Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osamělý chlapec si v New Yorku přivydělává kradením videokamer turistům. Sní sice o cestě na Aljašku, ale ve špíně velkoměsta uvízl už natolik, že se z ní nemůže dostat. Videozáznamy z dalekých krajů v něm však stále vyvolávají touhu odjet někam daleko. Odvážný experimentální film zachycuje rychlost a uspěchanost současného velkoměstského života. Zároveň se ale režisérovi daří nacházet v tomto hektickém světě i poetické momenty a citlivě zobrazovat psychologii postav. Film s autobiografickými prvky experimentuje se zvukem i obrazem a zkoumá, kam až sahají možnosti videokamery. Zamýšlí se i nad tím, co o člověku videozáznam vypovídá. Vzniká tak netypická obrazová koláž, která prověřuje možnosti tohoto novodobého média. (Febiofest)

(více)

Recenze (2)

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Aké je tempo diváckej trpezlivosti a hľadania neexistujúceho (poetických momentov, citlivého zobrazovania psychológie postáv...) ??? ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Jedna babička, která není moje babička, ale je babička kluka s kamerou, říká, že není důležité, co vidíme ani kolik toho vidíme, ani kdy to vidíme, ale je důležité hlavně to, JAK to vidíme. A nejsou to pohádky ovčí babičky, ale docela moudrá myšlenka z filmu, kterou je dobré si promyslet a občas se jí i řídit. ____ Podle tvrzení Shadwella film se obejde bez režie, scénáře, střihu, herců atp., ale rozhodně se neobejde bez kamery a bez natáčení. Dnes, když polovina lidí vlastní kameru a druhá polovina mobilní telefon s kamerou (poměr není důležitý), filmy natáčejí všichni. Nejlepší je, že podle Sturgeonova zákona 10% těchto filmů má velmi dobrou kvalitu. Nuže, 10% ze 6 miliard činí 600 milionů. Při průměrné délce filmu kolem 10 minut na zhlédnutí půlmiliardy filmů je zapotřebí ... mrtě času. A to množství natočeného stále vzrůstá. Otázka zní - Kdo na to vše bude koukat kromě samotných autorů filmů? ____ Já však myslím na něco jiného a ještě více fascinujícího. Myslím na to, že oči každého člověka jsou jeho kamera a mozek nosič vizuální informace a úložiště. Když si pomyslím, kolik toho lidé natočili do svých hlav za celou dosavadní historii lidstva a že Bůh tohle všechno musí zhlédnout, začínám si myslet, že nemá čas si dojit ani na záchod. ()

Reklama

Galerie (3)

Reklama

Reklama