Reklama

Reklama

Americký špionážní thriller, věnující se ožehavému tématu islámského terorismu a boji proti němu, vypráví o důstojníku Samiru Hornovi (Don Cheadle), který stojí mezi dvěma tábory. Jeho otec byl muslimský duchovní, on je občan USA a slouží ve speciálních jednotkách…
Když jedno z vyšetřování zavede přímočarého agenta FBI Roye Claytona (Guy Pearce) na stopu nebezpečného mezinárodního spiknutí, zdá se, že všechny nitky vedou k bývalému veliteli amerických speciálních operací, důstojníkovi Samiru Hornovi (Don Cheadle). Horn, který byl jako dvanáctiletý chlapec svědkem násilné smrti svého otce, súdánského muslimského duchovního, a později coby americký občan působil ve speciálních jednotkách a školil afghánské bojovníky, je tajuplný muž se spoustou kontaktů na teroristické organizace. A má také zvláštní dar objevit se na místě činu vždy, když se zhroutí nějaká velká operace. Jednotka, která celou záležitost vyšetřuje, se spojí s Carterem (Jeff Daniels), dlouholetým spolupracovníkem CIA, jenž, jak se zdá, neříká tak docela vše, a s dalším agentem FBI Maxem Archerem (Neal McDonough). Podaří se jim najít spojitost mezi Hornem, útěkem z vězení v Jemenu, bombovým útokem v Nice a loupeží v Londýně, ale současně se vynořuje i řada protichůdných důkazů, které nutí Claytona zamyslet se nad tím, zda je Horn skutečně tím, za koho ho považuje. Špionážní thriller, věnující se ožehavému tématu islámského terorismu a boji proti němu, je dílem scenáristy a debutujícího režiséra Jeffreyho Nachmanoffa. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (212)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nicneříkající politické drama, kde hraje nenápadný Don Cheadle, ztrácí na působivosti hned od samotného začátku. Nezaujme, nudí, nepřesvědčí, snaží se diváka uvrhnout do víru děje, ale všecko v co se snaží, tak na diváka působí pravým opakem. V kostce mě film příšerně nudil. Fakt si radši běžte pustit cokoliv jinýho, protože tohle jsou dvě hodiny mizérie. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Don Cheadle se potýká s Guyem Pearcem, a není to Iron Man 3. Co je to? Přeci vydařené krimi Zrádce od scénáristy katastrofického Dnu poté a třeskuté Konečné s Arnoldem! I když by teď se mnou asi většina uživatelů nesouhlasila, osobně jsem si z téhle napínavé honičky před lety odnesl hodně pozitivní dojmy. A ten konec! ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Asi jsem čekal daleko propracovanější snímek, na film mě nalákalo zejména herecké obsazení. Ale samotní herci se mohou uhrát k smrti a stejně vás film nezaujme. Asi můj případ. Film měl docela slušný rozjezd, tam se dá pochopit, že tempo film nastolí asi mírnější. Málokdy se stává, že film je napnutý jako kšandy již v úvodu. Don Cheadle je asi jediné velké pozitivum tohoto filmu. Jeho postava dostávala psychicky zabrat, tam není o čem, ve vypjatých dialozích ukazoval, proč patří mezi hereckou extratřídu. Zatímco takový výkon, co předvedl Guy Pearce coby agent FBI, mě vůbec nezaujal. Mdlý, neprožitý, jako kdyby jen přečetl scénář a pak šel domů. Prostě nic moc. Jeff Daniels trestuhodně nevyužitý, to mě zamrzelo možná nejvíce. Přestřelky slabě natočené, kamera tyto momenty prostě a jednoduše zabíjela, pořád lítala ze strany na stranu a já vůbec neviděl, kdo po sobě střílí. Výbuchy v zásadě fajn. Scénář taktéž nenadchl, velice klišovitý. A když u přišlo na závěrečný twist (který ale asi nevypadal zle na papíře), tak mě naštval ten styl podání tohoto zvratu. Jako, takový Labyrint lží po všech stránkách vydařenější. Za mě dávám 47 % ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Když muž nenajde něco, pro co by zemřel, nezaslouží si žít.... Svět islámu. Cílem každodenní práce členů teroristické buňky je dovést k osvobození svůj lid. FBI, agenti snažící se odhalit ty, co si myslí, že půjdou hned do ráje. A Samír? To je muž víry. TERORISMUS JE DIVADLO. O SMRTI NEROZHODUJE BŮH. Obě strany jsou pro úspěch ochotny udělat cokoliv. Jenže se jim to trochu vymyká z rukou... Solidní provedení a lákavý pohled do zákulisí světa sebevražedných atentátů a praktik FBI. Don Cheadle je uvěřitelnej hrdina, film má dobrou atmosféru a celkem zajímavé rozuzlení. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Chytrý, promyšlený, inteligentně podaný ‚malý‘ film o velkých věcech, který stojí především na vynikajících hercích – Don Cheadle standardně skvělý, Guy Pearce po letech opět ve formě – a vtíravém pohledu do světa islámského terorismu. Jenomže, dějově to zase až takové terno není (na ty dvě hodiny se toho opravdu moc nestane) a dialogy, byť ze sebe soukají spousty životních mouder, se vlastně v druhé polovině opakují. Už jenom kvůli těm fantastickým hercům je mi líto ty 4* nedát, ale v porovnání s cynickými glosátory Scottova Labyrintu lží prostě Zrádce prohrává docela výrazně. Nachmanoff si měl ten svůj scénář nechat natočit od někoho s výraznějším autorským obtiskem, takhle zůstane brzo zapomenut. Škoda. 3 a ½. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Režisér a scenárista Jeffrey Nachmanoff sa stretol s niekoľkými spravodajskými profesionálmi, politickými pozorovateľmi a ďalšími odborníkmi, aby bol jeho film čo najrealistickejší. (sWONDER)
  • Film bol natočený počas 48 dní, v 17 mestách na 3 kontinentoch, a to všetko za relatívne nízky rozpočet 22 miliónov amerických dolárov. (sWONDER)

Reklama

Reklama