Reklama

Reklama

Duch boje

  • Thajsko Chocolate (více)
Trailer 1

Nový film od tvůrců "Ong Bak"! Zen, která se narodila z lásky vraha Yakuzy a jedné nebezpečné krásky, je velmi zvláštní dívkou. Žije odřezána od světa a objeví v sobě vlastnost, která v kořenech změní její život. Tato obzvláštní vlastnost ji umožňuje okamžitě dokonale napodobit jakýkoliv bojovný pohyb, který uvidí. Mezitím dívčina matka onemocní rakovinou, ale přestože jim mnoho mužů dluží, nemají peněz na její léčení. Zen se rozhodne, že pomoci nově získaných schopností sežene peníze od dlužníků a zachrání nemocnou matku. Od této chvíle ji udržuje při životě jen jediná věc - boj. Přestože se narodila jako autistka, pomocí kousku čokolády se dokáže vymanit ze svého vnitřního světa a stát se zápasnicí bojového umění, jakou ještě svět nikdy neviděl. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (149)

jondoe 

všechny recenze uživatele

Velmi dobry akcny film, ktory sa mi pacil ovela viac ako Ong-bak 2. Pribeh nie je nicim vynimocny a herecke kvality v tejto akcnej jazde radsej ani nehladajte, lebo tu jednoducho nie su. Scenar rovnako priblbly ako vo vacsine podobnych filmoch a na zaciatku som sa aj chvilku stracal v deji. Suboje a hlavne ten posledny su vsak neuveritelne nakrutene. Obdivujem vsetkych co v tychto perfektnych bitkach hrali. Ale moje tri hviezdicky patria hlavnej hrdinke. Je neuveritelne co dokazu mlade azijske deti a toto dievca je proste uzasne. Odporucam pozriet si aj kusok zo zaverecnych titulkov. Su tam naozaj ''podrene'' sceny. :-))) ()

Claw 

všechny recenze uživatele

U mě naprosto není co řešit. Tyhle filmy prostě miluji a Prachya Pinkaew prostě umí. Kašlu na příběh a scénář, dostanu vždycky přesně to, co chci, a ještě hromadu šlehačky s několika třešničkami k tomu navrch. JeeJa Yanin samozřejmě není Tony Jaa, ale na to, jaké je to mladé děvče je neskutečně dobrá. Stejně tak musím opět vzdát hold kaskadérům, kteří by se pro diváka téměř zničili a zabili (jak je vidět po skončení filmu - zranění, pády, atd. V jedné scéně dá Yanin chlápkovi bez problémů kopačkou KO, takže tak křehká asi fakt nebude). Film je úžasnou reakcí na celou tradici martial arts filmů, od "Big Bosse", který odstartoval kariéru a slávu Bruce Leeho a martial arts filmů obecně, tak přes filmy s Tonym Jaa až po samurajské řezničiny a videohry. Videohru navíc finále na stěnách baráků vyloženě připomíná, perfektní nápad. Některé scény berou dech, u některých mrazí v kostech, některé jsou tradiční. /90%/ ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Pro tento film mi byla inspirací skupina postižených dětí, spojená s fantastickými představami výjimečných schopností, což je pravý opak možného“…. Jasně, příběh někomu může připadat jen jako zástěrka pro další thajskou mega řežbu, ale snad právě takové spojení pomůže šířit autorovi jeho myšlenky. On ten příběh je smutný, ale vyvažuje jej vtipné choreo a neskutečná akce. A třeba někdo bude mít na konci slzu ,,na krajíčku“. Což se u T. Jaa nestává. PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ***** NAPĚTÍ *** Co uvidíme (možná) příště? Thajsko má po slonech a T. Jaa další klenot. Teď jen najít někoho, kdo jim napíše dokonalej scénář! Třeba všem třem! Škoda, že Jaroslav Dietl to už nestihne.. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

VELICE mizerný příběh, v dialogových scénách přímo nechutně líně časovaný střih (o samotných dialozích nemluvě), vykrádačka na entou (až mi ty scény jako vystřižené z Kill Bill apod. přišly rušivé). Dvd, jež jsem měl k dispozici, navíc nedisponovalo českými titulky, proto jsem musel trpět českým dabingem - i když kdo ví, možná tak špatný nebyl a jen věrně napodoboval vyznění originálu. Musím ale přiznat, že (až na chvilkové úlety s neorganicky zakomponovanými zrychlovačkami) bojové scény byly skvělé. Ačkoli většinou netekla krev, dojem brutální rychlosti a spontánnosti akce byl na velmi vysoké úrovni (připomnělo mi to Danny The Dog) a i když to věčné řezání začne chvílemi působit monotónně, zachrání to vždy nějaká další bojová vychytávka, která diváka probere. Velkou zásluhu na tom má totální nasazení kaskadérů. Při sledování závěrečných titulků, jež jsou proloženy záběry z natáčení, jsem si až připadal provinile, co kvůli mé divácké rozmarnosti musí někdo podstoupit. Navzdory jasnému žánrovému zaměření snímku nemohu kvůli mizérii výplňové části hodnotit lépe, než činím. Ale nadšenci do bezduchých mlátiček to za mě napraví. ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Nejspíš první film v daném žánru (ong bak, protector, born to fight..) který má aspoň podle mě celkem slušný příběh, ba co dokonce je i krapet dojemný. Tonymu Jaa jeho kreace samozřejmě všichni žereme, je to přeci dospělý chlap, ale vidět něco podobné dělat malou holku ? sice ne v takový kvalitě jako Tony, ale i tak sem místama přestával dýchat a ke konci už sem nedýchal vůbec. Po shlédnutí až do konce, kdy následuje ukázka některých kaskadérských kousků už se dostavovala i zástava srdce. U vetšiny filmu, když se posere scéna tak se prostě natočí znova, ale v tomhle případě jde o to nejcenější a to lidský život! smekám před kaskadérama a samotnou Yanin. Nejde hodnotit jinak než 5*. PS: Idaho txh za titule. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (8)

  • V původní verzi Zen (JeeJa Yanin) v televizi sledovala scény z filmů Jackieho Chana a Bruce Leeho, ale kvůli licenčním problémům byly nahrazeny scénou z prvního Ong-baku (2003). Kvůli licenčním problémum byly odstraněny i další scény. Boj v továrně na led byl původně natočen s rozdělenou obrazovkou ukazující na jedné polovině Zen přesně imitující pohyby Bruce Leeho ve scéně z filmu Pěst plná hněvu (1972), ukázané na druhé polovině. Ve stejném stylu byl natočen i boj ve skladišti, avšak tentokrát se scénou z filmu Jackieho Chana. Mimoto byly odstraněny i všechny scény, ve kterých Zen dělala pohyby připomínající bojové sekvence Chana a Leeho. Tato původní verze nebyla nikdy oficiálně vydána. (Raztubyl)
  • Pri natáčaní sa JeeJa Yanin zranila päťkrát a kaskadéri 6 (z toho dvakrát ťažšie). Je to vidieť v záverečných titulkoch. (andykovac)
  • Jedno z nejtěžších zranění během natáčení utrpěla JeeJa Yanin. Během scény pod nízkou kovovou konstrukcí jí jeden z protivníků kopl do pravého oka, takže jej nemohla několik dní otevřít a natáčení muselo být na týden zastaveno. Natočený záběr byl použit v závěrečných titulcích. (Raztubyl)

Reklama

Reklama