Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do New Orleans přijíždí princ Naveen. Rodiče ho vyhnali z domu, protože byl moc líný a rozhazovačný. Zlý čaroděj princi slíbí, že pomocí kouzel zařídí, aby mohl pokračovat v nicnedělání, ale místo toho Naveena promění v žabáka. Tiana je ctižádostivá mladá kuchařka, která sní jen o tom, že si otevře vlastní restauraci. Nic jiného ji nezajímá, a to ani ve chvíli, kdy potká v domě své kamarádky žabáka. Ten jí řekne, že když ho políbí, bude z něj krásný princ. Tiana ho nakonec políbí, ale je to z čistě ekonomických důvodů. Ale místo toho, aby se změnil ve spanilého mladíka a dal jí peníze na vysněný podnik, tak se ona sama promění v žábu. A tak dvojici nezbývá nic jiného než se vydat na strastiplnou cestu za někým, kdo by mohl zlomit kletbu a vrátit jim lidskou podobu. (TV Nova)

(více)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (246)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Mile mě překvapil netradičně pojatý příběh, za něj palc nahoru, a stejně tak za disneyovské postavičky, které mají emoce a mimiku. Cílová skupina je asi do 10 let, ale příběh je snad pro každého, kdo jej dokáže brát s nadhledem. # příběh 7 | hudba 6 | humor 3 | akce 4 | napětí 2 | pustil bych si znovu 6 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Clementis a Musker sú mojí obľúbenci - bez ich Malej morskej víly, Alladina a Herculesa by svet animovaného filmu nebol tým čím je. Princeznu a žabiaka som dlho odkladal a musím sa priznať že som z neho nebol veľmi nadšený. Rovnako ako sa animácia vrátila ku starým koreňom sa vrátila aj naratívnosť príbehu, ktorý je síce pekný a hravý, ale akási pamätnosť či už medzi postavami, alebo pri niektorej scéne sa v tomto prípade nekoná. Plus Newman nie je Menken. Piesne nie sú hravé a rozhodne sa nestane, že by si ich malé deti spievali. Trocha ma mrzí, že aj samotný hrdinovia vystupujú ako neznesiteľné žaby väčšinu časť príbehu. Nie je to zlé, len som s takýchto rozprávok jedndoucho vyrástol. Clementisa a Muskera budem mať stále rád a na ich ďalší filmový počin sa budem tešiť, toto ma len jednoducho nechytilo za srdce tak ako som čakal. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Disney opět válel a naservíroval mi skvělý animák s nadupaným soundtrackem, množstvím vtipných scén a se spoustou sympatických postaviček v pestrých barvách. Nejlepší byl samozřejmě nadějný muzikant s pořádně zubatou tlamou Louis a světlušák Ray zamilovaný do hvězdné Evangeline. Je to dynamické. Je to ultrabarevné. Je to vtipné. Je to ... zkrátka Disney. Poslední třetina filmu se začala pozvolna ztrácet, ale konec ... hmm to byla lahoda nevídaných rozměrů. Disney nezklamal a opět potěšil a pobavil. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Disneyovka, na ktorej ani nevidieť, že je návratom po dlhých rokoch k ručnej animácii. A to je jej výhoda aj nevýhoda. Na jednej strane je film príjemne starosvetský (až na miestami za oči ťahajúcu digitálnu animáciu), bohužiaľ, tvorcovia nechápu posun doby a celý film je akoby vytrhnutý z patetických 90s. Hlavným negatívom je príliš rozvláčne intro, no najmä kvantum mizerných pesničiek, ktorými je prepchatý film. V prvej hodine filmu je ich asi 8 (!!!) a sú tradične disneyovsky presladené a nudné. No dixie atmosféra juhu Ameriky, louisianské lesy, historické New Orleans, voodoo a bohovský južanský prízvuk hlavných postáv a niektoré postavy (menovite jazzový krokodíl Louis) sú tak úžasné, že ten nudný spievajúci balast mrzí o to viac. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Okouzlující žabí romance v kulisách jazzového New Orleans. Málem jsem zapomněl, jak kouzelná umí klasická Disneyovská pohádka být. Ochuzená o třetí rozměr, leč stále dýchající uzavřená v klasickém (2-D) prostoru zachumlaná do deky vše říkajících a chytlavých songů se spoustou much a mušek. Šablonka, která kdysi fungovala je už pouhou vystřihovánkou, ohranou, zmuchlanou a možná už ani použitelnou. Ale stále v ní je něco, co zatahá na těch správných místech a vyvolá nostalgické ohlédnutí za jedním dětským snem. Co víc dodat snad jen přečtěte si Nathaliin komentář. ()

Galerie (142)

Zajímavosti (24)

  • Evangeline je jméno fiktivní hrdinky básně, kterou v roce 1847 napsal cajunský básník Henry Wadsworth Longfellow a která patří mezi americkou klasiku (cajun - dialekt a etnická kultura v Lousianě, kterou vytvořili francouzští vystěhovalci z některých provincií Kanady). (Jirka_Šč)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Zlaté Globy - výsledky

Zlaté Globy - výsledky

18.01.2010

Kvalitní lidová zábava a boj za ekologii porážejí „vážné umění“ – tak by se daly shrnout výsledky hlavních kategorií Zlatých Globů. Všechny finanční kino-rekordy bořící Avatar se stal nejlepším… (více)

Reklama

Reklama