Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři bratři se setkávají v nemocnici u své matky ležící v kómatu. Aby ukrátili čas diskutují pro a proti věrnosti a nevěry v partnerských svazcích. Konverzace dvou mladších bratrů je čím dál tím víc barvitější. Na rozdíl o nejstaršího bratra, který má své pevné zásady, je jejich fantazie přivedou od slov k činům. Divácky nejúspěšnější quebecký film roku 2007.(Frankofilms2008) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

genetique 

všechny recenze uživatele

.. sú jedno veľké prekvapko. Veľmi svieža, svižná a hlavne moderná komediálna dráma s absolútne výstižným názvom, nenechajte sa ním odradiť. Scenárom má tento film našliapnuté veľmi vysoko, nohy mu podráža miestami amatérske spracovanie a (našťastie len trošku) nemotorní herci, podobné charaktery by si totiž zaslúžili lepšie obsadenie. Dve hodiny ale vôbec nemajú toľko vákua ako som si myslel, stále bolo na čo pozerať, klišé zaznamenané len v minime a ja som sa bavil. 80%. ()

dormouse 

všechny recenze uživatele

Tři bratři se setkávají nad lůžkem své matky v nemocnici. Zatímco čekají, jak se její stav bude vyvíjet, sdělují si své sny a hříchy a postupně diváka zatáhnou do někdy složitých, někdy banálních, většinou však smutných rodinných situací. Koketování s něvěrou, skutečná nevěra, odchody z domova, kajícné návraty, sex, absence sexu a i něčekané zvraty v tichých vodách. Výborně zahraný snímek o skutečném životě, který je málokdy bezproblémový. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli jsem nevlezla do vod, které nejsou pro mě, ale spíš pro mužské plémě, nicméně už se stalo. Tak tedy komedií to bylo jen trochu šmrncnutý, jinak je tohle asi život sám a ne vždy radostný. Stopáž byla neúměrně dlouhá vzhledem k tématu, zato název Tři prasátka sedne tomuhle snímku jak ulitý. Sama nevím, co s tím, je to něco mezi trojkou a čtvercem, asi právě proto, že jsem ženská a moje vidění je trochu jiný. Chudák mamka, ještě, že byla v kómatu. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiná komedie z Kanady, která dokáže zaujmout. Pokud někdo ten film nezná, tak ho může zmást název filmu. Ale po zhlédnutí filmu musí každý uznat, že název je více než výmluvný a naprosto dokonale charakterizuje celý film. Film je vlastně o třech bratrech, kteří se scházejí v nemocnici u lůžka jejich matky, která je v kómatu, a řeší své mimomanželské zálety. Každý z bratrů je totiž nevěrný své manželce, i když každý jinak. Téma příběhu ze života bylo uchopeno naprosto výborně. Děj je plynulý, občas se vrátíme do již jednou viděné scény, ale z pohledu jiného aktéra, ale jinak si příběh postupuje dopředu a vztahy mezi jednotlivými aktéry se vyvíjí. Prostě film skoro opravdu jako ze života. Ale nutno dodat, že docela vtipný film, protože některé vtípky jsou opravdu výborné. Takže dějově je to perfektně zvládnutý film, který téměř nenudí a spolehlivě utáhne celé dvě hodiny, což je na komedii přece jen docela odvážná stopáž. Co se týče herců, tak ti se se svými rolemi poprali statečně a chvíli po začátku filmu už není problém vidět v nich ty postavy, které hrají. Zkrátka pohodový příběh na vážné téma, který dokáže být i vtipný a zpříjemnit náladu. Je to za čtyři hvězdičky. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

V ten den byl mé dceři Emče přesně rok a zřejmě na oslavu toho se vzbudila v půl jedné ráno bez jakýchkoliv příznaků ospalosti a dávala to na sobě dost hlasitě znát. Dle předešlých zkušeností jsem se jal malou houpat na klíně v křesle u puštěné televize v naději, že snad brzy usne a já pak nebudu ráno v práci nosit pytle pod očima. Hodinu se mi mlela v náručí a já ztrácel trpělivost. V půl druhé v televizi akorát začínal nějaký kanadský film - Tři malá prasátka. O třech bratrech, mámu maj v komatu v nemocnici a oni se slézají u jejího lůžka. Hmm, nejdřív se film věnuje jednomu bratrovi, akorát se chystá podvést svou ženu s kolegyní z práce. Vypráví o tom v nemocnici sourozencům, mladší ho v tom podporuje, starší odrazuje. Nakonec k nevěře dojde, vztah s milenkou je ale brzy odhalen. Film postupně rozkrývá děj i z pohledu dalších dvou bratří a jejich rodin, oba jsou na tom s věrností svým ženám také na štíru….Ema už půl hodiny chrní, do konce filmu zbývá ještě něco přes hodinu, končí po půl čtvrté. Ach jo, je to hodně zajímavý. Odnesl jsem malou do postýlky a šel film dokoukat. Teď sedím v práci jako debil, padaj mi oči a píšu tenhle komentář. Jenže za špičkový pětihvězdičkový zážitek to stálo! ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama