Reklama

Reklama

Snaživý vynálezce Flint Lockwood je podivínský génius, zodpovědný za jedna z nejbizarnějších zařízení, která kdy vznikla. Ale i přesto, že všechny jeho vynálezy, od bot ve spreji až po překladač opičích myšlenek, byly naprostými katastrofami a přivodily malému městu, v němž žije, jen spoustu problémů, je Flint odhodlaný vytvořit něco, co lidi potěší. Když jeho nejnovější vynález, stroj na proměnu vody v jídlo, nešťastnou náhodou zničí náměstí a vystřelí do nebe, domnívá se, že je s jeho vynálezeckou kariérou konec. Dokud se nestane něco neuvěřitelného – z nebe začnou padat cheeseburgery. Jeho stroj funguje! Jídlová přeháňka je okamžitě obrovsky populární a Flint naváže přátelství se Sam Sparks, televizní rosničkou, která do města přijíždí, aby udělala reportáž o tom, co sama označuje za „nejvýznamnější meteorologický fenomén v dějinách.“ Ale když se lidé začnou nenasytně dožadovat víc a víc jídla, začne se stroj chovat nepředvídatelně a vypouštět na město špagetová tornáda a obří karbanátky. Pokud nemá město skončit pod lavinou želé a zavalené melouny, je na Flintovi se Sam, aby společnými silami stroj zastavili a dali všechno do pořádku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (669)

Mikah 

všechny recenze uživatele

Skutečně originální a milé. Je sice pravda, že jsem si představovala pohodový snímek o vynálezci, co nechává z oblak padat hamburgery a ta druhá akční polovina o záchraně světa mě trochu nudila, ale i přesto zůstávala originální. A moc se mi líbil název Fldsmdfr, který mi připomněl léta strávená s učením se vzorečků do fysiky :D. ()

Flakotaso odpad!

všechny recenze uživatele

Bohatě stačilo si představit smrad z těch tun hnijících potravin na to, aby se mi tento film dokonale znechutil. V podstatě je to mnohem nechutnější a zvrácenější než "proslulé" věci typu Saló, ale je to přece tak krásně barevné, americké a sexy, takže i oněm puritánům, kteří se čertí, když uvidí ve filmu nahé tělo, se to líbí a podívat se pod povrch je ani nenapadne. Nikdy více. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Šílený vynálezce s ještě šílenějšími vynálezy - TO JE FLINT LOCKWOOD!!!.. Po časech půstu se u Sony zase začíná hodovat. Zatímco děti budu nadšené z barevných obrázků, jednoduchosti děje (a když jim film dopřejete v IMAXu, záruka nezapomenutelného zážitku je téměř 100%), dospělé pobaví různé narážky či metafory a ocení dynamiku vyprávění. Příběh má spád (a solidní stopáž), vynalézavosti se meze nekladou a mile mne překvapilo, kolik humoru sem tvůrci ,,nacpali“. Vtípky prostě mezi spoustou žrádla nezapadnou. Občas dobrá hláška a pár OPRAVDU vydařených gagů - možná jsem divnej, ale já byl spokojenej. Koho by napadlo, jak dokáže pobavit obyčejná televize s nohama. Své jistě sehrála atmosféra IMAXu (ta pátá* je za něj!). Takže jestli nemáte strach, že vás sežere grilovaný kuře, neváhejte a běžte! Hned, nebo vám to ostatní vyžerou! PŘÍBĚH **** HUMOR **** AKCE *** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Fakt skvělý animák od Sony. Film má výborný originální nápad o podivínském géniusovi, který vynalezne stroj, díky kterému začne padat z nebe jídlo a jelikož ve městě už dlouho nikdo nic jiného než sardinky nejedl, tak je z toho hit jak prase. Potěšil černý policista ( humorná vložka) či šílený starosta a ve finále se klasicky vše zvrtne. Animace sice dech nebere, ale díky nápadu a fajn postavám je z toho výborná věc. 8/10. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Sice nikoliv výjimečný, ale určitě nadprůměrný animovaný kousek o tom, že nenažranost škodí. Vedle standardního motivu vztahů rodičů a dětí, o tom, že se mají mít rádi, ctít se a pomáhat si, je to film o konzumním světě založeném na zdánlivě ničím neomezované spotřebě. Film má tempo, spoustu bláznivých vtípků, je originální a doplněný řadou narážek na slavné filmy minulosti. Zkušený divák pochopitelně pozná motiv hvězdy smrti z Hvězdných válek nebo kamery mimozemského bojového stroje ze Spielbergovy Války světů. Celkový dojem: 75 %. Snímek bohužel trpí typickým neduhem amerických animovaných velkofilmů - jeho poselství musí být formulované tak, aby ho pochopili pokud možno všichni. Některé gagy jsou příliš přímočaré a fórků je tolik, že je jimi divák v některých momentech zaplaven a nemůže si je vychutnat... ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • Vnější vzhled Flintovy (Bill Hader) laboratoře je vymodelován podle Wardenclyffe Tower, která sloužila Nikolu Teslovi jako laboratoř pro experimenty s bezdrátovým přenosem. (HellFire)
  • V severoamerických kinech film utržil 124,9 milionu amerických dolarů, v celosvětových dohromady 243 miliony. (NIRO)
  • Na základe filmu boli vytvorené hry pre PS3, XBOX a PC. (Greenpeacak)

Související novinky

Od Lego příběhu ke Krotitelům duchů

Od Lego příběhu ke Krotitelům duchů

22.03.2014

Phil Lord a Chris Miller patří mezi nejobletovanější režisérská dua současnosti. Jejich nápadité animáky Zataženo, občas trakaře a Lego příběh zaznamenaly velký úspěch, stejně jako bláznivá akční… (více)

Lego příběh bude pokračovat

Lego příběh bude pokračovat

26.02.2014

Jména Phil Lord a Chris Miller možná neznáte, práce těchhle dvou pánů vás ale nejspíš pobavila už několikrát. Jedná se totiž o režiséry skvěle hodnocených animáků Zataženo, občas trakaře a Lego®… (více)

Zlaté Globy - výsledky

Zlaté Globy - výsledky

18.01.2010

Kvalitní lidová zábava a boj za ekologii porážejí „vážné umění“ – tak by se daly shrnout výsledky hlavních kategorií Zlatých Globů. Všechny finanční kino-rekordy bořící Avatar se stal nejlepším… (více)

Reklama

Reklama