Reklama

Reklama

Separation, The

  • Slovensko Rozdelenie (festivalový název)
Krátkometrážní / Animovaný / Horor / Drama
Velká Británie, 2003, 9 min

Režie:

Robert Morgan

Scénář:

Robert Morgan

Obsahy(1)

Dva bratři přišli na svět společně - coby siamská dvojčata. Pokrok vědy ale později umožnil jejich oddělení. operace se zdařila a každý z bratrů teď může mít svůj vlastní život. Otázkou je, jsou-li teď opravdu šťastnější... (Estrellita)

Recenze (26)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý "stop motion" pohľad na deviačno-úchilnú lásku siamských dvojčiat ktoré sa po mnohých rokoch (čo je s figúrok očividné) rozdelia... Bratia spolu nažívajú a pracujú na výrobe bábok. Po chvíľke si však divák uvedomí že každé s dvojčat by sa chcelo vrátiť k tomu druhému.. Toto vyústi až tak ďaleko, že si jeden s nich, nožom v úchylných agóniách , otvára ranu na mieste kde bol so svojim bratom zrastený. Ten druhý to uvidí a rozhodnú sa opäť sa dať zošiť... Neviem či má vnútorná myšlienka nejaký psychologicko-patologický základ... či nejde o nejaký syndróm ale úprimne, má to niečo do seba. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Absolutní a kulervoucí loutkovej nářez. Bez debat výtečná řemeslná stránka, tak čistou loutkovou animaci jsem neviděl už hodně dlouho a to jde ploutev v ploutvi se skvělejma loutkama, jejichž výrazové herectví strčí do kapsy půlku áčkový ligy živejch herců. Ovšem to vše tu hraje druhý housle, prim tu má příběh v náladách tmavých barev. A symbióza obého funguje skvostně. Howgh. ()

Reklama

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Video bylo odstraněno z důvodů nedodržení smluvních podmínek. Hledejte ho tedy jinde! Už máte smůlu a určitě skrz to pláčete, vy, kteří ho tak moc chtěli náhle vidět. Vy, kteří toužíte užít si ho a své zážitky z něho popsat. Zde už nemáte šanci. Kdo přichází pozdě, tomu je odebrána možnost vidět HO.***(6.10.2010) ()

E.. 

všechny recenze uživatele

Tak to já těch 5 dávat budu, páč bych si to jinak vyčítala. Myslim, že přicházim Robertu Morganovi opravdu na chuť. Další velice silně emotivný zážitek. Skvělý video o rozdělení siamských dvojčat. Je fakt, že při pohledu na ta ohavná těla mě až skoro mrazilo..ale to k tomu patří. Líbí se mi animace..cejtim v tom trochu surrealismus, což je podle mýho ten nejdokonalejší směr ze všech izmů:) Mrknout se můžete tady http://www.youtube.com/watch?v=k7svW1_5MXs . ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že vůbec nelituji toho, že jsem se na tento snímek podíval. Přestože nemám rád loutkové filmy, tak tento mě hodně zaujal a to hlavně díky režisérově procítěnosti a smyslu pro detail. Navíc jsem se absolutně nenudil a snad i díky skvělé hudbě proplul snímkem až na jeho konec. Dávám 70% a doufám, že Morgan bude v nasazeném tempu pokračovat i nadále. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama