Reklama

Reklama

Americká vojenská základna. Joe Armstrong (Michael Dudikoff) je nováčkem na této základně. Sedí u svého náklaďáku a čeká na odjezd konvoje. Plukovník Hickock (Guich Koock) vede dceru Patricii (Judie Aronsonová) k osobnímu vozu, jenž řídí vojín Charley (Phil Brock), který jí odváží do domu otce a vyráží současně s konvojem. Konvoj je cestou přepaden lidmi zvládající bojová umění. Joeovi se to nelíbí, ale vzdává se stejně jako ostatní vojáci, ovšem jen do doby než jeden z útočníků dal Patricii facku. Rozpoutá rvačku, zachrání jeden náklaďák a pomůže Patricii od muže, který se jí snažil vzít jako rukojmí. Joe i s Patricií utíká do džungle, utrhne jí podpatky od bot, roztrhne sukni, kterou jí zaváže jako kraťasy, aby mohla lépe utíkat. Patricie nechápe proč to dělá, je naštvaná a protivná. Plukovník žádá vysvětlení od seržanta Rinalda (John La Motta), co se stalo s konvojem, proč jsou ztráty na životech a kde je jeho dcera, kterou jdou hledat do džungle. Muž, Ninja, zvaný „Černá Hvězda“, jenž měl za úkol přepadnout konvoj a přivézt zbraně,  vysvětluje svému šéfovi panu Ortegovi (Don Stewart), nezdar akce. Vojáci jsou na Joa naštvaní, jelikož se nechtěl vzdát a zemřeli při tom 4 vojáci. Až desátník Curtis Jackson (Steve James) prolomí soubojem nenávist vojáků vůči Joemu. Jeho postavení se změnilo, berou ho za jednoho z nich. Joe přijde na kšefty mezi seržantem a Ortegou a nechce je nechat dál pokračovat ve špinavých obchodech. Sám vyrazí do boje s Ortegou a jeho armádou. Sám však nezůstal. V boji se k němu přidal Ortegův zahradník Shinyuki (John Fujioka), který Joa vychoval... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (303)

Vampireman 

všechny recenze uživatele

Ermahgerd... Jeden z nejstupidnějších filmů, které jsem v životě viděl. Pořádně se u toho člověk nemůže ani bavit, protože bitky jsou příšerně natočené a vůbec nemají šťávu, natožpak smysl - akčnější byly i v Kosmické vzpouře. Tady, když probíhá bitka, tak vždycky opodál stojí další kupa lidí se samopalama a jenom pozorujou... Michael Dudikoff to moc nezachrání, má furt nudnej pokerface rebela bez příčiny a děsně mě štval, když zabíjel protivníky na jedno ťuknutí pěstí nebo utahovacím klíčem i přes to, že porazil Steva Jamese zahradní hadicí i s kýblem na hlavě a u toho jsem se hypergebil. Neobhájí post ani Nepřemožitelnýho, protože ty ninjové, proti kterým bojuje, jsou jenom levní komparzisti co absolvovali trénink na předělanym dětskym hřišti... Nepříliš guilty pleasure béčko. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Z neznámého důvodu se mi tenhle starý akční propadák po shlédnutí asi po 23 letech docela líbil ... Nevím přesně čím to ... Dobré prostředí, dobrá kamera. Taková akční oddechovka. Ninjové vs speciální vojenské jednotky je fakt nápad k pohledání, ale funguje to. Dudikoff nebyl nikdy žádný bojovník a nic z bojových umění neovládal, každopádně se zde najde pár docela dobře provedených hmatů. Jako dítě mě tahle série minula, sice jsem ji viděl, ale nějak mne nebrala. Teď po letech jsem se nenudil, prostě je to docela koukatelné. Jako vím, že to je strašná kravina jak z filmového hlediska, tak v rámci akčních filmů, ale prostě mne to bavilo. Jo a myslím, že Dudikoff zde řekl ještě méně vět, než Arnie v prvním Terminátorovi ... a to byl člověk a ne robot... Ninjové asi mluví ještě míň. ()

Reklama

902 10 

všechny recenze uživatele

taky radi vzpominate na paradni videohry last ninja II a first samurai? tak hadejte, kde tahle manie po vychodnich bojovych umenich, tolik typicka pro osmdesata leta, vznikla...pauza...ano spravne, filmu sice muzeme vytknout prakticky vsechno, od stokrat omleteho pribehu, pres prumerne bitky, ale zejmena angazma mozna toho vubec nejhorsiho predstavitele akcnich hrdinu, michaela dudikoffa. i kdyz je fakt, ze mu to scenariste moc neulehcili, protoze postava zamlkleho americkeho mistra ninjutsu joe armstronga je sympaticka asi jako radne nabrouseny nacisticky oficir . jediny zpusob, jak si zajistit prijemne zazitky pri televizi je vypnout mozek (a to zejmena jeho kriticko - deduktivni cast) a nasavat eighties atmosku, ktera ale neznamena michal david a silonky, ale giorgio moroder a atari. enjoy... ()

packa 

všechny recenze uživatele

Jsem v rozpacích, mozek říká odpad, srdce křičí za pět. Když mi bylo patnáct, byl pro mě tenhle film modlou. Když jsem si před pár lety dopřál kontrolní projekci, nestačil jsem žasnout. Jak se mi ta sračka proboha mohla líbit? Zatím dám alibistickou jednu, ze sentimentu, i když si ji film rozhodně nezaslouží. Počkám do čtyřicítky a pak možná přehodnotím ()

Mol 

všechny recenze uživatele

YOU ARE READY, MY SON! I WILL BE WITH YOU INDEED AND IN MY HEART! FOLLOW THE BUSHIDO! I WILL HONOR THE CODE, FATHER! Některé děti v době kdy jsem chodil do školky, chtěly být chiropraktiky nebo astronauty. Jenže já viděl Dudikoffa a jeho amerického bojovníka a měl jsem v tom jasno. Až vyrostu, chci být ninja. Tenhle film pro mě nemá chybu. Je nabitý akci a jedná se snad o nejlepší ninja film vůbec. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (17)

  • V jedné ze scén Joe (Michael Dudikoff) opravuje auto a má špinavé ruce. Poté jej vyzve Jackson (Steve James) k boji, po němž má Joe ruce zcela čisté. (Raziel811)
  • Vo filmovom traileri sa film pôvodne volal "American Warrior", no tesne pred uvedením do kín bol názov zmenený na "American Ninja". (Stefan_M)
  • Počas filmu ani raz nezaznie priezvisko hlavnej postavy. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama