Reklama

Reklama

Pomáhej mi Erós

(festivalový název)
  • Tchaj-wan Bang bang wo ai shen (více)
Trailer
Drama / Komedie / Pornografický
Tchaj-wan, 2007, 103 min

Obsahy(1)

Ah Jie přijde díky ekonomické krizi na burze o všechen majetek. Tráví dny uzavřen ve svém bytě, kde tajně ve skříni pěstuje marihuanu a kouří jeden joint za druhým. Ze zoufalství zavolá na linku pro sebevrahy a tam pozná Chyi, respektive její něžný hlas, díky němuž se zamiluje do jejího vysněného obrazu. Snaží se ji pozvat na schůzku, ale Chyi ho neustále odmítá. Ah Jie začne projektovat své fantazie na jinou dívku, Shin, která prodává v pouličním stánku s betelovými ořechy. Oba se brzy propadnou do světa erotických a psychedelických požitků. Zároveň ale Ah Jie začne pronásledovat Chyi… Erotická férie z Tchaj-wanu je druhým režijním pokusem Lee Kang-shenga, dvorního herce známého tchajwanského tvůrce Tsai Ming-lianga. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

tombac 

všechny recenze uživatele

Snaha o zajímavé obrazové kompozice, solidní porce nahoty a sexu v nestandardních polohách, minimum dialogů, oblaka marihuanového kouře, sebeukájení tlusté ženy v napuštěné vaně plné živých úhořů, záběry pštrosích zadků a další lehčí morbidity... Ač tsaimingliangovsky pomalý art, nenudí a nenutí k dřímotě, a to postrádá muzikální čísla. Když jsem viděl jméno Tsaie Ming-lianga v úvodních titulcích (produkce), lekl jsem se, ale žádné několikaminutové statické záběry se díkybohu nekonaly. Žák lepší mistra? (Febiofest 2008) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Poetika Tsai Ming Lianga je mi veľmi blízka. Tá snaha o zobrazenie dokonalej odcudzenosti uprostred neónov a mlčania mi vizuálne dokázala ulahodiť. Atmosféru dodával dážď, alebo prudké horko a postavy na čele s dvorným Kang-sheng Leeom kráčali po rovnakých miestach, uličkách a bytoch. Druhý film Liangovho dvorného herca sa nesie v tejto poetike aj keď si snaží vydláždiť svoj vlastný štýl. Zrkadlá zobrazujú klam, dievčatá predstavujú zmätenosť. Marihuana únik, sexuálne deviácie buď sochy, alebo sú vo svojej podstate nechutné. Základné veci ako jedlo a komunikácia sú tu posúvané na povrchnú až morálne skazenú úroveň - jedenie živej ryby, uspokojovanie sa úhormi, pštrosie mláďa hodené na rozpálenú panvicu. A do toho všetko akási tichá pieseň ako balada predurčenosti a fatalizmu. Oddramatizované, pomalé, ale s vizuálnou a myšlienkovou bohatosťou. Nie je to Liang, ale nesie v sebe väčšinu z jeho umeleckých špecifikácií. Nie dokonalé, ale príjemne osviežujúce. ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Ano jmeno Tsaie Ming-lianga jsem take v uvodu zaregistroval. A musim priznat, ze jsem si na nej behem filmu casto vzpomenul, protoze nekdy tam ten nabeh na statiku podle meho je. Ovsem nastesti pro mnohe z nas pouze nabeh (az na samotny zaver). Jinak jsem se kvalitne bavil a to nejem kuli tem peknym divkam ze zajimave provozovny poulicniho Tabaku. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama