Reklama

Reklama

Málokdo o Draculovi ví, že není jen princem temnoty, ale také vlastníkem stylového Hotelu Transylvánie - luxusního pětihvězdičkového resortu, kde se mohou všechna monstra světa (tedy Frankenstein, Mumie, vlkodlaci, Zombie, neviditelný muž a spoustu dalších) dostat daleko od všech a být jen sami sebou v bezpečném prostředí bez lidí. Ale pro Drákulu existuje ještě daleko důležitější důvod, proč držet obyčejné smrtelníky dál od Hotelu Transylvánie: aby ochránil Mavis, svojí milovanou náctiletou dceru. Jako většina teenagerů i Mavis chce opustit hnízdo a prozkoumávat velký svět za hranicemi hotelu. Jenže to je myšlenka, která Draculu skutečně děsí! A navíc se blíží termín, kdy se budou ve velkém stylu slavit narozeniny jeho milované Mavis a v hotelu se nečekaně objeví člověk… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (34)

Trailer 3

Recenze (764)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Extrémně uřvané, hektické a nepříjemné na sledování. A s velmi hloupými a nesympatickými postavami. Slušně využité 3D je skutečně jediným kladem filmu... Kdyby nevyšel před měsícem Norman a duchové (ne dokonalý, ale aspoň sympatický film), zřejmě bych přesto o třech hvězdách přemýšlel. Takhle ale ty věci nemám důvod odpouštět. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Sandlerovská grupa se tentokráte sešla za mikrofony a špatný dojem rozhodně nezanechala. Příjemně dospělejší animák, který má na svědomí Tartakovsky, který by mohl zabrouzdat do celovečerních filmů klidně častěji. Zajímavě vystavěný svět, ve kterém se monstra straní lidí a chtějí mít od nich klid. Vtipnějších nápadů se sešlo povícero a celé si to pro sebe samozřejmě uzurpuje Sandler v hlavní roli. Vlastně je to taková hloupoučká animovaná sandlerovka. 65% ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Když mi tuhle přišla pozvánka na novinářskou projekci filmu Hotel Transylvánie 2, jen jsem ohrnul nos - animák, a ještě k tomu dvojka? To už jsou dva dobré důvody, proč takový film s ledovým klidem ignorovat. Nakonec mi to ale nedalo a podíval jsem se na trailer jedničky (o které jsem nikdy neslyšel) a už to bylo - trailer mě hned zaujal a pojal jsem chuť film vidět, protože jsem usoudil, že by to nemuselo být špatné. Samotný film následně předčil veškerá má očekávání - byl jsem z něj nadšený jak malý kluk a umíral jsem u něj smíchy. Bože, ten film je tak neuvěřitelně vtipný, že se směju ještě teď, když si na něj vzpomenu. Když si k tomu přičtu skvělé namluvení (film jsem viděl v původním znění s českými titulky - Selena Gomez je nečekaně výborná, totéž i zbytek herců) a skutečnost, že upírské filmy obecně jsou moje velké guilty pleasure, nemohu nedat plný počet. Sice je to skoro určitě nadsazené hodnocení - Hotel Transylvánie kupř. určitě nedosahuje kvalit Mrtvé nevěsty Tima Burtona, kterou mi mnohdy připomněl a které jsem dal 5 hvězd bez stínu pochybností - ale za sebe mám chuť být k tomuto filmu velkorysý, protože mi zvedl náladu v momentě, kdy jsem to vyloženě potřeboval. Díkybohu za takové filmy - toto mi mimořádně sedlo - za mě jen nekritické nadšení a slepota ke všem nedostatkům typu žánrová klišé apod. Na dvojku jsem teď strašně zvedavý - schválně jaká asi bude?! ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Překvapivě hodně příjemný animák s mnoha povedenými fóry a hláškami, který však měl díky svému námětu i daleko větši potenciál. Tartakovsky jakoby se nemohl místy rozhodnout, zda to točí pro děti, puberťáky nebo malinko odrostlejší publikum a tak vznikl takový mišmaš pro všechny. Každý si zde najde to svoje, ale nikdo se nebude stoprocentně bavit po celou dobu stopáže. Což je rozhodně škoda. I tak ale příjemná animáková jednohubka. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Zklamání... Bál jsem se to pustit, protože jsem nikdy neměl v lásce protáhlé postavičky s protáhlým obličejem. Nějak bych to zkousnul, ale ten příběh tomu zarazil další hřebíček do rakve. Byl docela o ničem a místo toho, abych se bavil, tak jsem se většinu času dost nudil a hrozně mě štvaly "moderní písničky", které jsou podle mě dost neposlouchatelné. Strašidel tu bylo také přehnaně hodně a to nikdy nedopadne dobře, navíc když se moc nepovedou... ()

Galerie (68)

Zajímavosti (23)

  • Film vydělal za první víkend 43 milionů amerických dolarů, což z něj činilo do té doby nejúspěšnější start filmu z produkční dílny Sony Animation. (PSJR)
  • Alternatívny názov snímky bol "Monster Hotel". (MikaelSVK)
  • Když Johnny (Andy Samberg) ukazuje Mavis (Selena Gomez) východ slunce z úkrytu ve stínu, jde o nesmysl. Pokud je nějaký objekt naprosto schován ve stínu a nedopadá na něj žádné světlo, nemůže za žádných okolností zdroj světla vidět. Mavis však vidí východ přímo, má jeho odraz v očích - v tom případě by se její tělo ocitlo v plamenech. (CrypzzXD)

Související novinky

Johnny Depp bude neviditelný

Johnny Depp bude neviditelný

11.02.2016

Universal to s filmovým vesmírem s klasickými monstry myslí vážně. Mumii už se upsal Tom Cruise, do Frankensteinovy nevěsty je lákána Angelina Jolie a Aaron Guzikowski (Zmizení) píše nového Vlkodlaka… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

03.01.2013

Navzdory sténání o upadajícím zájmu diváků a poloprázdných kinosálech mají producenti v zámoří za sebou vynikající rok. V USA zaznamenali nárůst tržeb z kin o 5,6 % ve srovnání s rokem 2011, a to… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama