Reklama

Reklama

Moja ljubov

  • Rusko Moya lyubov (více)

Obsahy(1)

Krátkometrážní animovaný film, který se svou výtvarnou stránkou zcela vymyká běžné produkci. Jako by ve filmu ožila díla impresionistů i expresionistů. Příběh je prostý: první láska šestnáctiletého chlapce k dívence Paše, která slouží v Antonově domě. Její láska je jasná a čistá a Antonova láska k Paše také, dokud nepotká „Bohyni" - starší dívku ze sousedství, která mu rázem zosobňuje všechny mladistvé romantické sny. Anton onemocní láskou k ní a posléze neradostným prozřením, že její krása byl jen klam. Skutečně se rozstoná tak, že smrt mu stojí za zády. Paša je jeho andělem strážným a vyrve svého Antošu ze spárů smrti. Ovšem za tu cenu, že se již spolu nikdy neuvidí. (Sipora)

(více)

Recenze (25)

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Marně hledám slova, kterými bych popsala dojem, jakým na mne tento snímek zapůsobil. Je dokonalý, počínaje dojemným romantickým příběhem, přes excelentní uměleckou animaci, kouzelnou snovou atmosféru, působivou hudbu až po svou zvláštní ruskou poetiku. Můj obdiv patří tvůrcům, nic takového jsem ještě neviděla. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Už len tá úžasná animácia by si zaslúžila 5*. Síce som tomu moc nerozumela, ale aj tak v niektorých momentoch rozprávania toho chlapca a pri krásnej hudbe som mala zimomriavky a pocit, že presne viem čo hovorí. Krásne dielo. A ten koniec taký smutný a pritom krásny.... Mnohé romantické filmy sa môžu schovať, tento kraťas tú romantiku naozaj krásne vystihol. ()

Reklama

kornflakeska 

všechny recenze uživatele

Animovaný skvost. Neotřelá technika malby, skvělé vyprávění,v nemž se neustále prolíná snová atmosféra s realitou. Zapůsobil na mě i religiózní kontext, který se u Petrova vyskytuje velice často. Další předností je absence kýčovitého happy endu. Alexandr Petrov je zkrátka nadaný umělec. Doporučuji k zhlédnutí také Rusalku. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Óóh, tak to je nádhera! Impresionistický animovaný film o čisté lásce (ale zároveň o tomto světě jako "slzavém údolí"), v němž jsem viděl obrazy ruských malířů: Repina, Serova, Jarošenka atd. Variace na klasické turgeňevovské téma krásné, čisté, platonické lásky. Jsem rád, že jsem to čítával již v době, když mi bylo právě těch 15-16 let, snad i díky tomu mne tento krátký majstrštyk teď tak zasáhl... Rusové prostě vnímají život jinak než Američani. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Moja Ljubov je po obsahové stránce vcelku banální romantický film, který by nebyl ničím významný... kdyby ovšem nebylo toho nádherného zpracování. Z něj doslova přechází zrak. Sám jsem si mu musel chvíli zvykat na nádhernou rozpohybovanou animaci. Sled impresionistických obrazů se navíc k romantickému příběhu výborně hodí. V souladu s ním utváří až magický sen o první lásce. I vzhledem ke krátké délce uteče jako voda a než se nadějete, z filmového snu se probudíte a budete přemýšlet, zda to opravdu byl sen, nebo ne. Rozhodně doporučuji jako netradiční filmový zážitek. Sám se k tvorbě Alexandra Petrova určitě někdy vrátím, většina jeho děl bude hodně podobná. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Okolo 20 % filmu bylo vytvořeno technikou blízkou rotoskopie, jejímž principem je překreslování všech filmových rámečků, které obsahují hranou pasáž. Jedná se o techniku pracnou a zdlouhavou. (melipa)
  • Film byl vytvářen tři roky ve studiu DAGO Co. (melipa)
  • Natočeno na motivy "A love Story", kterou napsal v roce 1927 Ivan Šmeljev (melipa)

Reklama

Reklama