Reklama

Reklama

Temné vzpomínky

  • Česko Vzpomínky pošetilce (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Kdysi úspěšná hollywoodská hvězda Joe Scott (Daniel Craig) tuší svůj konec v herní branži... Smrt Scottova nejlepšího kamaráda z dětství ho nutí bilancovat – na cestě z pohřbu se probírá vzpomínkami, což pořádně zahýbe s jeho zdánlivě neotřesitelným egem. (WarholsC)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Craig si odskočil od bondovky, ale ten výraz si narozdíl od kvádra naneštěstí nesundal, takže podle mých očekávání největší klad filmu se stal jeho největší slabinou. Název "Vzpomínky pošetilce" je opravdu výstižný - melancholická část z minulosti, zahrnující v sobě jeden opravdu drsný zvrat, ze kterého mi spadla čelist, je téměř perfektní, zbytek je doslova tak trochu pošetilý. Ovšem závěr za doprovodu skvělého kousku od Roxy Music je příjemně civilní. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Já si nejsem tak zcela jist, co tohle mělo vlastně být. Nebyla to ani bilancovačka, ani řádná sebereflexe. Vlastně je to jen vzpomínka na kus mládí, vyvolaná smrtí přítele z dětství, která se vrátí zdrogované filmové hvězdě a víceméně obratem ji má změnit na lepšího člověka. Takže kýč nejtvrdšího kalibru. Na druhou stranu Daniel Craig koncertuje, jeho mladší já Harry Eden taky umí a stejně tak Jodhi May. Vůbec herecké obsazení je celkově výborné. A do toho ta muzika......... . No čekal jsem krapet něco jiného, ale zklamán nejsem. 70% ()

Reklama

Dubro 

všechny recenze uživatele

Šťastím je, že filmový štáb mal so sebou pomerne triezveho kameramana a tak, keď bol v prvom polčase na ihrisku kľud, človeka uspokojili aspoň senzačné zábery. Ľady sa pohnú až v duhej polovici a na záver schytáte zopár životných múdrostí. Dávam 3 a pol, má to čosi do seba ( očakávania boli väčšie ) a na druhej strane aspoň splyniem s davom. ()

Adm.Nelson 

všechny recenze uživatele

Ťažko povedať, čo sa mi na tomto tak páčilo, keďže dejovo to smeruje odnikiaľ nikam, zo začiatku sa to rozbieha dosť ťažkopádne a obsahovo to bohaté takisto nie je, možno okrem pekne znázornenej myšlienky, že veci v mladosti ovplyvnia celý náš život. Craig hrá dobre, ale nezbavil som sa pocitu, že sa pozerám na Bonda a nie na inú postavu (to ale neberte ako negatívum). Čo však ovplyvnilo moje veľmi dobré hodnotenie je to, že sa na to skrátka postupom času začalo výborne pozerať a donútilo ma to pripomenúť si na chvíľu aj moju mladosť. Leto, more, kamaráti, rybačky, prvá láska - tomu chlapcovi som závidel to dospievanie (samozrejme až do zlomového momentu). Navyše si nespomínam na film, kde by som videl tak reálne zobrazené správanie sa ľudí ako tu, väčšinou totiž vidím predstavy scenáristov, tu som skrátka videl realitu. Veľmi pekná scéna (tu viacerými spomínaná) bolo práve "spievanie" v obývačke na Roxy Music. Takisto sa mi neskutočne páčila nádherná kamera - výborne odvedená práca. A posledná vec - femme fatale v podaní Jodhi May. Slintal som ako malý Joe. 8/10 ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

opravdu dobrý film o obyčejném životě.I tak to chodí.Scéna u mořského břehu s děvčátkem které stojí na vyplavené mině ¨z doby války a ženou která na ní volá....ta vás až znehybní hrůzou protože víte že to nemůže dopadnout jinak než jak tušíte. režisér si opravdu zabrnkal na city diváka až na dřeň.Craig zase jinak.V roli "netvrďáka" je velmi sympatický.Věříte mu každé gesto.Jeho kolega Brosnan s tím má, myslím, dost problém.Opravdu citlivě vybrané venkovské exteriéry.Nic vyumělkovaného.Dobrá hudba.jen ten uhuhňaný dabing.Kdy vedle sedící člověk co dobře slyšel měl problémy rozumět..U mě ale celkově dojem :kvalitka. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (2)

  • Úvodní píseň "If There Is Something" od Roxy Music je původně šest minut dlouhá. Ve filmu je však o minutu a čtyřicet vteřin zkrácena. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Jižní Africe a Anglii. (Terva)

Reklama

Reklama