Reklama

Reklama

Byl hvězdou arizonského rugbyového týmu, ale v opilosti spáchal vážnou nehodu, dostal se do nesnází a posléze do nápravného ústavu pro mladistvé. Právě zde však může konečně pochopit, pro co je vlastně dobré žít.  Středoškolský mladík Rick Penning žije přesně tak, jak hraje rugby - rychle, tvrdě a naplno. A vše podřizuje úspěchu v očích svého otce Richarda, panovačného a přehlíživého trenéra. Jenže pochvala a uznání nepřicházejí, což jen popouzí Rickovu divokost, jež se už brzy projeví v celé své „kráse“. Stačí k tomu jediná noc. Rick v opilosti spáchá vážnou dopravní nehodu, a protože se nejedná o první přečin, soudkyně ho bez milosti odešle do chlapeckého nápravného zařízení v Salt Lake City, čímž se jeho dosavadní sportovní kariéra ocitá v troskách. Přesto je zde ale ještě možnost pozvednout hlavu. Pokud bude Rick schopen překročit svoji pýchu a hvězdné manýry a přijme kodex drsného a nesmlouvavého trenéra Gelwixe, může na zbytek sezóny nastoupit na trávník v dresu slavného týmu highlandské střední. A i když je to zpočátku velký boj, Rick nakonec pozná, že právě zde se může naučit víc než kdekoli jinde kdykoli dřív. Svou bojovností nakonec dovede nové spoluhráče až do finále národního šampionátu, kde by měl stanout tváří v tvář svému bývalému celku vedenému vlastním otcem. A právě v ten moment je propuštěn a může se vrátit domů. To je chvíle, během níž se z chlapců mohou stát muži. Ricka čeká velké rozhodování, kdo si víc zaslouží jeho loajalitu. Mladého atleta, který konečně pochopí, co je v životě důležité, ztvárnil v americkém sportovním dramatu z roku 2008 Sean Faris, v jedné z vedlejších rolí se pak diváci mohou setkat s populárním Samem z Pána prstenů, osmatřicetiletým Seanem Astinem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

majo25 

všechny recenze uživatele

Som velmi rád, že som konečne v americkom filme mohol vidiet aj tematiku ragby (čo je na USA netypické). Bohužiaľ prevedenie športu na ihrisku bolo už slabučké...to, v čom je táto hra tak atraktívna, tu to vôbec nebolo zaznamenané. Postupne šport odchádzal na druhú koľaj a do popredia sa dral príbeh syna z nespokojným otcom či jeho naprávanie, ktoré "bežalo" až príliš ľahko, nevyhnúc sa patetickým rečiam a totálnou zmenou myslenia hl. hrdinov. K tomu musíme prirátat pár klišé a príliš rodinné spracovanie, alebo teda "puperťácke". Čo sa vydarilo, bol vtip a celkom aj herecké výkony. Hodnotenie: 60% ()

štísko 

všechny recenze uživatele

Jasně že to je dle předem očekávané šablony, ale já k takovým filmům sedám s tím, že mě pobaví a něco i vnitřně přinesou. To se mi splnilo i tentokrát. Ale zase tak šablonovité to přeci jen není. Rick se v problémech utápěl tak dlouho, že jsem opravdu nabyl dojem, že neskončí nijak dobře a že závěr bude o nějaké životní tragédii. Závěr ale tragický nebyl a očekávaná náprava se dostavila. K závěru mám ale také výhrady. Rickův otec vlastně svůj tým podrthnul, když odstavil hráče, který fauloval jeho vlastního syna nastoupivšího proti otcovu týmu. Normálně k takovým zákrokům hráče přímo vyzíval a najednou bez varování změna strategie. Tenhle moment mi tam moc neseděl ()

Reklama

terunka003 

všechny recenze uživatele

Sportovní, lidské, emoční x ale tak strašně sladké, americké, cukernaté. Po prvních pěti minutách víte na tutovku jak se bude celý děj vyvíjet a jak to celé skončí. Nápad to nebyl špatný, ale proč ty američani musí mít pořád silácké řeči ve filmy, a kývat na sebe hlavou a všichni ví, co se za tím skrývá emocí a citů. Rugbyové záběry dobrý, a dredáč. Jinak nic co by stálo za větší komentář. ..a pak se div, že jsou fakani drzí.. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Dalo by sa povedať, že športové snímky vyhľadávam a po poslednom výstupe Seana Farisa som sa práve na tento film tešil, avšak opak sa stal pravdou. Ohromne trápny a naivný snímok, kde hlavný hrdina hľadá svoje pravé ja, ktoré v svojom "ukážkovom americkom sne" nemohol bez pomoci určitej skupiny ľudí nájsť... Faris sa herecky snaží asi ako CH. Ronaldo (ista podoba tam je) na ihrisku a celkovo mi tento počin v skutku nič nedal. Rád by som našiel pár kladných momentov, ale nebude to ľahké... takže radšej, asi takto 3/10 + sklamanie... ()

Torision 

všechny recenze uživatele

Strašně debilní film. Seana Farise mam od Never back down fakt rád (a kvůli němu jsem se na tohle vůbec koukal), ale tady předvádí tak trapnej výkon plnej přehrávání, že se ten film ani v nejmenším nedal brát vážně. Ostatní postavy a herci nesympatičtí, scénář trapně klišovitej, kroky hl. hrdiny se nedaj ani věřit, režie pomalá. Nuda. Znova už ne. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Sean Faris kvôli filmu behával 6 míľ dvakrát denne, aby sa dostal do formy, často pri viac ako 37°C. (U_S_O)
  • Sean Faris si během natáčení vymknul kotník. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama