Reklama

Reklama

Málokdo o Draculovi ví, že není jen princem temnoty, ale také vlastníkem stylového Hotelu Transylvánie - luxusního pětihvězdičkového resortu, kde se mohou všechna monstra světa (tedy Frankenstein, Mumie, vlkodlaci, Zombie, neviditelný muž a spoustu dalších) dostat daleko od všech a být jen sami sebou v bezpečném prostředí bez lidí. Ale pro Drákulu existuje ještě daleko důležitější důvod, proč držet obyčejné smrtelníky dál od Hotelu Transylvánie: aby ochránil Mavis, svojí milovanou náctiletou dceru. Jako většina teenagerů i Mavis chce opustit hnízdo a prozkoumávat velký svět za hranicemi hotelu. Jenže to je myšlenka, která Draculu skutečně děsí! A navíc se blíží termín, kdy se budou ve velkém stylu slavit narozeniny jeho milované Mavis a v hotelu se nečekaně objeví člověk… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (764)

Zodd 

všechny recenze uživatele

Genndy Tartakovsky - jméno, které je za mořem známo díky Cartoon Network počinům Dexter's Laboratory a Samurai Jack, které nikdy nedostaly film do kin, nejspíše kvůli neúspěchu Genndyho kamaráda Craiga McCrackena se svými Powerpuffkami, které se do kina opravdu moc nehodily. Jenže několik let uplynulo, silně převažují CGI animáky a právě v 3D formátu se Tartakovského osobitý styl dost ztrácí, zůstávají jen ty dětské eskapády a něco jako příběh, občas s lehkými vtipy a narážkami pro starší. Ale vypadá to celkem fajn a neuráží to, ovšem v posledních asi 20 minutách se to zvrtne do tak wtf přepáleného rozuzlení, které nemohou sežrat snad ani předškolní děti (prakticky podobná nevyváženost jako na mnoha místech v disneyovském Boltovi), a ten song (text) na konci? Brrr... Nebýt těch dvou posledních aspektů, jde o fér animák, který sem tam pobaví a nikoho neurazí, ale takhle prostě jdu z 60% na průměr. A přiznejme si to, kdyby pod tím nebyl podepsán Tartakovsky a další známá jména z mnoha stran jako Adam Sandler a Selena Gomez, nemá to za mořem tak pozitivní recenze a na ČSFD je to v modrém. Nenudil jsem se, ale po zhlédnutí jsem cítil divnou pachuť. Ale dvojka je možná o poznání lepší, možná jí dám někdy brzy šanci. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Jsem stabilně přemlouvána, navštívit kino a zhlédnout dvojku. Jelikož jsem neviděla ani jedničku, šla jsem to omrknout, ať jsem v obraze. Možná byla chyba pustit si to s dabingem, protože se mi nelíbila narážka na Ducháčka, který všechno zařídí. Spousta vtipů byla křečovitá, z mnoha příšer jsem nadšením nehýřila a ta hudba mým šálkem houbičkového čaje rozhodně nebyla, není a nebude. Je to zvláštní. Jsem příznivcem animáků, a tenhle vypadal slibně, až jsem si říkala, proč tak dlouho otálím se zhlédnutím, ale nemůžu si pomoct ... nebavila jsem se tak, jak jsem očekávala. Rozesmál mě jedině šéf kuchyně Quasimodo a naplno jsem si užila jen perfektní létací zábavu na kulatých stolech. Ta bylo super! Já bych chtěla taky! ... no, a to je konec. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Pakáreň, ale ďaleko zábavnejšia, než ParaNorman (a Madagaskar 3). Rovnako tak skoro žiaden dramatický oblúk, nahrubo vykreslené postavy, umiestnené do narýchlo zbúchaného sveta, ale bavil som sa, nie že nie. Síce sa pomaly 50 minút až na strašidlácke vylomeniny neudeje skoro nič, no je to fajn cháska a akonáhle sa začnú prejedať, dej naberie na obrátkach. Nekomplikované, z povinnosti poučné, ale ako kabaretné vystúpenie môže byť! Rodinný animovaný film však zažíva hlbokú krízu a ak to takto pôjde ďalej, nepotrvá dlho a povraciam sa. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vcelku zábavná ptákovina s alegorickým morálním ponaučením - především problematika rasismu. Líbily se mi rozličné vtípky a gagy (až na prvoplánové prdění a spol.) i nápady ohledně strašidel. Škoda, že film nebyl temnější (hm, to by ho musel točit nebo alespoň produkovat T.Burton), a tak pocta klasickému žánru se skrývala jen v úvodní scéně. Většina novějších animáků mě už dopředu děsí a nostalgicky vzpomínám na sílu klasických disneyovek. Žádná bomba, ale nenudil jsem se. Slušivá animace! Ovšem poslední song byl naprosto otřesný, já bych tam dal gothic rock nebo dark wave, dobře, alespoň pochmurné EBM. Já vím, je to pro děti, ale proto tam snad nemusí být podbízivé cukrkandlové rapování...3,5* ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Podle hodnocení, traileru a animací to nevypadalo úplně marně, ale přece jen to bylo infantilnější a trhlejší víc než jsem čekal. Nemálo vtipů padlo na úrodnou půdu, zasmál jsem se, ale zároveň jsem si nejednou říkal: aha, tohle mělo být vtipný, ale skutek utek. Ale potenciál tam byl! Když to vezmu kolem a kolem, postavičky byly sympatické a hudba v pohodě. Snímek se jen drží strašně při zemi a je snad cílen výhradně na malé nebo hloupé děti, protože děj by pochopil i dement s půlkou mozku (vždyť i ParaNorman byl víc k zamyšlení!). Ale dát 2* mi připadá moc krutý. # viděno: monitor, 5.1 # příběh 5 | hudba 7 | humor 3 | akce 5 | napětí 0 | pustil bych si znovu 5 ()

Galerie (68)

Zajímavosti (23)

  • Když Johnny (Andy Samberg) ukazuje Mavis (Selena Gomez) východ slunce z úkrytu ve stínu, jde o nesmysl. Pokud je nějaký objekt naprosto schován ve stínu a nedopadá na něj žádné světlo, nemůže za žádných okolností zdroj světla vidět. Mavis však vidí východ přímo, má jeho odraz v očích - v tom případě by se její tělo ocitlo v plamenech. (CrypzzXD)
  • Jediný lidský hlavní hrdina se jmenuje Jonathan (Andy Samberg), stejně jako hlavní hrdina knihy "Drákula". (Dracconnis)

Související novinky

Johnny Depp bude neviditelný

Johnny Depp bude neviditelný

11.02.2016

Universal to s filmovým vesmírem s klasickými monstry myslí vážně. Mumii už se upsal Tom Cruise, do Frankensteinovy nevěsty je lákána Angelina Jolie a Aaron Guzikowski (Zmizení) píše nového Vlkodlaka… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

03.01.2013

Navzdory sténání o upadajícím zájmu diváků a poloprázdných kinosálech mají producenti v zámoří za sebou vynikající rok. V USA zaznamenali nárůst tržeb z kin o 5,6 % ve srovnání s rokem 2011, a to… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama