Reklama

Reklama

Temné vzpomínky

  • Česko Vzpomínky pošetilce (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Kdysi úspěšná hollywoodská hvězda Joe Scott (Daniel Craig) tuší svůj konec v herní branži... Smrt Scottova nejlepšího kamaráda z dětství ho nutí bilancovat – na cestě z pohřbu se probírá vzpomínkami, což pořádně zahýbe s jeho zdánlivě neotřesitelným egem. (WarholsC)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Craig. Daniel Craig. Na začátku věčně zdrogovaná hvězda, na konci muž se svědomím. Dokud se příběh točí okolo něj, vše šlape jak Švýcarské hodinky. Zlom nastává v prostřední části o mládí Joeho Scotta, kde se celý děj stává obrovským kýčem a ani charisma Harryho Edena to nezachrání. Za dobrou režii a hudební složku dvě hvězdičky, tu třetí přihazuji díky bravurnímu představiteli Jamese Bonda. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

To je prostě tak, když herec zestárne, nebo se okouká a pak mu jen řeknou : už o tebe nikdo nestojí - to je podstata filmu. To co vyplavilo moře asi v půlce filmu, nebyla " špína ", ale mina a šel z ní mráz i žár. Nemám Daniela Craiga moc rád a tak nechci aby to znělo škodolibě, ale ta role mu sedla. Podle názvu jsem čekal něco velice temného, ale nakonec to byl život sám. Scéna z názvem " Vracím se zpátky ", na konci filmu, kdy si " adult " Ruth ( Claire Forlani ), přečte vzkaz od Joa, mně rozbrečela. Je to divný, ale nějak moc při filmech brečím, musím se začít kupovat nějaký akční nebo horory. Ve filmu taky zazní David Bowie a jeho The ean Genie : http://www.youtube.com/watch?v=BE2K7SOgbWA nebo Roxy Music z It there is Something. " Když zakroutíš hlavou, dívko z culíkem..." .....Vracím se zpátky.......................... ()

Reklama

Seti 

všechny recenze uživatele

Jsou to ale hodně slabé 3. Film se koncepčně řadí po bok A Guide to Recognizing Your Saints se všemi přednostmi i slabinami. Mezi přednosti lze určitě zařadit silné herecké výkony a několik výborných a emocemi naplněných momentů. Daniel Craig dokázal poznamenaného a upadajícího herce, jenž se snaží vypořádat s démony z mládí, zahrát skutečně na výbornou. Celkovou slabinou je pak jednoznačně bezdějovost, ze které pramení utahanost a občas se vkrádající nuda. ()

Fridecka 

všechny recenze uživatele

V očekávání průměrného filmu s dojemnými vzpomínkami na osudové mládí zhýralé filmové hvězdy jsem byla příjemně překvapená nostalgickou sladce-hořkou atmosférou filmu. Ale bohužel jakoby to co hlavní hrdina zažil, tragédie, ve které byl nepřímým účastníkem, bylo nějakou omluvou pro jeho nynější zhýralý a prázdný život. A nepřišlo dle mého názoru žadné ponaučení ani prozření do jeho života. Nevím, zda se něco stalo s jeho svědomím, spíše jakoby vše pasivně přijal a bolesti jiných jím tak nějak protekly jako voda a nespraví to ani dojemný závěr. Vnímám jeho příběh tak, že prostřednictvím tohoto muže a jeho vzpomínek tedy převážně nahlížíme do osudů jiných lidí. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Působivý vizuál, výtečný soundtrack a vzpomínka na období dospívání, která měla být zapomenuta. Daniel Craig v příběhu muže, který kdysi utekl z domu za dramatických okolností za svým snem něco dokázat. Nyní je z něj odepsaný, chlastem a drogami zničený herec o kterého nikdo už nemá zájem. Náhodný telefonát jeho matky jej vrátí k zážitkům z dětství a nechtěně začíná bilancovat svůj promarněný život. Dobrý scénář podpořený citlivou režií a hereckými výkony zaručují příjemně strávený čas s tímto filmem. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (2)

  • Úvodní píseň "If There Is Something" od Roxy Music je původně šest minut dlouhá. Ve filmu je však o minutu a čtyřicet vteřin zkrácena. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Jižní Africe a Anglii. (Terva)

Reklama

Reklama