Reklama

Reklama

Když někdo patří mezi fotbalové hooligans, je to navždy. Nezáleží na tom, kde je ani co dělá. Jeho tým je pro něj vším. Platí to všude, i ve vězení. I tam je to West Ham proti Millwallu. Tahle válka nepomine ani na jediný den. Úplatní dozorci zavírají oči před každodenní brutalitou. Jako kdyby nebylo jasné, že tohle nejsou žádné nevinné šarvátky. Tady jde o život... (TV JOJ)

(více)

Recenze (115)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Hooligans tentokrát ve věznici. I zde to mezi fotbalovými fanoušky vře, a tak se to tu neustále někde rve. Do toho je přidána, a podle mě zcela zbytečně, zvrácená dozorkyně, která se neštítí ani o šikanu svého kolegy. V tomto snímku jde především o rvačky, ale zdá se mi, že je jich tu nějak moc, a je to na úkor příběhu. K happy andu nakonec dojde, ale to se už od začátku tak nějak očekává. Jedná se tedy o další vězeňský film, kde jakoby vězeňský řád neexistoval, každý si tu dělá co si zamane, a bachaři se na to jen s zpovzdálí dívají. Jedná se tedy o průměrný snímek, který dokáže zaujmout, ale divák musí být víceméně shovívavý. ()

Easykill 

všechny recenze uživatele

Film kde má režisér, asistenta režie, ten asistent má také asistenta režie, a i asistent asistenta má asistenta režie, se přesto nepovedl. Jak je to možné? Toť otazník za milion, ale vzhledem k tomu jak tento snímek vypadá,musel být rozpočet nejspíš stejně mizivý. Americký(!) snímek green street hooligans 2, neboli rváči, je volné pokračování Hooligans (UK) z roku 2005. Bohužel jediný herec, který byl i v prvním filmu celý druhý film neutáhne. A taky neutáhnul. Tady je tolik mínusů, že to občas dost bolí. Scénář je otřes, film nedává vůbec smysl a navíc to není tak docela náhled na chuligány. Nýbrž na americkou věznici, která má pro všechny vězně dostatek svobody a kde dozorci jsou (až na jednu pizdu, mimochodem ta je asi na tom celém nejlepší) úplně v pohodě. Filmy z Vězeňského prostředí mám rád, ale tohle je jinde. Lepší tohle vůbec nespojovat se skvělým prvním filmem. Dívat se na to dá, ale... ()

Reklama

cure 

všechny recenze uživatele

Nádherná ukážka ako si amerikánci predstavujú anglických hooligans. Oproti pôvodným je to pozérsky, zcolorovaná, zostrihaná reklama na "ťažký" život fans, s krásnymi žiarivými úsmevmi, vo väzení. A to všetko napriek tomu, že angažovali veľké množstvo hercov z Anglicka a Škótska. Myšlienka bola dobrá, ale mal to robiť angličan prípadne nemecká hooligans z "jednotky". Jasné, že bol aj us happy end s pivom v plechovkách a prci prci prcicky môžu začať. Už chýbali len Offsprings. Taktiež ma vytáčalo to kopírovanie Felona aj s tou hypotékou v sračkách. Pozitíva boli dva hlavné a to sympatický hlavný hrdina s parťákmi a muzika. Inak americký štandardne priemerný spotrebný tovar. Už aj kôli tomu, že si dovolili ryžovať na jednotke za 40%. ()

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele

Nesmyslný scénář naprosto postrádající logiku. Ostatně logika nebo aspoň uvěřitelnost (postav, dialogů, prostředí, apod.) tu úplně schází. Je to hodně špatný film a bohužel není skoro vůbec zábavný, celkově je tak maximálně na necelou jednu hvězdu, ale Marina Sirtis v bizarní roli zkorumpované násilnické bachařky to vytahuje na jednu a půl. ()

Boudyy 

všechny recenze uživatele

Film navazuje na jedničku a dokonce se zde objevují i někteří herci, kteří hráli stejné postavy v jedničce. Neustálé bitky, kecy s kamarády, šukézní dozorkyně a dozorce-kamarád. Celý film se člověk baví a závěrečný fotbalový zápas "o vše" by nemusel být tak klišoidní ve smyslu "prohrát a zachránit někoho nebo vyhrát a zachránit sebe". Ale to již spoileruji. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Ross McCall (Dave Miller) je jediný herec, ktorý si zahral aj v predchodcovi Hooligans (2005). (ShortyIC)
  • Na výsledkovej tabuli je pred zápasom napísané "Millwall vs. West Ham". Keď sa však po prvýkrát zmení skóre, nápis je v opačnom garde. (GTS_PUNK)
  • V scéne, kedy Dave (Ross McCall) volá so svojou priateľkou pred záverečným zápasom, mu jeho rival Mark (Graham McTavish) podáva mobil Nokia N95. No keď si Dave priloží telefón k uchu, drží úplne iný model telefónu. (N0X.)

Reklama

Reklama