Reklama

Reklama

Snaživý vynálezce Flint Lockwood je podivínský génius, zodpovědný za jedna z nejbizarnějších zařízení, která kdy vznikla. Ale i přesto, že všechny jeho vynálezy, od bot ve spreji až po překladač opičích myšlenek, byly naprostými katastrofami a přivodily malému městu, v němž žije, jen spoustu problémů, je Flint odhodlaný vytvořit něco, co lidi potěší. Když jeho nejnovější vynález, stroj na proměnu vody v jídlo, nešťastnou náhodou zničí náměstí a vystřelí do nebe, domnívá se, že je s jeho vynálezeckou kariérou konec. Dokud se nestane něco neuvěřitelného – z nebe začnou padat cheeseburgery. Jeho stroj funguje! Jídlová přeháňka je okamžitě obrovsky populární a Flint naváže přátelství se Sam Sparks, televizní rosničkou, která do města přijíždí, aby udělala reportáž o tom, co sama označuje za „nejvýznamnější meteorologický fenomén v dějinách.“ Ale když se lidé začnou nenasytně dožadovat víc a víc jídla, začne se stroj chovat nepředvídatelně a vypouštět na město špagetová tornáda a obří karbanátky. Pokud nemá město skončit pod lavinou želé a zavalené melouny, je na Flintovi se Sam, aby společnými silami stroj zastavili a dali všechno do pořádku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (669)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mark Mothersbaugh: 1. Raining Sunshine - Miranda Cosgrove ,2. Swallow Falls ,3. Introducing Flint ,4. The Latest Invention ,5. The Mayor/Earl Warns Flint ,6. Sam's Big Break ,7. Powering Up ,8. Failure Again ,9. Meatier Shower ,10. A Father's Love ,11. Ice Cream Wonderland ,12. Snowball! ,13. The Mayor's Big Plan ,14. Activation And The Jello Dome ,15. Sam and Flint Bond ,16. Doubting Dad/Mutations ,17. The Spaghetti Twister ,18. Aftermath ,19. Flint's Determination ,20. The Food Storm ,21. The Mission Begins ,22. Outside The Meatball ,23. Inside The Meatball ,24. Earl Takes Charge ,25. Sentient Chickens ,26. Worldwide Chaos ,27. Anaphylactic Love ,28. Attack Of The Gummy Bears ,29. Here's The Cheese ,30. The Heart of the Meatball ,31. Spray-On Triumph ,32. Flint Returns ,33. Sunshine, Lollipops and Rainbows - Lesley Gore , ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Sice nikoliv výjimečný, ale určitě nadprůměrný animovaný kousek o tom, že nenažranost škodí. Vedle standardního motivu vztahů rodičů a dětí, o tom, že se mají mít rádi, ctít se a pomáhat si, je to film o konzumním světě založeném na zdánlivě ničím neomezované spotřebě. Film má tempo, spoustu bláznivých vtípků, je originální a doplněný řadou narážek na slavné filmy minulosti. Zkušený divák pochopitelně pozná motiv hvězdy smrti z Hvězdných válek nebo kamery mimozemského bojového stroje ze Spielbergovy Války světů. Celkový dojem: 75 %. Snímek bohužel trpí typickým neduhem amerických animovaných velkofilmů - jeho poselství musí být formulované tak, aby ho pochopili pokud možno všichni. Některé gagy jsou příliš přímočaré a fórků je tolik, že je jimi divák v některých momentech zaplaven a nemůže si je vychutnat... ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

Blu-ray/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Animace 9/10/// +Anna Faris, originální i český dabing, dobrá hudební kulisa, velice kvalitní animace, hodně originální a nevšední příběh, respektive dobře se dívá na tu destrukci městečka -na animák kupodivu celkem nuda, moc jsem se nezasmál ani nepobavil, postavy mě tolik neoslovili a příběh mě nechával chladným/// Docela velká očekávání a ještě větší zvědavost. Už v kině jsem to vyhlížel a musím říct, že jsem rád, že jsem na to nešel. Pokoukání je to rozhodně výborné, budete se vyloženě vyžívat v té zaplavě animované originality a toho co nám tvůrci přinesli pod nos. Jenže kromě toho, že to je krásné pozlátko a technicky opravdu dobře a moderně vyvedené, mě to jinak moc nezaujalo. Stejně tak i postavy a situace. Na svědomí to má možná to, že se to nebere moc vážně a dělá si to ze sebe sama stupidní legraci. Mě to ale vtipné nepřijde. Třebas hlavní postav se chová dost zvláštně. Náladu jsem si trošku zpravil když jsem zabrouzdal do bonusů a mrknul na to jak se vytvářel dabing. To byla docela sranda./// Celkem 69%/// ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Sympatická pohádka s ulítlým nápadem a neskutečnou dávkou invence. Z nebe padající jídlo by sice technickým službám nadělalo spoustu vrásek, ale stejně by to bylo prima. Hlavní hrdina je magor, kterému by neměli svěřit ani opravu televize a hlavní záporak obézní městský zastupitel. Lord s Millerem valí. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ujetý animák, který mě dokázal příjemně bavit po celou dobu. Ze začátku jsem pociťoval menší problémy zvyknout si na odlišnější typ humoru a animaci. Místy film působí značně přitrouble. Po vypořádní se s těmito fakty jsem si ale nemohl na nic stěžovat. Myšlenka že by nám z nebe mělo pršet jídlo je naprosto fantastická. Bruce Campbell navíc v roli starosty ukojil mé zvrhlé choutky co se týče charismatického hlasu. PS: Neviděl jsem film ve 3D, ale myslím si že pro tento film je tento efekt naprosto zbytečný. Ale to je jen můj dojem. 80% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • Nejoblíbenější scéna tvůrců je ta s dárkem, který od Flinta (Bill Hader) dostane Sam (Anna Faris) - kouzelný zámek ze želé, jehož vlastnosti animátoři pečlivě studovali ve vaně naplněné dotyčnou pochutinou. (vendy63)
  • Kniha Judi Barrett z roku 1978 "Cloudy with a Chance of Meatballs" byla ve Spojených státech zvolena mezi nejlepších 100 obrázkových knih pro děti. (chelseaman22)
  • Celosvětová premiéra proběhla 12. září 2009 v Los Angeles. (Varan)

Související novinky

Od Lego příběhu ke Krotitelům duchů

Od Lego příběhu ke Krotitelům duchů

22.03.2014

Phil Lord a Chris Miller patří mezi nejobletovanější režisérská dua současnosti. Jejich nápadité animáky Zataženo, občas trakaře a Lego příběh zaznamenaly velký úspěch, stejně jako bláznivá akční… (více)

Lego příběh bude pokračovat

Lego příběh bude pokračovat

26.02.2014

Jména Phil Lord a Chris Miller možná neznáte, práce těchhle dvou pánů vás ale nejspíš pobavila už několikrát. Jedná se totiž o režiséry skvěle hodnocených animáků Zataženo, občas trakaře a Lego®… (více)

Zlaté Globy - výsledky

Zlaté Globy - výsledky

18.01.2010

Kvalitní lidová zábava a boj za ekologii porážejí „vážné umění“ – tak by se daly shrnout výsledky hlavních kategorií Zlatých Globů. Všechny finanční kino-rekordy bořící Avatar se stal nejlepším… (více)

Reklama

Reklama