Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmiletá Leslie je při cestě ze školy unesena dvojicí mužů, kteří jí namluvili, že byli požádáni jejími rodiči, aby se o ni postarali. Odvezli ji na neznámé místo, kde se setkala s černošským sirotkem Donniem. Po čase Leslie uvěřila, že rodiče už o ni nemají zájem a nechtějí, aby se vrátila domů. Obě děti zůstaly v rukou pedofilních únosců a musely se podvolit i požadavkům jejich zvrhlých „zákazníků“. Leslie s Donniem spojilo vzájemné až sourozenecké pouto a společně utíkali do svého tajného světa, který si vytvořili při čtení Knihy džunglí. Pak se příběh posune o deset let dopředu, kdy oba, již na prahu dospělosti, žijí na ulici, živí se tím jediným, co se v životě naučili, a přitom se stále starají jeden o druhého. Jednoho dne je však Leslie postavena před fakt, že její rodiče stále žijí a ona by se mohla vrátit domů. (lola3121)

(více)

Recenze (88)

Remedy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě hned od začátku strašně vytáčel. Šílený očekávání toho, co přijde a obrovskej vnitřní boj - popravdě ani přesně nevím, s čím. Je to silné téma, to nepopírám, ale nebýt těch několika scén, které mě opravdu vytáčely, nějak bych si "Gardens of the Night" ani zvlášť neuchoval v paměti. Tak, jak je to natočené, to působí vlastně dost mdlým a prázdným dojmem, vyznění je přinejmenším nedostatečné, myšlenka nedotažená. Další z řady snímků, které měly potenciál, ale nedokázaly ho zužitkovat. Není to špatný film, ale není ani dobrý. Je to prostě jen čistý průměr. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Film je v podstatě rozdělenej do dvou částí. První část tvoří únos a pak zobrazení toho, jak si unesený děti postupně zvykaj na život u dvojice pedofilů a s tim spojený nejrůznější činnosti. Zhruba v půlce filmu přijde střih a začíná se v podstatě od nuly. Ta druhá část je o tom, že život na ulici jako neni nic moc. Takovejch filmů už se natočily mraky a tenhle nepřináší celkem nic novýho. Jinak když jsem na konci viděl ty rodiče, tak bych snad radši žil u hodnýho strýčka Pedobeara v podání Toma Arnolda, kterej tady předved asi svůj životní výkon. Osobně ho mam zafixovanýho jako komika druhořadý kategorie a tady fakt překvapil. ()

Reklama

Sinn 

všechny recenze uživatele

Takový téma a tak špatně udělaný...přiznávám, že netuším, co tomu filmu chybí. Herci špatní nejsou, ale mě to prostě nechytlo. Nejen nechytlo, já jsem se nudila. Ze samotnýho námětu se mi ježí chlupy a svírá žaludek, ale tady to je všechno tak nějak plytký a prázdný...docela nadhodnocen, řekla bych... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Film si troufám rozseknout zhruba v polovině na dvě části, které jsou diametrálně odlišné. Zatímco první část je skvělá, nikoli co se týče obsahu, ale co se týče emocí, které obsah vyvolával. Tak během druhé části jsem nudou málem pošel. První část pojednává o období, kdy je hlavní hrdinka asi 7 letá dívka. K vidění je kupříkladu její únos a poté především její pobyt u "strýčka" v "pěstounské péči", kterého živí pedofilie ostatních lidí. Raději ještě jednou zdůrazním uvozovky, protože si Morien ráda vymýšlí, a tak jsou zcela nezbytné. Tahle část je emotivní jako prase. Mnohokrát se mi ze záběrů proháněly zimomriavky po rukou. Úplně se mi nepozdával ten cirka desetiletý skok dějem. Jakmile slečna zestárne, tak je to o ničem. Stručně řečeno. "Co se v mládí naučíš, ve stáří, jak když najdeš." Není tedy nijak překvapivé, že se po návratu od "hodného strýčka" bude živit tím jediným, co ji tohle "příjemně strávené" dětství naučilo. Tuhle část už každý někde viděl, tudíž ho nic nemůže tolik šokovat a překvapovat. Místy se tedy do děje vkrádá odporná nuda. Zlepší se to až v závěru, kdy se slečna prostitutka vydá kontaktovat rodiče, které považovala za mrtvé. Následuje maximálně 10 minutový pokus o návrat do běžného života, který se brzy ukáže nemožným, protože se hlavní hrdince při pohledu na svého malého bratříčka a sestřičku vybavují nepěkné vzpomínky na "strýčka", který ji kupříkladu asi v 8 letech ve vaně zbavil dětství. Velmi silné téma. Celkově to nebudu s hodnocením, z výše popsaných důvodů, přehánět. Pěkné 3 *. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Silný filmový zážitek, na který jen tak nezapomenu. Gardens of the night se zabývá noční můrou všech rodičů a vypráví o dvou dětech, které se stanou oběťmi pedofilních únosců. Mezi Leslie a Donniem se vytvoří pevné pouto, které drží i po deseti letech, když společně přežívají na ulici všelijakými způsoby. Popravdě mě více zajímala část, kde byli ještě malí a drženi svými únosci. Každopádně šlo o tu děsivější část, kdy si člověk uvědomí, jaké jsou na světě lidské zrůdy, které si nezaslouží nic jiného, než stejné, ba spíše horší zacházení. Po celou dobu jsem měla husí kůži a napjatě čekala, jak to dopadne. Co mě mrzelo, tak nedotažený konec.. Je celkem uvěřitelné, že Leslie po návratu domů dala přednost ulici a utekla, protože takhle poznamenaní lidé se už jen tak nemůžou vrátit k běžnému životu. Ale chybělo mi tam to setkání s Donniem, ve které jsem doufala. Je to škoda, každopádně i ten "otevřený"konec má nejspíš své kouzlo a všimla jsem si, že se k němu v poslední době spousta filmů uchyluje. Na druhou stranu se alespoň nekonal žádný cukrkandlový happy end. Hodně dojemné a silné, určitě v budoucnu vyhledám ještě někdy. Mimochodem námět je ÚPLNĚ, ALE ÚPLNĚ MIMO. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Útulek, který Leslie (Gillian Jacobs) navštěvovala, se nachází ve čtvrti Malá Itálie v San Diegu. Ve skutečnosti je to však autopůjčovna. (hellstruck)

Reklama

Reklama