Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dean je autorem úspěšné komiksové knížky. Fanoušci od něj očekávají další dílo. Namísto toho, aby pracoval na své úspěšně kariéře, rozhodne se odletět do Argentiny hledat svého milence Pabla, který jednou v noci odešel pro cigarety a už se nikdy nevrátil. (Dlee)

Recenze (6)

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Na film jsem byl připravený z mnoha recenzí nejen tady a pomohlo mi to. Místo toho, abych byl čím dál více rozladěn nelogičností (až pitomostí) děje, očekával jsem jej a stále více jsem se bavil tou lehkou nadsázkou. Díval jsem se na snímek očima tvůrců, na zfilmovaný komiks či ilustrovaný román či příběh a prožil jsem krásné necelé dvě hoďky … až si půjdu lehnout, budu si rekapitulovat celý „komiks“ a myslet na společnost toho fajn samce v hlavní roli Davida Sutcliffa, „ale ještě předtím si oholím číííčku“ … 6987 ()

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Tak to dopadá, když scénárista vypustí motiv, který je hybným článkem předlohy (aspoň podle IMDb). Celou dobu jsem uvažovala, proč mi příběh nesedí, proč se postavy chovají tak (pro mě) nepochopitelným způsobem; Dean se rozhodně nechoval jako člověk, kterému někdo zlomil srdce (příšerný obrat, ale v amerických filmech kupodivu častý). Pokud by ovšem jednání bylo podmíněno tím, že ho Pablo nakazil AIDS, dostane celý příběh smysl. V jednom okamžiku se zdálo, že celou dobu jde pouze o sled Deanových fantazií, že si sumíruje příběh pro budoucí knihu, ale režisér mě nakonec nechal na pochybách (nejen o svých kvalitách). ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 4/10 ... Vizuální stránka: 5/10 ... Soundtrack: 4/10 ... Didaktický potenciál: 3/10 ... Celkový dojem: 4/10. ()

Korsak 

všechny recenze uživatele

Umberto Eco napsal román Baudolino. Příběh začíná celkem normálně - a pak někde, ani si přesně nevšimnete, kde, odbočí z vyjetých kolejí reality a vy skončíte v něčem, co buď přijmete, nebo odvrhnete jako neuvěřitelně absurdní slátaninu. Podobně na mě působil tenhle film, jenže na rozdíl od Eca tady aspoň tuším, kdy příběh odbočil od reality k absurditě. A moc jsem si to užíval... ()

Reklama

Reklama