Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Juha před dvěma měsíci ztratil práci, ale jeho rodina to stále neví. Každý den předstírá odchod do práce, aby pak zoufale hledal nové zaměstnání. Při první řemeslnické zakázce u postarší ženy ho zaskočí neobvyklá nabídka – když ji bude celou hodinu česat nahý, obdrží 1000 eur. Snadnost výdělku přivede Juhu na nápad, že se stane gigolem pro zralé ženy, jež touží po mužském dotyku. S taxikářem Ollim pomalu rozjíždějí relativně úspěšnou akci, která se ale před Juhovou rodinou nedá tajit do nekonečna. Rodinné drama není v rukách scenáristy a režiséra Aleksie Salmenperäho pouze temně depresivním příběhem muže, jenž se rozhodl se prodávat, ale i jemně humorným pohledem na svět gigola-amatéra, ztvárněný bez laciných motivů. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

dragoliz 

všechny recenze uživatele

Dosť nudné prevedenie inak výborného námetu s neuspokojivým koncom, ktoré je však na druhú stranu úprimné, a preto neurazí. Ako celok pôsobí film Miehen työ fajn, ale trochu mi chýbal bližší náhľad do myslí postáv. Rovnako tak si myslím, že sa film až príliš sústredil na hlavnú postavu, a nedal tak vyniknúť jednak Juhovmu parťákovi, ale ani jeho zákazníčkam. 60% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Dobrý námet, no dosť priemerné spracovanie, teda aspoň mne prišlo dosť nezaujímavé. Pritom po scenáristickej stránke to bolo fajn, dokonca ešte aj tá zápletka o najlepšom priateľovi, ktorý sa snažil zabrať jeho miesto. Ale celé to pôsobilo tak strašne chladne, v podstate typicky fínsky, no v tomto prípade mi práve ten monotónny chlad vo všetkých scénach a reakciách dosť vadil. Takže nejako obzvlášť nadšený nie som. Mrzí ma keď má film skvelý základ a potom nezaujme svojou formou a štýlom podania. ()

Reklama

Rybizek 

všechny recenze uživatele

Opět tu máme dílo svérázného severu, i když ne s tak typicky černým humorem, který na severské kinematografii oceňuji. Doporučovala bych osobám mužského pohlaví, on málokterý ví, že nejen ženská umí být kurva. A že si někdy klientky kladly pozoruhodné nároky, od relativně normálních až po velmi extrémní. Ale tak nějak to zajisté bývá i v soudobé praxi. Co by člověk neudělal pro dobro své rodiny. I když někdy to může být cena docela vysoká, 70%. ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Film o tom, že robiť mužskú prostitútku nemusí ani pre muža znamenať veľké potešenie. Naopak, môže to byť veľmi vyčerpávajúce, až nebezpečné. Vy sa však budete väčšinu filmu dobre baviť. Záver je už typicky škandinávsky a naberá na surovosti, ale napriek tomu v tomto prípade prevažuje dobrý severský, suchý humor. ()

Unlikelyhero 

všechny recenze uživatele

Gigolo po Finsku je rozhodně zábavnější a hlavně tvrdší, než po americku, finské filmy, na které jsem zatím natrefil mají vesměs silná sociální témata (holka ze sirkárny apod.), člověk ten kapitalismus začne až bytostně nesnášet. Hlavní hrdina do byznysu spadne neplánovaně, ale začně ho bavit a totálně mu začnou unikat následky, konec dobrý, všechno dobré? v tomhle případě pochybuju ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama