Reklama

Reklama

Gekidžóban Kara no kjókai: Sacudžin kósacu (Go)

  • Japonsko 劇場版 空の境界 the Garden of sinners: 殺人考察 (後) (více)

Obsahy(1)

Poslední sedmý film ze série Gekijô ban Kara no kyôkai. Shiki, hlavní protagonistka se schopností zabít vše živé i neživé, se probudí ze svého kómatu a začne žít nový život. Mezitím, série vražd, které kdysi narušovaly její život a kde byla považována za pachatele, znovu propuknou po čtyřech letech klidu. Tyto incidenty začnou probouzet vražedné impulsy uvnitř její duše a SHIKI, její druhá osobnost, začne vylézat ze své ulity. Zatímco Shiki hledá podezřelého, její přítel Mikiya také začne své vlastní vyšetřování, aby dokázal, že Shiki je nevinná. Jak sleduje stopu drogového dealera, Mikiya vstoupí do cesty Liovi Shirazumimu, který byl starším žákem na jeho střední škole. Mikiya odhalí, že Lio je tím, který prodává drogu zvanou "blood chip" a pravděpodobně i sériovým vrahem... Střetne se Shiki s Liem? A bude to stále ona nebo přebere vedení druhá osobnost? (Jigvell)

(více)

Recenze (7)

Naslund 

všechny recenze uživatele

Podle mě důstojné zakončení série. Už předem každý ví, že o nic superakčního nejde, a že nejvíce času bude trávit přemýšlením, takže o odreagovačce nemůže být řeč. Mě teda tyhle myslící pasáže lehce nudily, protože zase tolik podnětů tam nebylo, ale jinak jsem se bavil. Příběh patří k těm lepším v sérii a navíc se mi hodně líbilo zajímavé filosofování... řekl bych, že autora série nejdříve napadla právě ta myšlenka a až na ni začal nabalovat vše ostatní. Dalo by se tedy říct vrchol série, ale za něj pořád považuju Paradox spirály - Spirálu paradoxu. Kdo zbožňoval předchozí díly, bude určitě spokojený. Jinak nezapomeňte zase na dodatek po titulcích. Jako obvykle snad to nejlepší. ()

Alwirian 

všechny recenze uživatele

Sedmý díl série drží vysokou úroveň všech dílů předcházejících. Pomineme-li pár drobných nelogičností, zakončení je logické a povedené. Hyperšílený Shirazumi, který nejen že dávno minul hranici příčetnosti, ale za ní pořád zrychluje se společně se Shiki postará o akci a Kokuto s Touko o přemýšlení. Celkové hodnocení: 8,5/10. // Celkové hodnocení celé série: 8,5/10. ()

Reklama

root 

všechny recenze uživatele

Type-moon musí být sebranka třináctiletých filosofů. Poslední díl mini série Kara no Kyokai proto nefunguje ze stejného důvodu jako všechno díly ostatní. Na víc však, ale zruinuje všechny díly předchozí neuvěřitelně pitomým "plot twistem". Celou dobu jsem jenom kejval hlavou a přemejšlel nad neuvěřitelně vysokým hodnocením a popularitou celé série. Série, ve které se vše může vysvětlit "magií", nebo nekonečným pseudofilosofováním. Série, která vytváří jedno pravidlo za druhým jen aby každé z těchto pravidel po sléze nepoužila, nebo zapomněla. Vše v neuvěřitelně komplikovaném světě, který musí být výtvorem hyperaktivního třináctiletého spisovatele. Stejně tak mě ale Kara no Kyoukai dohnalo k slzám - taková produkce na takovej SHIT!!! ()

Janko666 

všechny recenze uživatele

To, že tvůrci v životě nekonzumovali marihuanu a ani neudělali pořádnou rešerši, nechám stranou a řeknu jen, že dvě hodiny je moc, a že když vás bodnou do hlavy, je to jasná jízdenka do věčných lovišť. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama