Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedemdesiate roky sa končia a s nimi i zlatá éra hippie hnutia. Dvaja nerozluční priatelia Carl a Robert kupujú kvalitný hašiš od dánskych priekupníkov, aby za zarobené peniaze z jeho predaja zmizli z mesta a na vidieku založili komúnu podobnú slobodnému mestu Christiánii v Dánsku. S nástupom osemdesiatych rokoch sa začína i nová éra, éra heroínu, s ktorým ani jeden z dvojice nechce mať nič do činenia. Svoj hašiš obaja ukrývajú u Robertovej riateľky Tone, ktorú jedného dňa nájdu mŕtvu vo vani s injekčnou striekačkou stále trčiacou z ruky. I keď Carl spočiatku pochybuje, Robert je presvedčený, že drogy by sa Tone nikdy nedotkla. Postupne obaja zistia, čo sa skutočne stalo. (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

liuk 

všechny recenze uživatele

Ne zrovna skvělá variace na příběh, kdy dva ňoumové k bohatství přišli. Drama to opravdu není, spíš taková komediální krimi, které se nejspíš hodně učilo od prvních filmů Guye Ritchieho. Krimi je bohužel celkem slabá, protože prodej drog je většinou takovým roadtripem po starých známých z hippies doby a vyšetřovací komisař je docela neschopný. Komedie je to občas celkem příjemně úsměvná, jen kdyby všechny vedlejší postavy nebyly tak šilené stereotypní karikatury a zároveň bez špetky absurdního přehánění. Škoda, že spíš záběrem filmu nebyla deziluze a vůbec rozpad hippies hnutí, jak to ze začátku vypadalo. Hnutí ale prý nebylo v Norsku stejně nijak silné, takže mi tak trochu uniká, proč byl film do období pozdních 70. let zasazen, když se v něm nic moc dobového kromě těch pár zbytečných postaviček neděje. Průměrné hodnocení jen kvůli pár vtipným situacím. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Neřekla bych, že je to komedie. Ani drama. Ani krimi. Ani gangsterka. A ani moc film o hippie. Je to spíš taková úsměvná bromedie s prvky těchto zmíněných žánrů a porcí hulení navíc. Nejvíc film staví na hereckých výkonech ústřední dvojice, a ty jsou naštěstí dobré, obzvlášť Kristoffer Joner, tomu ten hipík vážně šel moc dobře. Až na trochu dramatičtější konec je to spíš klidnější film, co neurazí a nemusí se u něj příliš přemýšlet. A také chválím soundtrack. ()

Easykill 

všechny recenze uživatele

Dvě zkouřený palice si půjčí 800 tisíc aby mohli koupit 45kg hašiše. Plán zní jasně, otočit to a zbohatnout. To by se ovšem nesměly stát jisté události. Norský snímek poslední kšeft je celkem parádní náhled do končících 70tých let, kde se bez jointa nikdo ani nehnul. Taková hodně vláčná krimi-komediální jízda, která funguje. Super oddechovka.. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama