Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý bojovník Pairote je nucen thajskou mafií, aby ukradl z banky informace o význačném klientovi. Mafiáni totiž unesli jeho bratra a hrozí mu zabitím. Pairotovi však brzy dojde trpělivost a rozhodne se jít na věc tvrdě. Ke slovu přijde bojové umění a napínavá akce! (oficiální text distributora)

Recenze (16)

raimi 

všechny recenze uživatele

Největší "odvaha" je tenhle očistec dokoukat do konce. Myslel jsem si, že jsem proti asijskému humoru obrněný, ale to co předvádí thajci tady, to je prostě síla. Při první scéně jsem si říkal, že tenhle hňup, přece nemůže být hlavní hrdina, a ejhle, může! Tak nesympatickýho blba, jsem dlouho neviděl. Fighty mě ze začátku moc nenadchly, ale postupně se jejich kvalita zlepšuje a graduje až do hustýho finále, kdy už není čas na šaškárny, a na řadu přijdou kolena a lokty, a několik opravdu neuvěřitelných momentů, kdy brada padá dolů. Jako film nekoukatelný, ale to finále si ještě pustím. :-))) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Thajské filmy mi nikdy k srdci nepřirostly - jedno jaký žánr, jsou zmatené, nepřehledné, přeplácané. Stejně tak tento akční snímek. Navíc si v Thajsku kdovíproč oblíbili hip-hop, kterým tento snímek začne, a my sledujeme mladíka, který se nejdřív ve stylu bojových umění porve s recepčními (zajímalo by mě, jestli je v Thajsku znalost bojových umění podmínkou přijetí na místo vrátné), aby se pak porval v podobném stylu s okravatovanými manažery i manažerkou, jen aby se dostal k datům klientů banky. Řeknu vám, v Thajsku bych nechtěl dělat v bance. Posléze se vrátíme v čase zpět, abychom zjistili, že vše dělá pro svého tlustého zeťáka, majitele baru, kterého unesla mafie. Ve třetině zjistíme, jak jsou rozhozeny vztahy a proč mafie po těchto dvou jde. Pak následuje hodně povídání, jež má být snad dokonce vtipné, ve stylu Jackieho Chana, ale je spíš nudné a člověk se těší na nějakou akci, jichž je poskrovnu. Za první půl hodinu dvě. Ono by to snad ani nebylo špatné, kdyby... Kdyby si hlavní představitel tak křečovitě nehrál na Jackie Chana, kdyby se tak zoufale nesnažil o naprosto zoufalý humor spíše ve stylu puberťáků, kdyby příběh neobsahoval tolik logických děr - a hlavně, kdyby se padouši tváří v tvář hrdinům na sotva metr dokázali s těmi automatickými pistolemi trefit. Protože co je to za padoucha, který neumí střílet a chlápka netrefí div ne kanónem z metru? Tohle všechno sráží celý film do podprůměru, včetně příběhové linie, vyprávěné tak zmateně, jak jen to u thajského filmu může být. ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Na pár bitek se hezky dívá, některé choreografické prvky mají opakovací potenciál, ale to na aspoň průměrný martial arts film pořád nestačí. Hlavní hrdina se očividně prát umí (je to takový hbitý muay thai štírek), jenže také ustavičně mele pantem a s kolegou tlouštíkem tajtrlíkuje, což táhne snímek, jenž nemá hlavu ani patu, ke dnu. Brave není takový průšvih jako nedávný Fighting Beat, ale také žádná sláva. Nadšence do muay thai snímky jako Brave moc neuspokojí, takže mu nezbyde nic jiněho, než se jen opět pohroužit do dlouhého čekání na druhý Ong bak a Chayiu. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

No kromě slušných, akrobaticky náročných kontaktních bitek jde o totální amatérskou frašku. Primitivní zápletkou se totiž prokopou dva šaškující, pusu nezavřoucí "bratři", hašteřící se stylem Laurela a Hardyho – jenže thajsky expresivně a zoufale nevtipně. [K vlastnímu překvapení jsem ale kdysi napoprvé dal za 3*.] ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Další výborná thajská rubárna, tentokrát s dalším novým "martial arts-kaskadérem-hercem". Film je taková pohodička až na závěrečnou řežbu na lodi. Hlavní hrdina je neuvěřitelný sympaťák a jak v herectví, tak v tom jak se prezentuje a vypadá jednoznačně překonává ostatní "herce" z "těchto končin světa" ... Je to prostě sympaťák. Jeho problém je, že je opravdu drobné postavy, je to prcek ... možná právě proto z 80% v soubojích používá nohym, ruce a hlavně lokty začal používat až skoro úplně na konci filmu. Rychlý, mrštný, umí to se zbraněmi, ... fakt frajer a spíše takový šašek, což mi u něj vůbec nevadilo, ačkoliv jsem na šaškárny u "martial arts herců" od začátků Jackieho Chana docela alergický ... Film má obstojný děj, zejména na poměry thajské kinematografie, a ten drží pěkně pohromadě buď šaškárny dvou bratrů nebo akční sekvence, tedy hlavně souboje. A ty jsou opět na absolutně špičkové úrovni. Žádná lana, triky, zrychlovačky ... kontaktní, dynamická, radost pohledět. Samozřejmě si film dopomáhá střihem, to prostě asi jinak nejde, bez střihu to zvládá asi skutečně jen Tony Jaa, ale i tak se jedná o neuvěřitelnou podívanou. Celou dobu jsem to viděl na 3*, ale masakr na lodi tu poslední hvězdu přidal, tam se hlavní hrdina i jeho obtloustlý bratříček předvedli skutečně v celé parádě, stejně jako celý kaskadérský štáb ... klobouk dolů. Jinak pokud se někomu tyto asijské, thajské a podobné "bojové vylomeniny" nelíbí, nechápu, proč se pak na ně tedy dívá. Já mám bojová umění moc rád a tak jsou pro mne vyloženě TOP. Jinak musím ještě uznat, že Thajsko v posledních letech v martial arts filmech naprosto vede, stalo se špičkou a přkonalo jak Japonsko, tak HongKong, nemá absolutně konkurenci ... toť můj názor... ()

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Thajsku. (Terva)

Reklama

Reklama