Reklama

Reklama

Casey Beldonová (Odette Yustman) je vysokoškolačka v rozpuku, kterou trápí snad jen dávná vzpomínka na matčinu sebevraždu. Záhy se kolem ní ale začnou dít podivné věci, které nabývají čím dál zlověstnější charakter. Sny se prolínají s realitou, Casey se začne měnit barva očí, zdánlivě bez příčiny umírá kojenec, kterého hlídala… Na konci děsivé spirály, která ji přivede na samou hranici šílenství, Casey pochopí, proč její matka spáchala sebevraždu. Na rozdíl od ní se ale nepoddá a rozhodne se s temnými silami, které ji chtějí ovládnout, svést nerovný souboj. Pomáhat jí budou přátelé a hlavně židovský rabín Sendak (Gary Oldman), který jako jediný ví, jak dybuka zastavit. Nebo se tak alespoň tváří. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (369)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $16miliónovTržby USA $42,670,410Tržby Celosvetovo $77,208,315Tržby za predaj DVD v USA $11,737,262 //počet predaných kusov 684,850║ Len béčková vyvarená spleť absúrdnych situácii bez napätia a atmosféry, povrchne natočené bez kúska snahy tvoriť niečo konštruktívnejšie, Odette Annable v hlavnej úlohe je na smiech čisto amatérsky prejav. David S. Goyer by radšej už nemal točiť filmy. /20%/ ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Neustále se pohybující kamera se plíží záběr po záběru tajemnými interiéry i sněhovou krajinou, hudba věstí strašlivé hrůzy úplně všude, pejsci s podezřele otočenými hlavami nebo lidskými maskami si vykračují přírodou a Casey Beldonová ještě netuší, že si po ranním joggingu užije několik perných dní s modrýma očima, zlými dětmi a démonem, který jí chce vlézt do těla. Ať už to zlý duch chce udělat skrze ty bílé kalhotky nebo zrcadlo je nejspíš úplně jedno, ale člověk musí být připravený na necelých 90 minut vcelku zábavné blbinky, nad kterou není radno zbytečně uvažovat. Když tomu odpustíte pár nelogičností, nepřesvědčivou Odette Yustman a počertu málo prostoru pro Gary Oldmana (který film v těch pár minutách celkem pozvedne), vyjde vám poklidně plynoucí nepříliš originální horror s několika dobrými scénami. 50% ()

Reklama

iamek 

všechny recenze uživatele

Film, který je tak dobrý rovnou na DVD a ne do kina. Sice musím ocenit, že Nenarození je nový námět a žádný remake, ale film nemá nic co dobrý horor mít musí. To znamená atmosféru, aspoň slušné výkony a v případě duchařského hororu pořadné lekačky. Bohužel ve snímku uhadnete každou lekačku a příběh ničím nepřekvapí. 2* za nový námět a pekelně krásnou Odette Yustman. ()

Jordan odpad!

všechny recenze uživatele

A práve, keď ste si mysleli, že strašidelných detí, exorcizmov a lacných ľakačiek bolo dosť... prišiel ten najslaboduchejší, najúbohejšie napísaný, silno podpriemerne zrežírovaný, predvídateľný a naozaj nepozerateľný zlepenec tých najhorších hororových klišé v ich najlacnejšej a najprefláknutejšej podobe, naplácaných jeden cez druhý bez hlavy a päty. Vyzerá to, akoby niekto chcel napísať na telo hlavnú rolu pre modelku, lebo ten film je o tom, ako tá netalentovaná, nevýrazná ženská skajpuje, sprchuje sa, pobehuje po dome v tesných bielych gaťkách a tričku, spinká nahá, miluje sa, grcká, bojuje s démonmi, bežká parkom, študuje vesmír na univerzite, študuje tóru v knižnici - a vždy dokonale nalíčená a perfektnými vlasmi ako z reklami na šampón... aké dlhy, výčitky či skutočné dôvody musel mať chudák gary oldman, že sa sľúbil do takejto sračky? ()

Crazer 

všechny recenze uživatele

Po čase zase jedna ze silnějších, povedených duchařin. Opravdu nechápu všudypřítomné hodnocení, uživatele by se měli trochu probrat. Začátek zvládnutý skvěle, hudba ucházející společně s dějem a člověku nezbylo nic jiného než se začít bát ... sice konec trochu vypuštěný, ale to určitě nezkazí hodnocení celkového dojmu. P.S. nesnáším brouky ve vajíčkách. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (10)

  • Ve scéně, kdy se snaží rabín vyhnat z Casey temné síly, musí Oldman recitovat dlouhé verše židovské modlitby. “Nejsem Žid ani nemluvím hebrejsky, takže jsem musel spolupracovat s někým, kdo mi poradil s významem a výslovností. Díky tomu jsem své postavě lépe porozuměl. Když jsem dostal ta slova z úst, všechno ostatní už pak šlo samo.” (venus)
  • Pro Odette Yustman bylo natáčení exorcismu novou výzvou, neboť to znamenalo 10 dní intenzivního jekotu. “Mojí hlavní inspirací byly skutečné obřady vymítání, které jsem sledovala na YouTube.” “Lidi reagují různě. Někteří nedělají nic a někteří se zblázní. Je jedno, kolik jste o tom přečetli knih nebo kolik jste viděli videí, funguje jen, když se do toho zcela vžijete.” (venus)
  • Odette Yustman označila za nejnáročnější scénu u očního lékaře, kde si kvůli prohlídce musela dát do oka zrcátko. (venus)

Související novinky

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Reklama

Reklama