Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zpočátku se celý ten výlet tvářil jako klasický chlapácký víkend plný piva, košilatých historek a všudypřítomného dobrodružství. Přesně tohle John plánoval. Na odlehlém ranči svého strýce se veterán z Iráku společně se svými sanfranciskými přáteli hodlal věnovat hlavně lovu divokých prasat a podobným testosteronovým aktivitám, navzdory faktu, že přítomna bude i Brooks, přitažlivá partnerka jednoho z parťáků. Jenže tenhle záměr nepočítal s tím, že příroda by se mohla začít bránit. A už vůbec ne s Rozparovačem, legendárním divokým tvorem z lesů, s gigantickým divočákem, který má pro přítomnost lovců jen pramalé pochopení. A jsou zde ještě bratři Tibbovi, ukrývající v místní nepřehledné krajině svoje plantáže marihuany, kteří jsou ochotni udělat cokoli, jen aby uchránili svoje výnosné tajemství. Na konci tohoto krvavého honu už nikdo nebude nevinný. A možná nezůstane ani nikdo, kdo by o něm mohl vyprávět. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (33)

JFL 

všechny recenze uživatele

Je pozoruhodné, že pokud v nějakém filmu hraje větší roli prase, pak lze zpravidla výsledek primárně divácky označit jako „haluz“. Ať už jako příklad vezmeme australskou fyzickou iniciaci "Razorback", korejský genre-bender "Chaw" či právě "Pig Hunt", ve všech případech na diváky čeká podívaná dalece vzdálená běžným kategoriím. Jedinou jistotu představuje lineární vyprávění, ale to vždy zabíhá do nečekaných stylových zákrut v bytostně bizarním světě. V zásadě každý motiv, který se v "Pig Hunt" objeví představuje žánrové schéma, ale zde i již tisíckrát ohraná postava vševědoucího dědy na poslední čerpací stanici před začátkem nehostinné divočiny nabývá mrazivě groteskní podobu. Postavy i prostředí totiž tvůrci stylizovali do podoby, kterou sami trefně označují jako „dirthead gothic“. V překvapivě sourodém špinavém mixu punku, postapokalypsy, buranova, etna, gothu a gore ožívá unikátní realita. Z hlediska žánrů a prvků vyprávění film mísí exploataci, horor a dynamickou akci. To vše je podané naprosto klasickým stylem, kamera se nezaměřuje na detaily a nikdo nic nevysvětluje – stačí prostě říct „There’s a lot of crazy shit in these woods“. Právě kontrast nevídaně bizarního obsahu a jakoby každodennost přehlížejícího zpracování dotváří neuchopitelnost díla, z jehož nitra sálá divoká energie. "Pig Hunt" je náramně uhrančivý a dynamický brak. 9/10 ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Parta mladých lidí si jede zalovit a cestou nás začínají přesvědčovat, jaký že to jsou idioti. Tak že, když dojedou na " ranč ", už je nemám rád a jen tipuju, v jakém pořadí zemřou. To je taková moje hra a pokud se zapojíte, bude vás film bavit. V opačném případě to vypněte, je to kravina. DIALOG : Jak je to ještě daleko ? Myslím, že jsme někde u levý bradavky. Ne, už jsme dole u ochlupení.......... Brzy zjistíte, že v tom filmu je to samej debil. Kde to sebrali ? Kanec je borec, není vidět, funí jak hroch, chrčí jak nevyčůranej tygr a žere hlavně dlouhé vepřové. První mrtvolu jsem trefil, ale zemřela úplně jinak, než jsem očekával. Víc mrtvol ve filmu nadělaj lidský bestie než kanec. Černoch mezi těma hipísačkama je skvělej a ta hudba, to prostě dojme. ( Baby boys ). Bahenní lázeň je úsměvná, leč kanec je trikově naprosto nezvládnutej. Tak, že z jistotou mohu říci, že film má jediný klad - hudba -. Celkově je dobrá a veselá. Dělal ji Les Claypool. Je to velký klad, pro tak zbytečný film. CITÁT - Jaký je to pocit, nacházet se tak nízko na potravním řetězci ?......... Kanzilla, která přijde na konci snímku je možná obrovská, ale je vidět jen hlava. Film končí citátem George Orwella z příběhu Farma zvířat ..... ale nebylo už možné rozlišit, která tvář patří člověku a která praseti.......... ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak čekal jsem tedy rozhodně něco jiného, čekal jsem béčko jako od Syfy channelu, namísto toho jsem dostal buranský horor kde se objevý kanec až na konci filmu. Nicméně i když jsem si říkal kde sakra je ten kanec, tak jsem se moc nenudil, a film sem tam i překvapil, je to sice obyčejné a ne moc zajímavé béčko ale na jedno zkouknutí to rozhodně jde. Škoda že Isaac už není mezi náma, i když se mu to víceméně jeho filmy nepovedly tak je měl aspoň poměrně originální. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pig Hunt nesedne každýmu, proto moje hodnocení berte s rezervou. Mě ale poslední Isaacův počin pobavil i přesto, že kanec hraje až druhý housle. Možná dokonce třetí. Partu mladých lovců doplní duo magorů, kteří začnou dělat dusno. Pak se tam násilně přisere skupina rednecků, díky nimž se thriller změní v akčňák. A do toho všeho se v lesích objeví hippies sekta s nahýma bábovkama. Nelze se pak divit, že při téhle špičce přispěchá náš přežraný divočák na scénu až deset minut před koncem. Tahle absence je však zcela odpuštěna, jelikož zvíře je plně animatronický, žádný posraný CGI. Dále čekejte docela fajn hudbu v buranskym módu, trochu gore a v poslední třetině slušnou vybíjenou. Já si chrochtal, co vy? ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Na začátku máte pocit, že sledujete další díl predátora v džungli. Slušivý les má ode mne hned dvě hvězdy! Stromy porostlé mechem, kapradiny, tráva, paprsky se prodírají záclonou z mlhy a na každém kroku je něco roztrhaného a vzduch je nasáklý chladnoucí krví. Jak jsem postupně pochopil, finta Vetřelec či Čelisti (potvoru neukážeme, ať se divák více bojí) byla zvolena z nedostatku peněz a ne jako umělecký záměr. Na druhou stranu tleskám, že v roce 2008 není potvora pixelová, nýbrž poctivě mechanická (i když chvílemi vzbuzovala místo hrůzy úsměv). Druhá půlka ale pěkně odsýpala, mrtvoly se vršily, vlastně většina nechutných buranů zařvala, takže standardní spokojenost. Jo a hippiesácké šťabajzny maj tu třetí hvězdu. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Kalifornii a San Franciscu. (Terva)
  • Ve filmu jsou použity písně Lese Claypoola, který ve filmu ztvárnil kazatele. (Terva)

Reklama

Reklama