Reklama

Reklama

Kampaň

  • Japonsko Senkjo (více)
Japonsko / USA, 2007, 53 min

Obsahy(1)

S megafonem v ruce a se svým plakátem na hrudi začíná svou kariéru politik v Japonsku. Dokument z mezinárodního cyklu Proč potřebujeme demokracii?

Jak asi probíhá volební kampaň v Japonsku? Jezdí po ulicích roboti vykřikující hesla a teze? Jsou na domech megaboardy s nejmodernějšími vizuálními výstřelky? Nic z toho. Starý dobrý stisk ruky spolu s očním kontaktem dělá divy od pradávna až dodnes - a ani vyspělá technologická velmoc s tím nic nezmůže. Tedy alespoň co se týče komunálních voleb ve městě Kawasaki. Jedním z kandidátů je čtyřicetiletý Kazuhiko Jamauči, politikou dosud "nepolíbený". Chtěl by zasednout v městské radě a udělat něco pro spoluobčany. Doporučila ho jeho strana. Jak se brzy ukáže, nebylo to od ní zcela nezištné. Tím se ovšem pan Jamauči ve svém volebním opojení vůbec nezabývá ... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Aelita 

všechny recenze uživatele

"Organizační schopnosti mašinérie voleb" - trefný popis děje od samotného hrdiny filmu - průměrného Japonce, který se dal do politiky. Technologie se dá vypracovat pro veškerou lidskou činnost - stačí definovat pojmy, stanovit operace a určit jejích posloupnost. A pak je nutné najít odběratele produkované činnosti nebo věcí a přemluvit je, aby si ten produkt dobrovolně koupili, protože ho přece nutně potřebují, jen ještě o tom nevědí. A toto přesvědčování je právě dnes největší nutností a kumštem - lidé již nevědí co by, jelikož od přírody moc nepotřebují a tu najednou mají tolik všeho kolem sebe, že se v tom začínají ztrácet. No, a třeba politici tu přece jsou od toho, aby se o ty lidi postarali. A starat se o ty lidi chtějí tak moc, že pro tento účel je každá technologie dobrá. Včetně poskakování v roli předcvičujícího před zaměstnanci nějaké firmičky i s šerpou volebního kandidáta přes rameno. ()

baruss 

všechny recenze uživatele

Príjemný, pozerateľný, politický dokument... Veľmi zaujímavá kampaň... čakal som trochu niečo velkolepejšie.. Napriek tomu nesklamalo, ba naopak - príjemne potešilo.. ()

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Působilo to trochu moc kultivovaně, což?!:-) Jsou to příliš velicí gentlemani. Ale představili pár hezkých triků, které by se našim politikům mohly líbit. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Výtečný dokument s fantastickými momenty. Plachý kandidát pronášející na ulici výhradně obecná volební hesla..Příjezd šéfa Liberálně demokratické strany, který se s kandidátem ani nesetká a nechá ho stát při mítinku potupně pod konstrukcí... Pochyby kandidáta u večeře a reakce manželky..Příjezd patrjních nadřízených v den voleb a nepokrytý nezájem a odstup (Jestli tě zvolí, budeš být straně vděčný..Musíš pro ni udělat cokoliv)...Závěrečné popíjení po volbách a pohled na roztřeseného Jamaučiho..poznámky kolegů... Dost dobré! ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Tej politiky už je nejako priveľa.. A sledovať japonské vykrikovanie skoro hodinu mi radosť neprinieslo. Radšej dám prednosť samurajom :) ()

Reklama

Reklama