Reklama

Reklama

Snuff 102

Argentina, 2007, 105 min

Obsahy(1)

Mladá argentinská reportérka píše článek o snuff filmech. Tedy o filmech, které zobrazují reálné mučení, znásilňování a vraždění lidí. Pátrání po těchto filmech a lidech, kteří je točí, se jí ovšem stane osudným. Sama se totiž dostává před kameru jednoho sadistického režiséra. (Sesshoumaru)

Recenze (68)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Před shlédnutím jsem si přečetl recenze a zaujaly mě dvě. Jedna píše , že je to opravdu maso a extrémně drastický film,který není vhodný pro všechny a druhá,která píše, že je to sračka. Já se přidávám tak nějak mezi nevidím na tom nic na 5 hvězd (Srbski Film mě přišel daleko lepší i to Dosalja mě šokovalo více) ani nic na odpad ( i když k tomu to mělo hodně blízko zachránil to pouze konec). Největší problém mám v ději ty prostřihy ve stylu kecy a pak jakože děj mě nudily. Další věc co mě vadí jsou filtry chvílema je to černobílé chvílema barevné a v jednu době to má dokonce filtr na noční kameru nějak nechápu jaký to mělo smysl. Ohledně toho masa bych to taky nepřeháněl viděl jsem daleko drastičtější filmy a film neobsahuje nic co by člověk,který viděl několik hororů neviděl. 40 procent hlavně za ten konec i když se to tam táhne jak Putinův pobyt v Sýrii. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Předem upozorňuji, že komentář k tomuto filmu, je určen vyloženě pro silně okrajové publikum a otrlé diváky, kteří jsou ochotni a schopni v rámci kinematografie sáhnout po nejzvrhlejších kouscích toho nejextrémnějšího kalibru. Běžný divák, v tomto případě si myslím že 99,9% možného publika, tento film absolutně nepobere!!! Tohle je další z filmů, které jdou BEYOND ALL LIMITS!! Nic v něm není tabu!! Ale i když je neskutečně brutální a zvrácený, funguje ve výsledku spíše jako horor, než jako "fake-snuff", za který jsem ho původně považoval. Ta strašlivá zvěrstva, která se ve filmu odehrávají, jsou přece jen "zdůvodněná" jistými flashbacky, které vysvětlují pozadí celého "incidentu" (tedy "snuffu, který divák sleduje). Tři holky svede osud nečekaně před kameru úchylného sadisty, který s nimi natáčí snuff. Hlavní z postav je dívka, která chtěla přijít na to, jestli "snuff" opravdu existuje ... Konfrontována je s jeho realitou nečekaně drsně ... Tohle je pozadí děje, který pak nechává prostor pro mnohaminutové záběry natáčení snuffu a to je ... NEHORÁZNĚ BRUTÁLNÍ, ÚCHYLNÉ a ZVRÁCENÉ!!!! Tři holky sedí na židlích a sadistickej šílenec vždy jednu vezme a začne ji likvidovat. Hned na začátku je míra násilí vybičována na opravdu vysoký level, když sem myslel, že film nemůže zajít dál, tak nemilosrdně přidával jednu odpornější scénu za druhou, pořád se to stupňovalo ... Popisovat, co se tam děje, to radši nebudu ... Nechci zde působit za ještě většího úchyla, než působím. :-)) Každopádně tohle je spíš varování - je tam opravdu všechno a je toho tam hodně!!! Od sadismu, přes zneužívání, gore až po nekrofilii. Osobně musím za sebe říct, že tvorba "proslulého" prasáka Vogela (August underground série), filmy jako Dosalja (Korea), Srpski Film, Cannibal Holocaust a další, mi proti tomuhle připadaly jako večerníček pro děti!! Opravdu nepřeháním... Na druhou stranu, film má úžasný vizual, totálně nemilosrdnou depresivní elektronickou dunivou hudbu, působivou atmosféru a i když si při gore efektech vypomáhá občas střihem, výpadkem kamery, stíny atd., nepůsobí to jako amatérština, ale spíš film s docela obstojným rozpočtem. Osobně tomu dávám plný počet, protože jako horor, to na mne zapůsobilo naprosto perfektně, je to temné, je to brutální, je to napínavé ... je to první "fake-snuff", který není úplně blbý. Film vsází čistě na sadismus, krev a násilí ... Pouze pro okrajové publikum, tohle je film, který nesmí vidět vaše děti!!! Zákaz pro těhotné ženy, kojící ženy, publikum s problémy s psychikou, se srdcem atd. Tohle rozhodně není sranda ... Ale svým způsobem je to prostě hodně dobré (pro někoho ..). ()

Reklama

panjosef 

všechny recenze uživatele

Excelentně natočená argentinská brutalita, někde mezi fake snuffem a brutálním thrillerem, s mimořádně vynikajícím audiovizuálním zpracováním. Máme tu v podstatě velice jednoduchej příběh o maniakovi, kterej vězní pár mladejch bab ve svym sídle a tam je vraždí, souloží s nima (většinou po smrti) a celý to natáčí, a fotí...Pak tu máme nějaký časový vhledy před a po, mimořádně přitažlivá a velice sexy novinářka Yamila Greco (všimněte si těch riflí, bot a bundy v cca dvou scénách :-) ) která pátrá po prapůvodu lidské touhy vidět vše a několik prostřihů k dalším obětem... Film je mimořádně efektně zpracován, maximálně syté barvy a odstíny, kombinace černobílých a barevných pasáží, temnota, až snově depresivní podání šílených masakrů...trochu to připomíná skvělé vizuální podání Valentinova Slaughtered Vomit Dolls (jj, souhlasím s Flipnicem ;-) ) a následujících vomit gore snímků, či podobně vizuálně laděný snímek The Great American Snuff Film. Děj občas plyne velice tiše a klidně, v kontrastu s hrůzami které se tam dějí, až to někdy směřuje k taktéž jihoameričanovi Boglianovi a jeho No Moriré Sola. Do toho se občas mísí hutný elektronický doprovod, který skvěle dotváří již tak pekelnou atmosféru filmu. Co do brutality je to hodně veliká prasárna, nicméně díky fake snuffovému podání ony hrůzy co se tam dějí nedosahují tak extrémně vyprecizovaného audiovizuálního tlaku na diváka, jako dnes již skoro legendární Srpski film. Nicméně musím varovat, během filmu shlédneme pár záběrů, na které hlavní postava narazí na netu a myslím že tady se jedná o skutečné masakry typu Faces of Death, či extrémní pornografii, takže se na to raději připravte. Jinak je to, zejména co do zmiňovaného vizuálu a hudby mimořádně vyvedené dílo, vysoce vysoce zvrhlé, které by nemělo chybět v každé sbírce řádného fandy extrémní kinematografie. Jen pro ty nejotrlejší. 9/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na IMDb je ke snímku uvedeno následující: „Proč řešit morálku, když můžeme být anonymní.“ Tohle je asi to nejlepší, co si z filmu vzít. A pak by možná bylo fajn se zamyslet nad tím, kam by vedla skutečnost, že by se tímhle mottem řídil každý člověk. Možná bychom si takový svět zasloužili. Ne, „Snuff 102“ nemůžu hodnotit dobře, i když je to film, který má dramatickou linku a má i pointu. ()

Angelic-77 odpad!

všechny recenze uživatele

Někdo se tu zjevně snažil natočit film, který bude za každou cenu šokovat, ale pojal to stylem, který mi není ani trochu blízký. Strčte nějakému nýmandovy do ruky kameru, ukradněte někomu slavnějšímu "šokující" nápad na film a pak ho nechte improvizovat - vsadím se, že to natočí líp. Takže asi takhle to na mě působilo... ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl poprvé uveden na argentinském filmovém festivalu Mar del Plata, kde šokoval obecenstvo. Jeden z diváků dokonce opustil promítání filmu před koncem a zaútočil na režiséra Mariana Peraltu. (Sesshoumaru)

Reklama

Reklama