Reklama

Reklama

Krvavý Valentýn

  • USA My Bloody Valentine (více)
Trailer 1

VOD (1)

Vinou Toma Hanningera, nezkušeného horníka, bylo v šachtě zavaleno a následně zemřelo pět lidí. Jediný, kdo tuto událost přežil, je Harry Warden, který se od této katastrofy nachází v komatu. Ale pozor! Je to právě on, kdo volá po odplatě! Přesně rok po tragédii, na den svatého Valentýna, ožije a brutálně zavraždí krumpáčem dvacetdva lidí. Nyní, deset let poté, se Tom Hanninger vrací zpět do rodného města. Stále ho ale pronásleduje černá můra a možná se ozývá i svědomí... Rád by se s tím vším vyrovnal a proto vyhledá svou bývalou přítelkyni Sarah, která je nyní provdána za jeho nejlepšího kamaráda Axela, šerifa města. Právě této noci se ale náhle začne vynořovat cosi z temné minulosti... Volné pokračování hororu z roku 1981. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (446)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Fakt, že se natáčelo speciálním kamerovým způsobem, aby bylo posléze vhodné prezentovat snímek ve 3D, mu paradoxně v klasické 2D stopáži hodně ubírá. Po téměř celou dobu filmu jsem tak byl svědkem syrových, zrnitých scén s nádechem produkce nejlevnějších televizních seriálů. Bohužel ale zdaleka nešlo o největší zápor snímku - pochybuji, že většina zdejších nízkých hodnocení je založena na nedotaženém obrazu. Ono je to totiž celé jakési nemastné neslané. Neuvěřitelně rozčarován jsem byl již na samotném začátku, kdy samoúčelné zakopávání postav před strašlivým vrahem (hornická maska je sice občas cool a zajímavý nápad, ale i tak se většinou trapnosti neubrání) a jejich odpudivé herecké výkony zcela zamořily můj mozek. Vše nadále pokračuje v podobně přiblblém duchu: scénky jsou maximálně hloupé, vecpávání 3D je otravné, smrti nenápadité, herci špatní... Takže jak již bylo řečeno, jediné klady si tento horor zaslouží za posledních dvacet minut, minimum napínavých scén a Jensena Acklese, jehož kariéru se věřím postupem času vyplatí více sledovat. V podstatě jsem hodně zklamán, a to jsem po Pátku třináctého (mírný nadprůměr) čekal mnohem, mnohem více. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Krvavý Valentýn pro mě bylo velmi milé překvapení. Hned na úvod se musíme domluvit, že se o filmu nebudeme bavit jako o hororu, a to z prostého důvodu - horor to zkrátka není. Nicméně se jedná o velmi vtipnou záležitost, u které nemám mnoho věcí k vytýkání. Ta největší výtka patří Kerr Smithovi, který ztvárnil roli nejméně sympatického šerifa všech dob. Tak nesympatickou a čurákoidní postavu jsem potkal naposledy ve Stmívání. Naštěstí to částečně kompenzují herečky, které běhají jen stroze oděné a v jednom případu dokonce i tak, jak byly stvořeny. Režisér Patrick Lussier s námi rozjel takovou minihru - uhodněte, kdo se skrývá za maskou. Doporučuji trvat na prvním tipu. 2 x jsem ho v průběhu změnil a byla to chyba. Člověk by nevěřil, jak neskutečně multifunkční zařízení může takový krumpáč být. Zabíjení je skutečně velmi pěkné na pohled a vyskytuje se často. Troufám si film nazvat moderním nehororovým slasherem s nesmrtelným ústředním zabijákem. Některé videoefekty působí laciněji než z méně kvalitních her, ale člověk to v tom vražedném tempu rád přehlédne. Nebýt toho debilního šerifa, tak bych se nebál dát klidně 4*. Film je zde vysoce podhodnocený. Je mnohem zábavnější, než se zde píše. Lepší 3*. P.S. Toho 3D bych snesl klidně více. Jedná se o klasický 2D film pouze s několika efekty. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jediné co je na tomto hororu opravdu strašidelné jsou scénář, dialogy, herci a režie. Čili asi vše co dělá film z 99%. Zamaskovat stupidní scénář nesmyslnými a nekonečnými náhodnými obětmi z řad obyvatel městečka je opravdu ta největší ubohost. Za celý film se prakticky nedozvídáme jakou to má vrah vlastně motivaci. Závěrečné "nečekaně" originální odhalení už značí rozsáhlou demenci scénáristy po úderu krompáčem do dutiny lebeční. PS: I ten nový Pátek třináctého dává tomuto blábolu pěkně na frak. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No to byla ubohost, nečekal sem žádnej extra zázrak, ale tak snad by to nemuselo být absolutně tupý, nedomyšlený a souboje by nemusely vypadat tak strašně televizním dojmem. Jediný, co to opravdu drží nad vodou jsou docela slušně brutální vraždy a krumpáč, ale jinak je původní film v uncut verzi daleko lepší a to skoro ve všem ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Zase jednou vývar z odvaru, tentokráte kypřený a čeřený všelijakým kutacím nářadím. Chybí už jen přidat kroupy a máme řídkou krevní polívku s nějakýma těma vnitřnostma a... A jinak blablablabladý a za neustálého míchání vylévejte do... %-[.. . . . Jedna hvězdička tedy jen se sebezapřením, za tu gasmasku a jinak všechnu machu v rámci žánru, protože blbějších a hůř vyrobených hororů jsou opravdu spousty. Kdoví, proč zrovna tenhle žánr dostává pořád tolik na gatě. A nemusí to být zrovna někde ve Vidlákově krumpáčem či lopatou, že... - - - - - (Poprvé viděno /želbohu se sice idiotsky uhýkaným ale jinak typicky zvukově jalovým a blbě namíchaným českým dabingem/ 12.2.2012 na >blablentýnské jebničce< , hodnocení 3615., komentář zde jako třistapadesátýdruhý - 12.2.2012) ()

Galerie (52)

Zajímavosti (14)

  • Scenárista, Todd Farmer, si vo filme zahral aj rolu kamionistu Franka. (Smok)
  • Leták na zdi ukazuje, že Valentýn připadá na sobotu čtrnáctého. To by znamenalo, že předchozí den je pátek třináctého. (bestlama)
  • Když se Sarah (Jaime King) schovává v chatě před Tomem (Jensen Ackles), do chaty přes okno svítí sluneční světlo, přitom do chaty Sarah doběhla v noci. (t.mon)

Související novinky

Raimi a horory pro celou rodinu

Raimi a horory pro celou rodinu

05.10.2009

Podivnou novou divizi vytvořil Sam Raimi v rámci své na horory zaměřené produkční společnosti Ghost House Pictures. Pod hlavičkou Spooky Pictures prý budou vznikat „thrillery pro celou rodinu“.… (více)

Naštvaný řidič Nicolas Cage

Naštvaný řidič Nicolas Cage

01.09.2009

Skoro by to mohl být sequel k 60 sekundám. Nicolas Cage si v akčním filmu Drive Angry studia Nu Image/Millenium Films zahraje muže, jemuž tlupa motorizovaných padouchů zavraždí dceru a unese její… (více)

Horší než náckové...

Horší než náckové...

02.01.2009

...jsou pekelné mocnosti. Přesvědčí se o tom spojenecké komando, které se během 2. světové války vydá na záchrannou misi (možná najít nějakého Ryana), avšak nechtěně otevře bránu do Pekla a místo… (více)

Reklama

Reklama