Reklama

Reklama

VOD (1)

Casey Beldonová (Odette Yustman) je vysokoškolačka v rozpuku, kterou trápí snad jen dávná vzpomínka na matčinu sebevraždu. Záhy se kolem ní ale začnou dít podivné věci, které nabývají čím dál zlověstnější charakter. Sny se prolínají s realitou, Casey se začne měnit barva očí, zdánlivě bez příčiny umírá kojenec, kterého hlídala… Na konci děsivé spirály, která ji přivede na samou hranici šílenství, Casey pochopí, proč její matka spáchala sebevraždu. Na rozdíl od ní se ale nepoddá a rozhodne se s temnými silami, které ji chtějí ovládnout, svést nerovný souboj. Pomáhat jí budou přátelé a hlavně židovský rabín Sendak (Gary Oldman), který jako jediný ví, jak dybuka zastavit. Nebo se tak alespoň tváří. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (368)

iamek 

všechny recenze uživatele

Film, který je tak dobrý rovnou na DVD a ne do kina. Sice musím ocenit, že Nenarození je nový námět a žádný remake, ale film nemá nic co dobrý horor mít musí. To znamená atmosféru, aspoň slušné výkony a v případě duchařského hororu pořadné lekačky. Bohužel ve snímku uhadnete každou lekačku a příběh ničím nepřekvapí. 2* za nový námět a pekelně krásnou Odette Yustman. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Ať se snažím jak se snažím. Nemohu prostě po shlédnutí The Unborn pochopit zdejší hodnocení filmu a komentáře kolegů z ČSFD. Ten film prostě pro mě nebyl průměrný, nebyl nadprůměrný, ale byl moc moc dobrý. A nemyslím si, že jsem "nenáročný fanoušek jasájící nad vším". Moc se mi líbil děj. Tak dobré zpracování tématu o démonu/zlému duchu Dybukovi (psáno též dybbuk nebo dibbuk) jsem nečekal. A co víc. Dávalo to logiku a celé to mělo reálný základ (myšlen démon, ne děj filmu). Ve filmu moc nebyla tradiční klišé. Postavy měly tendenci si rozsvítit apod. Líbilo se mi okamžité odmontování zrcadla a další "maličkosti". Můžeme se hádat o některých tricích, někomu mohli přijít nic moc, ale mě osobně nevadili. Atmosféra postupem filmu krásně houstla a houstla, až mě i pohltila. Odette Yustman se mi v hlavní roli dosti líbila, zahrála to dobře. Celkově mě prostě film velice potěšil! A víte co? "Jumby wants to be born now!" ()

Reklama

Crazer 

všechny recenze uživatele

Po čase zase jedna ze silnějších, povedených duchařin. Opravdu nechápu všudypřítomné hodnocení, uživatele by se měli trochu probrat. Začátek zvládnutý skvěle, hudba ucházející společně s dějem a člověku nezbylo nic jiného než se začít bát ... sice konec trochu vypuštěný, ale to určitě nezkazí hodnocení celkového dojmu. P.S. nesnáším brouky ve vajíčkách. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Někteří lidé by si za kameru sedat neměli a David S. Goyer patří mezi ně i přesto, že napsal pár dobrých scénářů. Tohle je totiž úplná zoufalost a mně se zdá, že ani Goyer sám nevěděl jak to má točit. Atmosféra tu není žádná a lekačky jsou tak slabý že mi u nějakých ani nedošlo, že to měla být lekačka. Příběh je navíc mišmaš různejch duchů, pokusů na dětech a ostatních nesmyslů a ve výsledku to nedává VŮBEC žádnej smysl. Navíc na sebe některý scény ani logicky nenavazujou a nedávaj moc smysl. To už potom nezachrání ani Gary Oldman, nebo kalhotky hlavní představitelky. Příšerná mizérie, která se pomalu ani nedá považovat za film. A to jsem si před týdnem, kdy jsem viděl Krvavý valentýn myslel, že mě horší horor zase pár let nečeká. Tak to beru zpět a musím konstatovat,že letošní rok je co se týče hororů vážně "povedenej". P.S.: Moc rád bych nakopal do zadku chlápka, co dal Goyerovi na starost Magneta. To bude definitivní x-menovskej konec. ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Neustále se pohybující kamera se plíží záběr po záběru tajemnými interiéry i sněhovou krajinou, hudba věstí strašlivé hrůzy úplně všude, pejsci s podezřele otočenými hlavami nebo lidskými maskami si vykračují přírodou a Casey Beldonová ještě netuší, že si po ranním joggingu užije několik perných dní s modrýma očima, zlými dětmi a démonem, který jí chce vlézt do těla. Ať už to zlý duch chce udělat skrze ty bílé kalhotky nebo zrcadlo je nejspíš úplně jedno, ale člověk musí být připravený na necelých 90 minut vcelku zábavné blbinky, nad kterou není radno zbytečně uvažovat. Když tomu odpustíte pár nelogičností, nepřesvědčivou Odette Yustman a počertu málo prostoru pro Gary Oldmana (který film v těch pár minutách celkem pozvedne), vyjde vám poklidně plynoucí nepříliš originální horror s několika dobrými scénami. 50% ()

Galerie (59)

Zajímavosti (10)

  • Jméno Sendak je odkaz na Maurice Sendaka, autora hororové klasiky „Where the Wild Things Are“. (HellFire)
  • V kanceláři rabína Sendaka lze vidět cedulku s nápisem "When God made Man, She was Only Joking!" („Když Bůh stvořil člověka, pouze žertovala!“). (HellFire)
  • Během natáčení jedné scény zastihlo šokovaný štáb menší zemětřesení. Jelikož je to v Chicagu velmi výjimečný jev, nemohli se filmaři ubránit myšlence, jestli to byla matka příroda, speciální efekty nebo zásah nadpřirozené síly. (venus)

Související novinky

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Reklama

Reklama