Reklama

Reklama

V romantické komedii Můj život v ruinách najde turistická průvodkyně Georgia (Nia Vardalos) sama sebe i opravdovou lásku právě ve chvíli, kdy to nejmíň čeká. Americká profesorka historie, která nemá štěstí ani v lásce ani v práci, se rozhodne vydat do Řecka, země svých předků, aby zde našla pravé kouzlo života, neboli “kefi”, jak tomu Řekové říkají. Během prodloužené návštěvy země začne Georgia pracovat jako profesionální turistická průvodkyně, doufajíc, že konečně najde dychtivé posluchače, kteří ocení její encyklopedické znalosti antického Řecka. Místo toho jezdí v autobuse plném turistů, kteří víc lační po známých řeckých plážích a po zmrzlině než po historických památkách zapsaných na seznamu UNESCO. Neústupnost, s jakou trvá na tom, aby výletníci poslouchali její nudný, školský výklad oslavující starověký svět, z ní udělá nejméně oblíbenou průvodkyni v celé historii cestovní kanceláře.

Když Georgia odmítne přizpůsobit svůj program nárokům turistů, rozhodne se její šéfka (Bernice Stegers) najmout jiného průvodce, přehnaně vtíravého Nica (Alistair McGowan), který ji má vystrnadit. Georgiin poslední turnus tvoří nesourodá “ignorantská“ skupina lidí, v čele s Irvem (Richard Dreyfuss), ‘Pan Vtipálek’, jak mu Georgia říká, má fórek pro každou situaci, jeden otřepanější než druhý a háže je do placu, kdykoliv zájem skupiny o Georgiiny přednášky začne upadat – což je poměrně často. A aby to bylo všechno ještě horší, jejich nepříliš spolehlivý autobus řídí navíc nejdivnější, nejzarostlejší a zdánlivě nerozumějící řidič Procopi “Pupi” Kakas (Alexis Georgoulis). Nakonec začne Georgia uvažovat, že se na svoji práci i život v Řecku vykašle. Než se ale dostane na úplné dno, objeví se v autobuse někdo, kdo jí ukáže, že v lidech je potřeba hledat krásu a ne znalosti, a tím z přechytralé americké průvodkyně udělá řeckou bohyni, která své nevěřící turisty okouzlí horkokrevným, strhujícím výkladem o zemi svých předků. V čele rozmanité “ignorantské” skupiny turistů si při cestě za krásami antického Řecka Georgia uvědomí, že její klienti nejsou jediní, kdo potřebují otevřít oči, aby viděli skutečné krásy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (156)

dopita 

všechny recenze uživatele

Na první polovinu filmu se ještě jakš takš dalo koukat. Je to především o tom, že všichni turisti kteří přijedou do Řecka jsou dementi, které nezajímá nic jiného než nakupování a povrchní nesmysly. (40%) Turistická průvodkyně, která se musí s těmahle debilama mordovat, místo aby je poslala do prdele, tak přistoupí na jejich hru a v druhé polovině filmu je začne krmit přesně tím, co chtěj slyšet. (0%) Kdyby aspoň byl film trochu vtipnej (kromě pár hlodů v první polovině už nic, co by se dalo považovat za humor ve fimu není), nebo měl aspoň ňákej šmrnc (znám pár filmů, který jsou dementní, ale i zábavný) jenže nic. Ani romantika nefunguje a při závěrečném moralizování a všudypřítomné přeslazenosti se mě regulerně zvedal kufr. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

V tomto filmu mne dostala naprosto neodolatelná hlavní představitelka. A hlavně díky ní a zkušenému Dreyfussovi dávám nadprůměrné hodnocení. A k tomu je tu dostatečné množství fórů na natvrdlé turisty. U minigolfu v Řecku: "Tohle hřiště tu mohlo být klidně už před tisíci lety"...."Možná tu hrál i Ježíš".... ()

Reklama

hany83 

všechny recenze uživatele

Když přivřu obě oči, ještě to ty tři aspoň padesátiprocentní hvězdičky dá. Začátek mě tedy moc nebavil, přišel mi plný klišé (jednotlivé národnosti apod.), vtipné to taky moc nebylo, ale pak se to tak nějak zlepšilo, asi mi vážně tím těhotenstvím trochu měkne mozek:) Nicméně slunná atmosféra se konala, takže nakonec jsem až tak nelitovala stráveného času u TV. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Nechápu zdejší ultranízké hodnocení. Fakt vydařená komedie o jednom zájezdu do Řecka, která není hloupá ani vulgární (asi proto, se s ní nemá Viewegh nic společného). Když se tam ke konci začne míchat romantika, je to slabší, ale pořád to na 3* má a to nejsem fanda komedií a tím méně romantických... ()

Elleannie 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, hned od začátku jsem se smála a věděla jsem, že tohle je přesně pro mě. Film mě prováděl krásným a příjemným prostředím, památkami a také životy "účastníků zájezdu" a hlavní hrdinky coby trochu konzervativní a trochu nespokojené průvodkyně, která právě díky tomuhle výletu najde něco, co už dlouho hledala a chybělo jí to (a teď možná budu trošičku spoilerovat, když řeknu, že tím nemyslím jen řidiče autobusu :). Tenhle nápad se podle mě vážně povedl - na jedničku. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (2)

  • Na začátku filmu si Georgia (Nia Vardalos) ušpiní sako čokoládovou zmrzlinou. V průběhu filmu jí pak na saku skvrny úplně mizí a znovu se objevují. (Rosaviva)
  • Kvůli tomu, aby se tvůrci dostali do Akropole, Delf a Olympie, musela Nia Vardalosová rok běhat po úřadech. Řecká vláda totiž na rozdíl od jiných podobnými povolenkami velmi šetří. (vendy63)

Reklama

Reklama