Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stejnojmenná adaptace románu Petera Lefcourta The Deal, je důvtipnou satirou hollywoodského politikaření. Ukazuje "Město slávy" jako bezcitné místo plné proradných producentů, penězo-lačných studií a nekalých praktik. Jen lidé s tvrdou náturou zde mohou uspět a Charlie Burns (William H. Macy) už má celého systému po krk. Přes deset let z jeho produkce nevzešel ani jeden úspěšný film a dnes je den, kdy se rozhodne vzít věci do vlastních rukou a všechno ukončit sebevraždou. Ironií osudu do města právě přijíždí jeho synovec a začínající scénárista Lionel (Jason Ritter) se scénářem k dobovému dramatu o bývalém britském předsedovi vlády, Benjaminu Disraeliovi. Mrzutý vyrušením, Charlie nakonec přislíbí zvážení možností a nechává synovce bydlet u sebe. Po letmém seznámení s titulem si uvědomuje, že by se to - s jistými úpravami - dalo natočit. Zpět v sedle, Charlie rychle jedná a získává nové scénáristy, kasovní superhvězdu (LL Cool J), černošského akčního hrdinu, který nedávno konvertoval na židovství i požehnání svého rabína (Elliot Gould). Deidre Hearn (Meg Ryan) je půvabná zástupkyně filmového studia, kterou se Charlie s pomocí svého šarmu snaží přesvědčit, aby jeho projektu schválila přidělení 100 milionů dolarů. (pee-jay)

(více)

Recenze (17)

Arkos 

všechny recenze uživatele

Co napsat - průměrná komedie, při které se moc nenasmějete, ale na druhou stranu se ani nebudete nudit. Asi nejvíc mě tu zaujala Meg Ryan a jedna ze tří hvězd je pro ní. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Nič svetoborné...Macy a Ryan lezú krkom..ich filmová kariéra ide dolu vodou..LL Cool J je proste vždy cool a zachraňuje tým málom situáciu..ináč veľmi slabé kvázi nejaká paródia na Hollywood a jeho život... ()

Reklama

Smok 

všechny recenze uživatele

Macy dobrý, Ryanová dobrá, ovšem každý osobitne. Spolu im tú filmársku dvojku, medzi ktorou by to malo zaláskovane iskriť, akosi neverím. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Když se v hlavě urodí dobrý plán, je to jako náhle osvícení. Pak už to jen stačí řádně promyslet a hlavně věřit. Charlie Burns byl pěkné číslo a ta jeho ukecávací výřečnost byla bezchybná. Byl fakt dost přesvědčivý. Meg Ryan a William H. Macy byla skvělá dvojice. Ti dva si spolu moc hezky sedli. Byla mezi nimi ta pravá chemie. Zákulisní praktiky okolo natáčení byly pěkně zamotané. Chvilkami to připomínalo papírkou hru Kdo, s kým, proč a za kolik. Je zde několikrát zmiňovaná Praha. To mně potěšilo. Pak se tu i objevila. Svěží a příjemný film. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • V jednom ze záběrů sleduje Deidre Hearn (Meg Ryan) filmový web IMDb, kde si prohlíží stránku herce Charlieho Bernse, kterého ve filmu ztvárnil William H. Macy. (konvax)

Reklama

Reklama