě není. Velice depresivní záležitost. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak tento animovaný (loutkový)kousek mně dostal. Robert Morgan a jeho vůbec první animák, který je dost morbidní, šílený i zvrácený - přesně v takové míře, jakou mám rád. Celý děj působí hodně depresivně, ale zároveň diváka pořád přitahuje svou "zvrhlostí". ()

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Prvé moje morbídne stretko s Robertom Morganom a zároveň prvý jeho short. Animácia? Pekelná estetika šeredného! Už samotné postavičky (ne)jednému vyobracajú žalúdok tak, že.....nooo, zažite a užite, jo? Myslím, že Morgan na mňa silne zapôsobil, pootvorená pusa, zrýchlený tep a verva, s akou som to celé vysledovala, sú viac ako dôveryhodným ručiteľom. Adrenalín! ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tieto Morganove vecičky majú vybrúsený ( a riadne psycho ) vizuálny štýl. Plno hnusu a temnoty. Tento má dokonca sociálny presah a povyšuje toto dielko na trochu inú métu. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Svojim spracovaním by si možno našiel tento kraťas i svojich odporcov, každopádne nemožno mu uprieť nápad. A mne sa páčil i keď treba tiež povedať, že niekoľko vecí bolo podaných trocha nejednoznačne, na druhej strane to, že nie je nahovorený mu vlastne len pridáva na pôsobivosti. Celkom sa stotožňujem s Flipper-ovou pripomienkou ohľadne Muchy, keď som to videl tiež ma to okamžite napadlo. VAROVANIE! Pokiaľ ste v depresii sledovať len na vlastné riziko. (napísané 14. 12. ´08) ()

E.. 

všechny recenze uživatele

Krapet depresivní kraťas s depresivními postavami a depresivními zdmi i depresivním dějem. Opět "krásně" surrealisticky zpracováno. Místy bych potřebovala komentář od samotného režiséra, abych si ten film pořádně objasnila. http://www.youtube.com/watch?v=YVl0VTnP37I a tady druhá část http://www.youtube.com/watch?v=jXcRhTVpaLY&feature=related . Btw. začátek podobnej jako u Pána prstenů: Návrat krále - první záběr..pokud si teda vzpomínate:P ()

easaque 

všechny recenze uživatele

první setkání s tvorbou Roberta Morgana. Jeho všechny filmy jsou surové, extravagantní, chvilkami odpuzující, pochmurné a bizarní.A tím vším umí dokonale upoutat pozornost a zaleží komu co sedne, či právě naopak. Mně to přišlo zajímavé, ale ne tak blízké. Prostě akorát na 3* a jako snaha o zobrazení cesty z osamocení určitě originální. [ PŘÍBĚH: 2 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 0 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] Jeho filmy můžete shlédnout na stránkách: http://www.robertmorganfilms.com/ ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

První a zároveň obsahově asi nejzajímavěší kraťas Morgana, ve kterém voyeurským způsobem odhalujeme vpodstatě velmi dojímavý a melancholický příběh osamělého muže, hledajícího způsob jakým oživit dávno zapadlé vzpomínky. "Vtip" spočívá v tom, že v dojímavých momentech, kdy by si obvykle člověk povzdechnul a uronil slzu, sedí znechucen v křečích s tváří přivařenou k monitoru a žaludkem na pochodu. Anyway.. pro mě rozhodně nejlepší Morganův počin ()

Natabar 

všechny recenze uživatele

Úchylné, morbidní, nekrofilní. Prostě paráda. - Jako dítě jsem loutky nesnášel. Ovšem tenhle animák, to je jinačí kafe. ()

Reklama

Reklama