Reklama

Reklama

Temné vzpomínky

  • Česko Vzpomínky pošetilce (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Kdysi úspěšná hollywoodská hvězda Joe Scott (Daniel Craig) tuší svůj konec v herní branži... Smrt Scottova nejlepšího kamaráda z dětství ho nutí bilancovat – na cestě z pohřbu se probírá vzpomínkami, což pořádně zahýbe s jeho zdánlivě neotřesitelným egem. (WarholsC)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Pasáž z dětství naprosto vynikající. To s tou obrovskou minou z války skvělé osudově tragické vyústění. Jinak se to podle mě v současném životě hlavního hrdiny bohužel nikam nepohnulo, takže kromě toho, že jsme měli možnost navštívit superluxusní dům na pobřeží, nemělo celkem žádný hlubší význam tam současný život vůbec dávat. ()

panmroz 

všechny recenze uživatele

hernajs, prvnich 99 minut není jasně dán žánr, sledujeme alegorii (scéna s mladým režisérem podávajícím levou ruku místo správné), satiru (sousedky hlavního hrdiny, chtějící volat policii kvůli napadení služky), komedie (keci o nose), retro o 70tých v anglii, atd...a nic z toho není nikterak zábavné. Ovšem - v minutě sto (cca 10 min před koncem) se žánr odkryje pomocí jediné věty ("vona v ovšechno příjde, je zadlužená a má tři děti a o všechno příjde. A koliks vlastně dostal za tu poslední roli?") a z nezábavnosti určitého druhu stane zábavnost, ovšem nechtěná. špatné ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Film je to skvěle natočený a zahraný, ale scénář a pointa uniká tvůrcům skrz prsty. Skvělé obsazení (Craig, přestože ho nemusím, hrát umí - to je jisté) a stupňování atmosféry přišlo vniveč, protože není co stupňovat a pointa filmu mi nepřišla natolik zajímavá nebo originální, aby uspokojila. Mnoho filmů už mělo stejnou pointu i u vedlejší linie, jak chce tento vystačit jen s ní? Stejně tak nechápu, proč je hlavní hrdina herec, nebo spíš proč tam vůbec dějová linie s Caraigem je. Stejný problém měl i Předčítač, který ho ale vyřešil mnohem elegantněji. Flashbacks of a Fool jsou promarněná šance a typická ukázka filmu, který nemá co říct, i když se snaží. 50%/60% ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Dětství neví, mládí se učí, dospělost je zaneprázdněná a stáří nemůže. Děti sní o dokonalých rodičích, rodiče sní o dokonalých dětech, zamilovaní sní o dokonalých milencích, kamarádi sní o dokonalých přátelích, všichni sní o dokonalých vztazích. Jak vybrat mezi Davidem Bowiem a Bryanem Ferrym? Jak vybrat mezi začínající láskou a první sexuální zkušeností? Někdy odvaha tkví ve schopnosti odejít či vyrazit vpřed, někdy zas ve schopnosti zůstat. Nedůležitého je vždy moc, důležitého je vždy málo. Často nejsme s to vybrat, co je důležité a co ne. Pokud nevybíráme my, kdo vybírá za nás? Nevyřešená minulost nikdy neodejde. "V Kamigatské oblasti mají vázané košíky na svačinu, které použijí jen jediný den, když se jdou dívat na květiny. Po návratu je zahodí na zem a pošlapou. Konec je důležitý u všech věcí." ___ Tento film má přinejmenším dvě nezapomenutelné scény, ale scéna, která má budoucnost, je jednoznačně nezapomenutelnější. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale při sledování Temných vzpomínek se mi vybavil film Waterland (1992) s Jeremy Ironsem v hlavní roli. Snad to bylo tou retrospektivou, snad úžasným prostředím pobřežní vesničky, snad shodně dávnou tragédií v níž měli oba hrdinové prsty. I když Daniel hrál skvěle a flasback do pubertálních let byl lepší než celý zbytek filmu, pořád to kvalit Waterlandu nedosahovalo a celé to drželo jen tak tak pohromadě. I tak se ale na to dobře koukalo a Temné vzpomínky rozhodně nejsou podprůměrným snímkem. * * * ()

Galerie (81)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v Jižní Africe a Anglii. (Terva)
  • Úvodní píseň "If There Is Something" od Roxy Music je původně šest minut dlouhá. Ve filmu je však o minutu a čtyřicet vteřin zkrácena. (Terva)

Reklama

Reklama