Reklama

Reklama

Jak dostat ptáčka do nebe

(neoficiální název)
  • Francie Même les pigeons vont au paradis (více)
Animovaný / Krátkometrážní / Drama / Fantasy
Francie, 2007, 8 min

Režie:

Samuel Tourneux

Hrají:

Bernard Jung

Obsahy(1)

Jednoho podzimního večera někdo přijímá zprávu s adresou, tuto zprávu odposlechne jeden kněz a vydává se tam. Při cestě závodí s neznámým motocyklistou. Dojede na udanou adresu, kde už starý pan Mouton sundává ze skříně lahev koňaku a v tom se vše pod ním řítí a on padá k zemi. Kněz ho v poslední chvilce zachytí a po záchraně života se mu snaží prodat vesmírnou kapsly, která ho vezme do ráje. Když mu jí ovšem prodá, tak někdo zaťuká na dveře. (c.tucker)

(více)

Recenze (14)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Nápaditý filmík o podomním obchodníkovi nabízejícím stařičkému pánovi výlet do ráje a taky tak trochu o smrti. Je to vtipné, inteligentní, stylové, skvěle animované, podbarvené pěknou hudbou a výborně vypointované a to dokonce natřikrát. ()

Kobitch 

všechny recenze uživatele

Ústřední postavou této grotesky je stařík, o jehož nebohou duši začnou mít zájem hned dva neposedné živly, jeden méně sympatický než druhý: církev by si jej nejraději stáhla do nebe (ne tak úplně), zatímco smrtka by se ráda vypořádala s pádem, který ho postihl v úvodu scény. Film je krásně animovaný a celkem akční. Ve své myšlence mi dost připomněl Dámu a smrt z ročníku 2009, kde taktéž o život stařenky bojují dvě protichůdné síly. Je i celkem vtipný, ne že byste se popadali za břicho, ale minimálně nějaký úsměv na tváři vykouzlí. Ve výsledku je to celkem příjemný průměr, který ani neurazil, ani nijak nenadchnul. [Oscary 2007] ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Že bych se válela smíchy, to se skutečně říci nedá. Ale vyřešení problematiky podomních obchodníků se mi líbilo. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama