Reklama

Reklama

Všechny hříchy světa vyplavaly na povrch. Je na jediném muži, aby je dostal zpět do pekel.. Smrt se začíná vznášet nad starou bažinou. Podivná monstra vycházejí nad hladinu a excentrický lovec se vydává na lov. Když ale vystoupí mocný bahenní muž, z lovce se stává lovená zvěř. Mezitím skupinka turistů narazí na odlehlou chatu a rázem zjistí, že jsou uprostřed brutální bitvy mezi lovcem a monstry. Pokud chtějí přežít, musejí se s lovcem spojit a společnými silami se snažit přemoci starověké monstrum. Následuje nelítostná bitva o přežití v divoké a tajuplné krajině. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Letos už mě velmi zklamaly dvě hororové komedie, totiž norský Dod Sno a britští Lesbian Vampire Killers, a rozporuplné pocity mám teď i z tohoto irského kousku. Rozjezd plný příjemného humoru je velmi slibný, několikrát jsem se s chutí zasmál. Časté záběry kouzelného irského venkova navíc dodávají pěknou mystickou atmosféru. Bohužel někde kolem poloviny se to všechno zkazí. Vtipu razantně ubyde, atmosféra se vytratí a ani ten obživlý pračlověk nedostává zrovna moc prostoru. I přes krátkou stopáž se pak člověk neubrání častému pohledu na hodinky, což mě vzhledem ke skvělému začátku, u něhož bych neváhal se čtyřhvězdičkovým hodnocením, dost zamrzelo. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Ježíši, to byla SRAČKA...... tak amatérský film jsem už dlouho neviděl. Děsný příběh, ubohé herecké výkony, nesmyslné scénky, ....totální tragédie. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nepovedená trapná blbost, odehrávající se v lesích nedaleko Dublinu, kde oživla tisíce let stará, močálem vysušená mrtvola. Tragický záporák, tragičtí herci. Co mne nalákalo byl Vinnie Jones, ale ani ten za to nestál. Nuda šeď. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že som nevidel mnoho írskych filmov a na nejaký konkrétny horror z ich produkcie si veru ani nespomeniem. Takže už len z tohto dôvodu som bol hodne zvedavý na titul "Legend of the Bog". Tešil som sa na atmosferický, strašidelný snímok z drsného prostredia chladných írskych močiarov. Ukázalo sa však, že moje očakávania boli prehnané. Prišlo sklamanie. Zhliadol som totiž akúsi nepodarenú nízkorozpočtovú poloamatérsku horrorovú komédiu. Írsky Jožin z bažin bol nudný a trapný. * ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Film je kvalitativně na samém dně a natočit takový škvár v roce 2009 je ostuda. Horor to v žádném případě není, protože jsem se nad příběhem ohavného, holohlavého a tupého chlápka, který je probuzen z rašeliniště, aby vykonal pomstu spíše zasmál než abych se bál nebo ho bral vážně. Snůšce neskutečných stupidit vévodí vážně míněný fakt, že tupého chlápka udržuje naživu voda. Do děje se přimotá šestice různých lidí, kteří skrývají nějaké děsivé tajemství z minulosti, je s nima archeolog, který jediný má svědomí čisté a náhodou narazí na drsného lovce Vinnieho Jonese, který přebývá v lesní chatrči a podobné probuzené chlápky loví. Příběh odehrávající se v Irsku museli patrně sepsat tři retardi v čele s panem režisérem Foleym, který moc rozumu a hlavně filmařského umu nepobral. Amatérské provedení vražd, kdy není vůbec nic vidět už je dnes v hororech vzácností stejně jako obava, že mrtvý herec v záběru mrkne. Možná někomu přijde chválihodné, že se šetřilo na krvi a krvavých efektech, ale tady snad ani na tu umělou krev neměli rozpočet. Ultralevný vizuál, velmi retardované dialogy, triky co by mohli kvalitou soutěžit s Létajícím Čestmírem a ten by ještě zvítězil a korunu tomu nasadila naprosto neadekvátní irská folklorní hudba, která střídala dudy, benjo a klavír v naprosto nehororových rytmech a podle mě taková hudba nemá v hororu co pohledávat i když tady to bylo stejně jedno. Ani věčně přehrávající Vinnie Jones to svou účastí nespasil a přišlo, mě že na tom musí být opravdu mizerně když bere role v takto podřadných filmech. Tohle je totiž extrémně hrozný film, který ovšem nefunguje ani jako zamýšlená komedie. ()

hladass odpad!

všechny recenze uživatele

Nudná kravina bez atmosféry s naprosto nevýrazným (spíše by se hodilo směšným) záporákem, plná trapného humoru, pitomých keců a nehereckých výkonů... Co mě naštvalo nejvíce, byl Vinnie Jones, kvůli kterému jsem si film pustil a který se vším ostatním zapadl do naprosté šedi... A tvůrce obalu by si za nechutný spoiler zasloužil kopanec do míst, které jsou většinou určeny k něžnému zacházení... ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Nebylo to zas až tak hrozné, i když jsem si myslel, že to po 1 minutách vypnu, protože to začínalo fakt megakravsky, ale pak se na to i dalo koukat. Nejvíc se mi líbil hlavní mutant, silák, či jak nazvat "pána velikého", toho bych nechtěl nikdy potkat, natož ještě přímo v lese...:-DD ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

No z původní 1* dávám dvě. A to jen díky Vinniemu, kterej je aspon zábanej, ty pokusy o vtip byly ale šílené a nemohly rozesmát totálně nikoho a to "monstrum" bylo tak ubohé a trapné že by aspirovalo za nejhoršího záporáka, tenhle film je prostě průser a jediný co ho zachranuje je pěkné prostředí a ten Vinnie. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

K samotnému Irsku mám velice vřelý vztah a tahle země patří mezi moje nejoblíbenější, proto se vždy těším na další film, který vzejde z jejich distribuce. Tentokrát jsem však zůstal velice za očekáváním a nevýslovně zklamán. Když jsem si přečetl jméno Vinnie Jones, tak jsem se těšil na pořádnou dávku akčních scén, pěstních soubojů a lámání vazů. Jenže jsem se dočkal jednoho z nejhorších irských filmů všech dob a že jsem jich už viděl opravdu dost. Legend of the Bog je sice plný slušné irské hudby, ale to je asi tak jediné co se tady dá pochválit. Celý film je totiž hodně slabou hororovou komedií, bez jediného výraznějšího momentu, na který by se nedalo zapomenout. Navíc zde většina herců podala velice podprůměrné výkony a stejně jako hlavní záporná postava měli skočit do bažin hned na začátku aby byl od nich svatý pokoj. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Jeden z naroztomilejších trashov z posledných rokov. Ja som sa pri Legend of the Bog bavil a predpokladám, že to aj do značnej miery bolo zámerom jeho tvorcov, ktorí preukázali patričný nadhľad. Môj obľúbenec Vinnie Jones tradične v roli tvrďasa (inak to ani nejde), rezká írska hudba a občasné dobré hlášky mi v pohode vykompenzovali hlúpy scenár, absenciu gore či úbohučké CGI efekty. Pre mňa fajnšmekerskou záležitosťou je však najmä záporák, ktorý pôsobí ako reinkarnácia nezabudnuteľného Tora Johnsona a jeho postavy Loba z "kultového" Bride of the Monster. Bývalý rugbista Adam Foherty, ktorý ho stvárnil, ma zaujal už minulosti ako boxer Gorgeous "Masák" George, ktorý v Snatch dostal tvrdé k.o. od Brada Pitta a myslím, že je to dôstojný nástupca nebohého Tora a nádejný pokračovateľ jeho odkazu "totálneho antiherctva". Jeho grimasy by sa iste pozdávali aj maestrovi Edwardovi D. Woodovi Jr. :) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No ty kráso, Mládkův Jožin z bažin ve filmové verzi. Dokonce i stejně tak zábavný a komický. Boty z kokršpanělů jsou fakt hustý.... ()

Andersis odpad!

všechny recenze uživatele

Na začátku byl Vinnie Jones, pak zmizel, pak se oběvil v polovině filmu a zůstal. Do doby než se tam neoběvil sem chtěl dát jasnej odpad. Irská folklorní hudba hraje snad po celou dobru filmu, ani náznak jakékoli hororové atmosféry. Žádné gore efekty tam nejsou. Monstrum nevypadá jako monstrum. Je to jen náká hora svalů která se ksichtí jak může a chlastá jen a jen vodu. Nad stupindími dialogy a scénařem se snad ani nebudu pozastavovat. Zklamání v každém směru. Toto patří k té nejnižší hranici Béčka. ()

MartinezZ odpad!

všechny recenze uživatele

11.9.2010 ~ Tak tohle už byla totální sračka. Irská rašeliniště a močály skrývají hrůzná tajemství minulosti a kdo se jim přiblíží, neskončí dobře. ~ Tři dvojice z různých důvodů strativších se na irských rašeliništích narazí na osamoceného lovce v těchto končinách žijícího. Zabíjí monstra vylézající z bažin a prahnoucí po vodě. Cokoliv se jim přiblíží do cesty, nemá příliš šancí. Naše skupinka chce jen a pouze pryč odsud. Otázka je, jestli to opravdu chtějí všichni. ~ Tohle byla standardní dememtní pitomá vyvražďovačka a to tím nejpitoměnšjí nejtrapnějším způsobem a stejně tak i natočená. Triky zcela nulové, ale bohužel si autoři mysleli, že jsou to triky. Ozvučení úděsné, nápad a herci taktéž. ~ Nezajímavé, nezábavné, nudné, trapné. Čekal jsem něco příjemně pitomě dementního, dočkal jsem se jen té pitomé demence. No fuj. ()

blackrain odpad!

všechny recenze uživatele

Tvůrci si pro svůj filmový počin vybrali velmi atraktivní prostředí drsné země a pokusili se nás zavléknout na venkov. To by se samozřejmě dalo i nějak ocenit, kdyby se ovšem někdo nerozhodl zrealizovat tohle nudné dílko, které bohužel nemá s hororem nic společného. Jediné, co snad trošku zavánělo hororem byly mumie na začátku a to bylo všechno. Nevím, co tu dělal Vinnie Jones. Zřejmě měl být hlavním tahákem příběhu. Je přece jenom drsňák od pohledu. Pořád jsem čekala, kdy se konečně objeví nějaké to monstrum, kterému poteče bahno i ušima a bude vzbuzovat při nejmenším odpor, ale nic takového se nestalo. Zastřelit toho, kdo si tenhle příběh vymyslel. Začínám ztrácet trpělivost. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

No tohle není zas tak špatné. Od odpadu to zachranuje poměrně sarkastický humor a zvláštně roztomilý monstrum co si neumí normálně otevřít lahev. Blbost , která na jedno kouknutí docela jde. Vypněte u toho hlavu a koukejte, možná to strávíte jako já. ()

Reklama

Reklama