Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádkové počasí je pohádka sice moderní, ale současně i plná kouzel, triků a tradičně pohádkových emocí. Všechno začne tím, že se rozmarné Léto nechce vzdát vlády. Poradí si s tím fenomenální meteorolog a televizní moderátor počasí Chládek? Připustí obyvatelé světa počasí, aby jim nějaký „odborník“ přes frontální poruchy viděl rovnou do kuchyně? Kdo pomůže dětem věhlasného meteorologa Chládka, které se stanou rukojmími Léta a jeho spojenců? Je opravdu možné, aby se obyčejná sněhová vločka změnila v krásnou maminku? Pohádka, která vyniká bohatou fantazií, hravostí a jemným humorem, na všechny tyto otázky odpoví. Věříme, že ke spokojenosti nejen různých Meluzín, Přeháněk a Vánků, ale i televizních diváků. V pohádce, kterou napsal Miroslav Adamec, si roli meteorologa s chutí zahrál Lukáš Vaculík, jeho kolegyni Blaženku z televizní redakce Zpráv o počasí potom Zdena Hadrbolcová. V postavách jednotlivých ročních období a různých živlů, např. Přeháňky, Vichřice, Vánku apod., diváci uvidí Lucii Černíkovou, Naďu Vicenovou, Bořivoje Navrátila, Charlotte Fairman, Hanu Vagnerovou, Kláru Oltovou, Lubomíra Lipského, Romana Štabrňáka, Markétu Plánkovou, Michala Zelenku, Danu Batulkovou a další. V nepominutelných dětských rolích vystoupili Teodora Dědková a Matouš Kratina. Kameramanem Pohádkového počasí byl David Ployhar, režii měl Tomáš Krejčí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

triatlet 

všechny recenze uživatele

Škoda, že tvůrci neměli odvahu (a víc peněz), aby s originálním nápadem vyrukovali do kin. Na druhou stranu jsme se zase během hodiny nenudil. Pohádkový příběh měl spád. Komika občas sice zbytečná (filmařovvo oskarové triko), ale většinou vystavěná na jazykových hříčkách - např. - ´nepřeháněj, přeháňko´. Výborné kostýmy. Hudba i základní motiv prolínání dvou světů působily HOOKovsky. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Mezi českými pohádkami mám radši ty klasické. Proč tedy dávám tři hvězdičky? Jednoznačně za fantazii a originalitu, se kterou tvůrci stvořili moderní pohádku. Za masky jednotlivých ročních období a živlů, za Bořivoje Navrátila a Zdenu Hadrbolcovou. Ta byla roztomile bezradná, když měla říkat zprávy o počasí. Ovšem, já na jejím místě bych dopadla ještě hůř, protože bych nevydala ani hlásku a rovnou se odporoučela k zemi. Léto mě štvalo, protože bylo nafoukané a rozmazlené, spratek jeden. ()

Reklama

Candida 

všechny recenze uživatele

Sice jsem, co se pohádek týká, tradicionalistka, ale asi není snadné natočit moderní pohádku tak, aby byla jak originální, tak i zajímavá pro diváka... buď je hezky, líbivě vypravená, ale děj je vykraden a splácán z několika jiných pohádek, anebo ji divák není schopen dokoukat do konce. Ne, že bych neměla pár výtek, ale celkově se mi zdá podařená. A hudba, jak už tady někdo poznamenal, je víc než podařená... ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama