Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V přednášce na téma chování diváků při sportovních utkáních lektor nejprve předvádí různé typy fanoušků. Některý sedí doma u televizoru a nespokojenost s výsledkem projeví tak, že rozbije přístroj. Rozhodně je levnější být přímo na stadionu a ostře kritizovat výkony sportovců na místě. Učebnu zaplní dospělí žáci a lektor je učí jak křičet, nadávat a házet po sportovních a rozhodčích předměty. Lektor tak s nadsázkou nabádá diváky ke kulturnějšímu chování při fotbale, hokeji a boxu. Krátká osvětová satira Petra Schulhoffa měla pracovní název "Zrcadlo sportovního diváka". (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Sportovní divák je tvor podivný, ba dokonce nebezpečný. Alespoň v těch podobách, jaké nám v rámci svého osobitého lektorského průvodcovství představil Vladimír Dvořák. Přestože leccos se dnes jeví spíše k nechtěnému pousmání, vývoj dává za pravdu tvůrcům tohoto krátkého výchovného snímku. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Návaznost na lidi kolem pultu a kolem stolu je evidentní, jen roli průvodce si místo Kopeckého střihnul Vladimír Dvořák. Scénky jsou úsměvné a nutno jim přiznat vtip, ale přece jen - jak by tedy tvůrci chtěli, aby se divák na zápasech svého týmu projevoval? Pravděpodobně bezemočně, ale jak by potom takové fandění vypadalo? ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Dvorak predstavuje ruzne typy sportovnich fanousku. Malo vtipne, a ta zaverecna deklamace...to jsem ani nepochopil jestli to bylo jeste soucasti vtipu, nebo mysleny vazne... ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

"Tu máš, my chceme pořádnej šport a žádný mazlení!" Satirický kraťas proti nekultúrnym hulvátskym športovým divákom s kultúrnym kultivovaným komentárom Vladimíra Dvořáka. Pasívne športovanie ma nikdy neoslovilo, ale pokiaľ moje vedomosti siahajú, tak dobové tribúny plné rozvášnených fanúšikov s klobúkmi a rádiovkami v baloniakoch sa na neskorších ultras chuligánov ozaj nechytajú. Relatívne vtipné, až na ten záverečný príhovor do duše. ()

Reklama

Reklama