Reklama

Reklama

Když někdo patří mezi fotbalové hooligans, je to navždy. Nezáleží na tom, kde je ani co dělá. Jeho tým je pro něj vším. Platí to všude, i ve vězení. I tam je to West Ham proti Millwallu. Tahle válka nepomine ani na jediný den. Úplatní dozorci zavírají oči před každodenní brutalitou. Jako kdyby nebylo jasné, že tohle nejsou žádné nevinné šarvátky. Tady jde o život... (TV JOJ)

(více)

Recenze (115)

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Green Street Hooligans 2 je docela drsný až drastický film z vezeňského prostředí, který pojednává o rivalitě dvou nesmiřitelných hooligans fotbalových klubů West Ham United a Milwall. Nějaké scény jsou až moc nepochopitelné, např. používání mobilních telefonů kdykoliv a kdekoliv se někomu zachce je divné a tak je to i s pár dalšími věcmi. Přijde mi, že film se soustředí spíše na bitky, které jsou natočeny velice drasticky. ()

majo_svk 

všechny recenze uživatele

Rváči (Green Street Hooligans 2) je ďalším snímkom o futbalových chuligánoch, ktorí robia všetko možné i nemožné pre česť svojho obľúbeného mužstva a svojej skupiny. Už dopredu je jasné, že s fanúšikovaním futbalu to nebude mať veľa spoločného. Príbeh sa tentokrát odohráva vo väzenskom prostredí, čo veľmi pripomína filmy Trestná lavica, Zločinec a pod. Filmu Hooligans 2005 sa zrejme nevyrovná, rovnako nie je ani zďaleka tak vtipný ako Trestná lavica a chýba mu aj patričná atmosféra Zločinca. Svojich fanúšikov si však určite nájde už len kvôli akcii, zábave a maličkému kúsku napätia. Ja som rád, že som to videl. PS: Vybojuj si rešpekt, inak zomrieš. ()

Reklama

Torision 

všechny recenze uživatele

Když si odmyslíte, že jedni o sobě říkají, že jsou fandové West Hamu a druzí Millwallu, pak z toho máte pouze obyčejnej nízkorozpočtovej vězeňskej film. Navíc je to vězeňskej film, kterej (narozdíl třeba od Zločince nebo Shawshangu) nemá žádnou kostru a (narozdíl třeba od Trestný lavice) není ani zábavnej. Jo, je v něm spousta rvaček, ale u 80% z nich mi ani pořádně nedošlo, proč se dějou, navíc byly nepřehledný a efekty s krví mi přišly jako z roku 1839. Ten film je hrozně průhlednej a těžko uvěřitelnej. Třeba i proto, že dozorci se tu k trestancům chovaj jako k bejvalejm spolužákum na slučováku se základkou. Nebo kvůli hercům. Třeba největšícho chuligána tu hraje tak sedmdesáti kilovej chlapík, kterej vypadá spíš na nějakýho IT technika a v tomhle filmu hraje drsňáka drsnějšího než Steven Seagal. Jo a navíc se půlka příběhu točí kolem vztahu nějakýho černýho bachaře se svojí nadřízenou, což je naprosto otravný a nechápu, co to s tim mělo společnýho. Znova se na to koukat nebudu. ()

BaronX 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film vyčerpal svůj potenciál už v předchozím díle, tohle „volné pokračování“ je jen těžko stravitelná a špatně uvařená kaše, která nepřináší ani zbla zábavy. Postavy jsou nudné a ploché, vězeňské prostředí už tu bylo tolikrát, že už nemá čím šokovat a fotbal za mřížemi, achichouvej … takovej Sly ve filmu Victory předvedl větší šou než tihle fanoušci West Hamu. Koukněte se raději znovu na Green Street Hooligans 1 s Frodem Pytlíkem, protože to je mnohem silnější káva! ()

Santino7 

všechny recenze uživatele

Ďalší z prípadov, keď pokračovanie oproti prvému snímku na plnej čiare zaostáva. Green Street Hooligans 2 ani zďaleka nemá takú atmosféru ako jednotka, herecké výkony sa taktiež nedajú porovnávať, no a celkovo to pôsobí mierne amatérsky - hlavne čo sa týka príbehu. Napriek tomu však bolo aj zopár momentov, ktoré ma fakt pobavili (v dobrom slova zmysle), to nepopieram. Ako samostatný film by to možno obstálo ako taký slabší priemer (s privretými očami). Keďže sa to však berie ako pokračovanie, tak v porovnaní s jednotkou je to naozaj slabota. 2/5 ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Ross McCall (Dave Miller) je jediný herec, ktorý si zahral aj v predchodcovi Hooligans (2005). (ShortyIC)
  • V scéne, kedy Dave (Ross McCall) volá so svojou priateľkou pred záverečným zápasom, mu jeho rival Mark (Graham McTavish) podáva mobil Nokia N95. No keď si Dave priloží telefón k uchu, drží úplne iný model telefónu. (N0X.)
  • Na výsledkovej tabuli je pred zápasom napísané "Millwall vs. West Ham". Keď sa však po prvýkrát zmení skóre, nápis je v opačnom garde. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama