Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pilotní a dosud jediný díl seriálu z dílny Cartoon Network. V necelé půlhodině jsme svědky vysoké koncentrace useknutých končetin, hektolitrů krve a násilí. Barbar Korgoth se pokouší splnit úkol, aby dostal protilék na obludu ve svém žaludku. (Mertax)

Recenze (54)

Zejf3da 

všechny recenze uživatele

Tohle mohl bejt slušnej seriál. Pilot je to peckovej. Sice jsem snad neviděl hnusnější animaci, ale ta je v podstatě vedlejší. Hlavní jsou potoky krve, násilí a barbar Korgoth. Pro určitou malou skupinu lidí to je jasná bomba, ale pro ostatní to není. Proto se nedivim tý stopce od producentů. Hned ze začátku na mě dejchla atmosféra starýho dobrýho Dračího doupěte a když přišla scéna s 20ti stěnou kostkou tak mi bylo všechno jasný:) ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Přesněji je to z programu Adult Swim, který se vysílá namísto Cartoon Network ze stejné stanice ve večerních hodinách a přes noc. Genndy Tartakovsky je zde režisérem animace. Ten je znám jako autor cartoonu Dexter's Laboratory (nebo režisér CGI animáku Hotel Transylvania, pokud chcete). Aaron Springer je autorem a hlavním režisérem (což chybí v popisu). Ten se zapsal do podvědomí jako režisér/scénárista prvních sérií SpongeBoba. Snímky v předchozích tří větách obsahovaly mnoho vtipů, které malé děti nepochopí, ale navzdory typické tvorbě těchto tvůrců je Korgoth of Barbaria čistě pro dospělé, jak je možno poznat podle názvu stanice. Naštěstí střelený a sofistikovaný humor je přítomen, i když to nemusí být na první pohled vidět. Kdo (ne)má rád S&S fantasy, určitě si přijde na své a to se ani nemusí v tomto subžánru příliš vyznat. Jako parodie/pocta Barbara Conana se Schwarzeneggerem přinejmenším velmi dobré. Škoda, že nebyl dostatek financí, jako seriál by měl potenciál být pro fantasy žánr něco podobného jako Futurama pro sci-fi, jen s trochu vyšší věkovou hranicí. ()

Reklama

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Bláznivý humor spolu s kulervoucí metalovou hudbou, k tomu hrubé kreslené vyobrazení, které má na svědomí Genndy Tarkakovsky, známý seriálem Dexter's Laboratory. O zábavu je tu postaráno díky spoustě krve, násilí ve světě magie a drsňáka Korgotha, který si to rozdává nejen s krvelačnými monstry. Mohl to být seriál, který tu dle mého názoru dodnes chybí, avšak Cartoon Network rozhodli jinak a ani petice s tím nic nenadělá. (9/10) ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

To je teda masakr. Krvavé, sprosté, se spoustou metalu a nějakých těch oplzlostí. Nedivím se, že se dále nerealizovalo, ale je to trochu škoda. Jako jednodílný počin je to super, ale těžké si představit, že by takový seriál mohl mít desítky epizod. Ikdyž kdo ví. Úvodní titulky k "seriálu" byly připraveny nádherně a pro sledování dalších dílů i lákavě. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Pořádně nabušený béčkový fantasy animák, jehož znamenitý pilot ale bohužel k dalšímu vysílání nepřesvědčil. Mezi mé největší dětské hrdiny patřil Lobo, Sláine a Conan, takže barbar Korgoth, podobný hovado jako ti tři, nemá žádný problém dobře mě pobavit. Příběh se odehrává v jakési středověké budoucnosti, plné zrůd, roštěnek a debilů (což by asi k zábavě stačilo už samo o sobě). Nápaditý násilí, hlášky, kozy, magie, heavy metal, prostě prdel. Animace rezervy by měla, ale na pilot bohatě to stačí. Normálně bych asi 5* nedal, ale naplňuje mě to takovou nostalgickou radostí, že nejde jinak. Tak kurva, nechť tento seriál ještě neřekl své poslední slovo.. nebo alespoň ať vznikne něco podobnýho. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Pilot je dodnes dostupný na bonusovom DVD v rámci súhrnného vydania Adult Swim in a Box, spolu s ďalšími pilotmi nerealizovaných seriálov. (SarumanKo)
  • Adult Swim na zozname zrušených seriálov, ktorý zverejnil v novembri 2010, ako dôvod pre zastavenie ďalšej realizácie Korgoth of Barbaria uviedol, že seriál bol „príliš drahý“. (SarumanKo)
  • Pilotná epizóda bola odvysielaná 3. júna 2006 na Adult Swim, dospelej odnoži americkej stanice Cartoon Network. Avšak už o dva týždne po tom bola napriek všemožným diváckym petíciám zrušená. (SarumanKo)

Reklama

Reklama