Reklama

Reklama

Noc slunečnic

(festivalový název)
  • Španělsko La noche de los girasoles (více)

Obsahy(1)

Venkovský thriller je vyprávěn formou šesti flashbacků. Dva speleologové přijíždějí do zapadlé vesnice, aby na žádost místního zastupitelstva prozkoumali jeskyni. Obyvatelé doufají, že dojde k nějakému archeologickému nálezu, což by mohlo přilákat turisty. Jenže vesnice není takovým ostrůvkem klidu a míru, jak by se mohlo na první pohled zdát. Spirála tragických událostí se roztočí ve chvíli, kdy je snoubenka jednoho ze speleologů nalezena zkrvavená a paralyzovaná strachem. Následující události potvrzují, že ne vše je tím, čím se zdá být. Režisér ve filmu odkazuje ke španělskému literárnímu směru „tremendismo“, jak ho známe z románů Blahoslavení chudí duchem Miguela Delibese nebo Rodina Pascuala Duarta, jehož autorem je nositel Nobelovy ceny Camilo José Cela. (Febiofest)

(více)

Recenze (4)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vynikající první polovina, vidlákov, zvláštní postavy, věrohodný rape, slušný záporák, po prvním velkém zvratu však končila veškerá sranda a dostavila se táhnoucí nuda, velmi těžko popsatelná, zkratka druhou polovinu jsem měl velké problémy udržet si při filmu pozornost, drtivě pomalé tempo a nezajímavé finále film shazuje do průměru, takže se nakonec jedná spíše o kriminálku než dravou exploitační podívanou. 55% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Film je vyprávěn z pohledu několika postav, jejichž osudy se střetnou v jeden fakt podělaný den... Hustý thriller-drama, ve kterém se vrší smůla, neštěstí, smutek a zlo jako kostky na pyramidě ... Začne to pokusem o znásilnění, což je scéna hodně drsná, ale to je jen začátek ... Ukázka toho, jak různí lidé sledují svoje odlišné zájmy bez ohledu či s ohledem na druhé a na blízké, film o morálce, bezvýchodnosti některých životních situací a naprosté bezbrannosti, skrytém zlu, podvádění, manipulaci a násilí ... Všechno jako jeden tíživý mix, kdy na každou z postav je vyvinut obrovský tlak, stejně jako na diváka. Povedené, tíživé, špičková smutná ústřední melodie, zdrcující pomalé tempo vyprávění ... Kvalita!! ()

Reklama

Heraldika 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý film, vyprávěný z pohledu několika postav. Akorát jsem tedy čekala, že se budu bát, protože jsem si někde přečetla, že se jedná o horor. Tak tedy nejedná. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama