Reklama

Reklama

Proč lže...?

všechny plakáty

Obsahy(1)

Malý Kája telefonuje z budky svému učiteli a jménem svého otce se pokusí omluvit svoji nepřítomnost ve škole. Lež mu ale neprojde. Doma ho rodiče hubují - lhát se přece nemá. Vzápětí otec požádá matku, aby mu potvrdila, že byl na brigádě. Když Kája namítne, že to není pravda, oba ho okřiknou... Satira měla upozorňovat na příliš časté lhaní lidí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Filmový satirický občasník Trn přijal do svých služeb i mladého Petra Schulhoffa, který tehdy teprve sbíral své režisérské ostruhy. Za zmínku stojí snad jen herecká účast Světly Svozilové. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Strašně jednoduchá a průhledná moralitka s tezovitou zápletkou. Klukovi se nechce do školy, tak zalže, rodiče se diví, kde se to v něm bere, ale sami si mezi sebou lžou také, o účasti na brigádách, o ceně bot apod. Konec trochu připomíná jednu pohádku o holoubátkách (skvělá scéna se sušenkami). Ale bylo milé po letech vidět prvorepublikovou hereckou hvězdu Světlu Svozilovou. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

Polopatistická "mikrokomédia" o tom,že ak klamú rodičia sú zlým vzorom pre svoje deti,ktoré budú klamať resp.klamú i ony.Hmmm -možno v tej době to nebolo tak trápne ako teraz.... ()

xenopus odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden z důkazů, že některé výtvory nestojí za to vůbec vidět... Již staří Římané říkali "Exempla trahunt". Aktuálnost uměleckého výtvoru inspirovaného nadčasovými myšlenkami lze hledat pouze v nadčasovém zpracování. To zde (mimo jiných žádaných aspektů filmové tvorby) nebylo, takže není co řešit... ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Dyť jsi ještě na žádný brigádě nebyl.“ Lhaní evidetně není věc nijak nová. Ale tato satira se naprosto míjí účinkem. Na ploše necelých osmi minut se dozvíme, odkud to ten kluk vlastně má, že lže. Herci jsou rutinní, že jsou rodina jsem jim vůbec nevěřil. Schulhoffovi krátké satiry s Kopeckým měli aspoň šmrnc, toto je nudné až hanba. ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Krátké a celkem humorné, i když ničím nepřekvapí. Jde spíše o takový krátký pokus režiséra. Hodnocení: 50 % ()

alimraj1 

všechny recenze uživatele

Tady nejde o to, že se celá pointa i s širokou škálou příkladů vešla do deseti minut, cíl není ani v tom, aby byl film kvalitní po stránce scény, nýbrž nám chce ukázat nějakou problematiku. A věřte, že lhaní je v dnešní době velmi častá neřest. Ani tenkrát vláda nešla příkladem, natož dnes! Na obsazení si rovněž nestěžuji. Manžele Novákovy si zahráli Lída Vostrčilová a Josef Chvalina, tedy manželé i v realitě a tetička Boženka v podání Světly Svozilové je bezkonkurenční. Za mě hezké... ()

Reklama

Reklama