Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poušť jako životu nebezpečné místo, kde se mísí různá smyslová vnímání a ztrácí se pojem reality, zvolil německý režisér Simon Groß za kulisu svého hraného debutu. Mladý pár se po ukončení studií rozhodne pro cestu do Maroka. Zdánlivě nevinný výlet do neprobádané pusté krajiny se stane katalyzátorem jejich vztahu. Příběh minimalisticky redukovaný na tři postavy nápaditě kombinuje prvky různých žánrů. Do road movie vstupuje psychologické drama mladé dvojice, aby vzápětí přerostlo v mystickou iniciační cestu s prvky hororu. Děj diváka udržuje v napětí a nabízí řadu možných interpretací. Kamera Petera Steugera využívá veškerou estetickou kvalitu volné pouštní krajiny, která v ději zdůrazňuje existenciální rozměr. (Febiofest)

(více)

Recenze (3)

Kolssteyn 

všechny recenze uživatele

Nekonečně dlouhé záběry statické kamery měly zřejmě navodit pocit beznaděje a zoufalosti bloudícího jeníčka a mařenky. Jestli se tam ovšem občas s nimi neztrácel i sám scénárista...? Vůbec jsem to nepochopil a rozhodně to nebylo tím slovenským dabingem... ()

karnát 

všechny recenze uživatele

Film se slušným potenciálem, zazděný scénářem plným logických děr a neumělou režií, která nedokáže vybalancovat ústřední trojúhelník postav. Místo psychologického dramatu celý film sklouzne v to, že si jen potichu zoufáte, proč se ten blonďatý německý turista celou dobu chová jako totální vůl. ()

Reklama

Agoran 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení u tohoto filmu je, jak tvůrci dokázali vystihnout atmosféru bezútěšné pouště a jak se jim podařilo dát příběhu trochu nádech hororu. Takže z filmařského hlediska nemám moc co vytknout, ale příběh mě moc nenadchnul. Zvláště konec by mohl být propracovanější. Soutěžní sekce Febiofestu 2008. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama