Reklama

Reklama

Minutovník Livie Klausové

(TV film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Když byl Václav Klaus premiérem, oslovovala ho zásadně "Klaus". Nyní zase zásadně používá oslovení "pan prezident". Řeč je o prezidentově paní - Livii Klausové, která má oproti svým předchůdkyním zcela výjimečné postavení. Z historického hlediska ji zřejmě žádná z budoucích prvních dam už nikdy nepřekoná: stála přece po boku ministra financí, poté i místopředsedy vlády, současně také zakladatele jedné z nejvýznamnějších politických stran v zemi, dlouholetého předsedy této strany, premiéra, opět premiéra, předsedy Parlamentu ČR, prezidenta České republiky... Dříve ekonomka, dokonce kandidátka věd, kdysi - a možná ještě docela nedávno - patrně i s jasnou představou vlastní profesní dráhy, se nenápadně přizpůsobila postavení svého muže. Jak dokáže silná osobnost jako ona ustoupit zájmům veřejné služby. Jaké má soukromí, kde se opravdu cítí doma, v čem se liší její pracovní aktivity od aktivit předchozích manželek českých prezidentů a v čem jsou shodné. Těmito otázkami se zabývá ve svém novém filmu, Liviina bývalá spolužačka, dokumentaristka Alena Hynková. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Stačila opravdu minuta (která stačila na tu jednu hvězdu) a já jsem přepl, poněvadž na tuto (dámu..?) se opravdu nedá dívat, natož ji poslouchat! Zbytečný dokument, jen pro fanatické obdivovatele. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

No není to opravdu že by se o životě Livie mohl natočit hollywoodský celovečerní film (kdo by ji hrál, možná Meryl Streepová) , ale udělal jsem si alespoň obrázek jak taková "první dáma žije. Nedozvíme se třeba jaké má názory na různé věci, ale dávám průměr 50 procent. ()

Reklama

Reklama