Reklama

Reklama

Temná krajina

  • Česko Temná země (více)
Trailer

Strhující film plný napětí, odehrávající se v noci na opuštěné cestě nevadské pouště. Temná krajina je příběhem mladé dvojice – čerstvých novomanželů z Las Vegas. Dick (Tom Jane) a Gina (Lauren German) se vydávají na „svatební cestu“ - bláznivou noční jízdu autem. Vášeň, touhu a radost z dané chvíle umocňují ryhlou jízdou bez zapnutých světel. Řítí se do tmy a v momentě, kdy světla znovu rozsvítí, se před kapotou jejich auta objeví muž. Srážce nedokáží zabránit. Naloží neznáme tělo a snaží se ho dopravit do nemocnice. Ztratí se však v poušti. Nevítaný spolujezdec začíná odhalovat svá zlověstná tajemství... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

uiu 

všechny recenze uživatele

Přiřadit tento film k Podobným k Lynchovému Lost Highway? Jen díky tomuto "doporučení" jsem se na film podívala a očekávala od něj atmosféru Lynchových filmů. Jenže to celé začíná jako obyčejné béčko o dvou novomanželích, kteří v poušti naleznou zraněného muže. Hlavní dvojka pořád cukruje jak nadržení puberťáci a po půl hodině zjistíte, že se vlastně ještě nic pořádně nestalo. Ke konci filmu se vytasí s nějakým rádoby šokujícím twistem, který ovšem s těmi Lynchovými nemá nic společného. Udělat v příběhu časovou smyčku dokáže i nadějný osmiletý spisovatel. Jeden z těch filmů, u kterých vám je líto, že jste se na ně dívali a neustále čekali, kdy se už stane něco, co vás přirazí do křesla a ono nic. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

A sakra tohle Janeovy nějak moc nevyšlo. Je sice fajn že se snažil spojit několik žánrových subžánrů, ale celý jako celek to moc nefunguje. Navíc celý prostředí díky těm efektům je neobyčejně hnusné. A plno scén byly naprosto tragické(prstění za volantem). Jediné co stojí za zmínku je právě Jane kterej je charismatickej a umí hrát a Perlman kterej je prostě řízek. Ale bohužel film spíše zklamal, nevím jestli tím že je až moc levnej a hraje si navíc, nebo prostě tím že je jinej. Nic moc. ()

Reklama

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Dark country je celkem povedený, stylový a hlavně asi dost nepochopený (dobré si přečíst komentář uživatele George Stobbart a v něm rozkliknout odkaz), nízkorozpočtový hororek, vzhledem připomínající Sin City. Jediným problémem u tohoto snímku pro mě je to, že se snaží šokovat, ačkoli je pointa dost průhledná. Ta, pro tento žánr, netypická jazzová hudba byla super. 65% ()

RakeW 

všechny recenze uživatele

Mám-li na Thomasovu režisérskou prvotinu pohlédnout skrze objektivní kukátko, musím souhlasit se všemi výtkami uvedenými v ostatních komentářích. Jenže mé objektivní kukátko se v tomto případě zakutálelo někam hodně daleko... Po celou dobu projekce mi s tváře nezmizel potěšený úsměv. Tohle prostě není dílo, u kterého by mělo smysl vyhledávat všechny scenáristické nelogičnosti a díry. Stačí se jen naladit na potřebnou notu a užívat si pošramocený audio-vizuál... I sám Thomas Jane si tuhle jednohubku nepochybně natočil "jen tak pro radost." I když to je bohužel poněkud shozeno údajným faktem, že se finální sestřih v lecčems liší od režisérovi původní vize (bez ohledu na třidé). ()

vorheese 

všechny recenze uživatele

Perfektní vizuální zpracování zkažené nedotaženým příběhem, který se celou dobu snaží působit civilně a "Mysteriozním" se po hříchu stane až v poslední minutě. Thomas Jane se toho nemusel tolik bát. Jinak dávám palec nahoru za exkurzi vztahem mezi mužem a ženou během deseti minut, která začíná poznáváním a plánováním budoucnosti a přes žhavou erotickou scénu se dostane až k vyčítkám, že to celé je JEHO chyba! :-D ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Thomas Jane v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)
  • Po rozsáhlém průzkumu, který zahrnoval Kalifornii, Nevadu a Arizonu, bylo vybráno pro natáčení Nové Mexiko. Natáčení trvalo 25 dní. (ČSFD)

Reklama

Reklama