Reklama

Reklama

Anatomy for Beginners

(seriál)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Skvelá pomôcka pre študentov medicíny a taktiež pre nadšencov, ktorí sa zaujímajú o to, čo sa skrýva vo vnútri ľudského tela. Silné žalúdky sú na mieste. (ČSFD)

Recenze (2)

gjjm 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se nemusíte bát přílišného naturalismu, přesto je to vynikající, poutavý a zajímavý seriál, ukazující s podrobným a poutavým commentairem, počítajícím i s laickým publikem, pitvy lidí, zemřelých z různých příčin. Jeho koncipován čistě jako dokument, je členěn dokonce na lekce místo na díly. Nejde jen o memento mori (a i kdyby bylo, ocenil bych právě to nejvyšším hodnocením), ale především o vynikající, odvážný dokument o lidské anatomii, který mne přesto, že mne podobná témata většinou nudí, dokázal zaujmout. Možná by ty úvodní promluvy, vysvětlující používanou terminologii a základní informace o thematu příslušné lekce, mohly být o něco kratší, ale uznávám, že jsou nutné pro to, aby seriál měl patřičnou odbornou úroveň - byť pitva samotná, s podrobným komentářem, mne většinou zajímala podstatně víc. Nejvíce mne zaujala Hagensova vysvětlení posmrtných změn na těle (věděli jste, že tělesný tuk po smrti zežloutne do jasně žlutooranžové barvy?), ač nejde o hlavní téma pořadu - tím je vysvětlení různých tělesných soustav ne na nějakém blbém modelu, ale přímo na mrtvém těle, nejvědečtějším možným způsobem. Nadto Gunther von Hagens je sympatický magor, ač mluví s odporným německým přízvukem, a jeho slova pro mne byla velmi zajímavá, často zajímavým způsobem vtipná. Nemluvím o tom, že celý film je s ohledem na dokumentární standart technicky excellentní. Jedna z věcí, které by měl vidět každý, protože z toho pochopí spoustu věcí - a rozhodně ne jen o lidské anatomii. P. S. Všechny díly najdete na http://video.google.com , stačí zadat "Anatomy for Beginners" a číslo dílu. ()

JoSte 

všechny recenze uživatele

Nedoporučuji sledovat u jídla. Na určité pasáže to chce silnější žaludek (je to zvláštní pocit, když se ve vás mísí zvědavost s počínající nevolností). Nejnáročnější pro mě byl úvod 4. epizody (na téma rozmnožování). K vidění na YouTube » ()

Reklama

Reklama