Reklama

Reklama

Isčina cesta

(festivalový název)
  • Česko Iska a její cesta (festivalový název) (více)

Obsahy(1)

Iska je dvanáctiletá dívka z malého hornického městečka v Rumunsku. Její rodiče ji každý den posílají sehnat peníze. To znamená hrabat se v odpadcích a hledat kov, který se dá zpeněžit. Vše, co dívka takto vydělá, rodiče utratí za alkohol, a ona sama je nucena žebrat o jídlo u místních horníků. Když ji konečně umístí do dětského domova, její láska k rodině, která ji zneužívá, ji přivede zpátky na ulici. Tam sní o cestě k moři… V téměř dokumentárně natočeném drsném příběhu plném bídy, ale také touhy přežít, hrají děti z ulice samy sebe. Jedno z nejsilnějších zobrazení života v postkomunistické Evropě za poslední léta. (Febiofest)

(více)

Recenze (4)

sta 

všechny recenze uživatele

podobně jako Ghobadiho Želvy mohou létat i tento maďarský film ukazuje brutální dopady chudoby a sociálních problémů na nejmenší obyvatele, děti.. podobně depresivní a prost naděje, přeci jen o trochu horší.. btw: Mária Varga, představitelka Išky, odvádí doslova heroický výkon, už jen kvůli tomu stojí za zhlédnutí ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Herecké výkony obou děvčat jsou opravdu neskutečné - film je vlastně velmi slušně natočen, ale od poloviny se začíná rozpadat scénář a celé to ve finále asi nemá takový dopad, jaký by mělo (chtělo) mít. Přesto zvu ke shlédnutí, je těžké uvěřit, že ještě existují tak beznadějně smutná místa. ()

Reklama

hygienik 

všechny recenze uživatele

Súčasná maďarská kinematografia je všeobecne depresívna, ale táto pekelne bezvýchodisková depka, je už predsa len moc. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama